magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Debreceni Vasutas SC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.15, 09:56
    Tatabánya, 1991. április 6. szombat (tud)

    Tatabánya - Debreceni VSC 3:1 (1:0)

    Tatabánya, 3500 néző, V: Kiss G.
    gólszerzők: Klausz (25., 47. p.), Szekeres (52.), illetve Nagy (82.)
    sárga lap: Balogh (64. p.)
    jók: Klausz, Szalma, Járfás, Lázár, illetve Nagy, Gracsov

    Tatabánya:
    Tőkés - Udvardi, Váczi, Szalma - Lázár, Járfás, Kiszi, Simon (Arany 75. p.), Klausz - Süveges (Kanyok 84.), Szekeres J.

    DVSC:
    Mező - Balogh, Nagy, Szűcs, Szilágyi - Plókai, Sándor, Vancsa, Csiszár (Ulveczki 46. p.) - Gracsov, Marginean (Toderas 72.)

    Az elmúlt hetekhez képest annyi változás történt Tatabányán, hogy Szekeres József hosszú idő után a kezdő csapat tagja lett. A találkozó úgy kezdődött, hogy a 4. percben Gracsov jobboldali szabadrugása után Marginean lövését Tőkés vetődve védte. Egy perc múlva a másik oldalon Simon jobboldali szögletét öklözte a mezőnybe Mező kapus. A Tatabánya a 25. percben megszerezte a vezető gólt: Járfás Süvegest indította, középre ívelte a labdát, pontosan a felugró Klausz fejére, aki 5 méterről a léc alá fejelt (1:0). Alig telt el három perc, ismét a hazaiak kerültek helyzetbe. Süveges megint középre adott, de Mezőnek sikerült Szekeres elől kiöklöznie a labdát. A 35. percben egyenlíthetett volna a Debrecen, de egy szabadrugás-kombinációt elhibáztak a vendégek.

    Váczi szabadrugásával indult a második félidő, amit a debreceni védők szögletre mentettek. Simon baloldali szöglete után Klausz 15 méterről kapásból a jobb felső sarokba lőtt (2:0). A debreceniek még fel sem foghatták, hogy már két gól lett a hátrányuk, amikor a harmadikat Szekeres hét méterről fejelte a léc alá (3:0). A 78. percben majdnem megszületett a negyedik gól, de Süveges nagy helyzetben a léc fölé lőtt. A 82. percben váratlanul szépitett a Debrecen, Gracsov cselezgetett, aztán Nagy elé passzolt, aki 8 m-ről Tőkés mellett a jobb alsó sarokba guritott (3:1).

    Az, hogy Tatabányán jó mérkőzést láthatott a közönség, elsősorban a hazaiak lendületes játékának volt köszönhető. Már az első félidőben is több olyan helyzete volt a Bányásznak, amiből simán gólt érhetett volna el. Szünet után nagyot változott a játék képe, mert a tatabányai ,,mesterlövészek,, be is lőtték helyzeteiket. A Tatabánya folytatta tavaszi jó sorozatát, míg a Debrecennek éppen a bányászvárosban szakadt meg a jó rajtja.

    MTI