magyarfutball.hu

Újpesti TE - Tatabányai Bányász SC 0 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 16:16
    UTE - Tatabánya 0:1 (0:1)
    Megyeri út, 3000 néző, v: Nagy L.
    gólszerző: Süveges (34.)
    sárga lap: Rubold (54.), Kósa (58.), illetve Süveges (27.)
    piros lap: Tőkés (86.)
    jók: Rubold, Vigh, illetve Váczi, Süveges
    UTE: Brockhauser - Szőnyi, Szabó Gy., Kósa, Szlezák - Miovecz (Véber 87.), Varga, Rubold, Zsivótzky - Zsinka, Vígh
    Tatabánya: Tőkés - Hegedűs, Váczi, Udvardi, Szalma (Kanyok 68.), Simon, Járfás, Lázár, Klausz - Horváth (Szekeres 76.), Süveges
    Az UTE lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint az elmúlt fordulókban, de a szerencse elpártolt a liláktól, így továbbra is kiesőként várhatják a folytatást.

    Forrás: Új Néplap, 1991-03-25
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:09 (szerk.: 2017.12.23, 16:41)
    Az elmúlt időben igen gyengén szerepelt az újpesti gárda, most viszont, a Tatabánya elleni mérkőzés legelején úgy tűnt, a Megyeri útiak összeszedik magukat. Főleg az első játékrész elején vezették sorra veszélyes támadásaikat, igaz, a 3. percben a vendégcsapat válogatott játékosa, Váczi fejelte a lécre a labdát 5 m-ről. A 10. percben viszont Rubold végezhetett el szabadrúgást 18 m-ről, nagyszerű bombáját azonban a kapufa mentette. Óriási fölényben játszott az UTE, de a csatárok még a legelképesztőbb helyzeteket is képesek voltak elpuskázni. A 25. percben ismét egy Rubold-szabadrúgás következett, s akárcsak a játékos első próbálkozása, ez is gólnak látszott, de a labda centikkel a kapu fölé szállt.

    Akadtak azért a futballpályától merőben idegen jelenetek is, ilyen volt például Zsinka és Simon összetűzése, amelynek lezárásaként az újpesti csatár olyan testtájon találta el ellenfelét, amiért az ökölvívásban is intés jár, Nagy L. játékvezető azonban ,,sajnálta,, a sárga lapot pazarolni. Amint az a játékban oly gyakran előfordul, ismét a passzívabb csapat akarata érvényesült, Süveges ugyanis a 34. percben ügyes csellel betört a 16-oson belülre, majd laposan a hálóba helyezett (0:1).

    A szünet után gyönge, minden átütőerő nélkül támadgatott az Újpest, igazi lehetőség csak öt perccel a mérkőzés lefújása előtt adódott Szlezák előtt, akit viszont Tőkés kapus csúnyán leterített.
    Nagy L. most nem kegyelmezett, s amint azt a szabályok előirják, az egyedül kitörő játékossal szembeni vétségért leküldte a pályáról a tatabányai portást. A hátralévő időre a középhátvéd Váczi vette át a kapus kesztyűt és öltötte magára Tőkés mezét, s ettől az újpesti csatárok igencsak felbátorodtak, távoli tüzelésekkel kísérleteztek - eredmény nélkül.

    Az UTE a szombati mérkőzésen lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint az elmúlt fordulókban, de a szerencse elpártolt a liláktól, így továbbra is csak a kiesőhelyről várhatják a folytatást.

    mti