magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - SSC Napoli 0 : 2 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Újpesti Dózsa SC - SSC Napoli 1990
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Európai Kupája
játékvezető : Bouillet Claude (Franciaország)
nézőszámok:
  1. sport-forum.de: 14.000
  2. Nemzeti Sport: 20.000
  3. MTI: 24.000
  4. Magyar csapatok kupamérkőzései: 24.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: heimo
    2015.01.30, 14:03 (szerk.: 2016.03.11, 20:04)
    Érdekesség:
    1990. október 5., péntek - A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányság kéri, hogy jelentkezzen az a 12-13 év körüli fiú, akit október 3-án 20.20 óra körüli időben a Megyeri úti Stadionban az Újpesti Dózsa-Napoli labdarúgó-mérkőzést követően a Bulldog Kft. egyik tagja bántalmazott. A gyermeket a Dózsa-pálya orvosi rendelőjében elsősegélyben részesítették, majd onnan távozott. A fiú jelentkezését - az egyik szülő kíséretében - várják a IV. kerületi rendőrkapitányságon (IV., Árpád út 87.), vagy a 16-93-500/117 telefonszámon.

    MTI
     
  3. avatar: tibor6908
    2015.01.30, 08:08 (szerk.: 2015.02.01, 15:10)
    Újpesti Dózsa SC - SSC Napoli 0-2, 1990.10.03. Diego Maradona, és Szabó Gyula.

    kép

    Forrás: Nemzeti Sport
     
  4. avatar: fgymat
    2015.01.29, 22:58 (szerk.: 2021.03.19, 10:43)
    1990. október 3. szerda (MTI) - A Megyeri úton bő egy órával a BEK-visszavágó kezdete előtt már sok százan ültek, vagy éppen álltak a nézőtéren. Várták az Ú. Dózsát és az SSC Napolit, elsősorban is Diego Armando Maradonát, akit nem véletlenül tart számon a nemzetközi labdarúgóélet a világ egyik legjobb futballistájaként. Az argentin sztár két góllal is kivette részét a két héttel ezelőtti, nápolyi első összecsapás három olasz találatából, s persze a magyarországi 90 percben is tőle várták a tifosok az ,,isteni,, alakításokat. A házigazdák együttese tisztes helytállást, vagyis döntetlen körüli eredményt remélt, amikor a francia Claude Bouillet sípjelére a két csapat - a várakozás ellenére nem telt, csak háromnegyed ház előtt - kifutott a pályára.

    Ú. Dózsa:
    Brockhauser István - Varga Attila, Szabó Gyula, Kósa László, Szlezák Zoltán - Miovecz Zoltán, Kecskés Zoltán, Huszárik László - Oroszki Péter, Véber György, Eszenyi Dénes

    SSC Napoli:
    Giovanni Galli - Ciro Ferrara, Marco Baroni, Giovanni Francini - Fernando de Napoli, Ricardo Rogério Alemao, Giorgio Venturin, Massimo Crippa - Careca, Diego Armando Maradona, Giuseppe Incocciati

    A lila-fehérek kezdtek vehemensebben, olyannyira, hogy még öt perc sem telt el, amikor Kecskés megkapta a sárga lapját, mert a brazil csatárt, Carecát leterítette. Az intelem jót tett, mert a kezdődő adok-kapok nyomán nem mérgesedett el a mérkőzés. Aztán a kölcsönös ,,gyűrődések,, közepette a tartaléksorból előlépett szélső, Incocciati a 13. percben magyar szempontból balszerencsés pillanatban - Maradonával kényszerítőzött. A játékmestertől visszakapott labdát az olasz csatár 18 méterről a jobb felső sarokba bombázta (0:1). Az ellentámadások egyikénél hiába hördült fel a hazai közönség, Szabó nagyon rosszul célzott. Ezzel együtt az újpesti legénység dicséretes lelkierőről téve bizonyságot, egyre sűrűbben indított akciókat az olasz bajnok kapuja felé. Eszenyi a 21. percben helyzetbe is került, ám kivárt, s védője beérte. Félóra telt el, amikor a hazaiak gyors egymásutánban háromszor is veszélyeztették Galli hálóját, de a lila ostrom nem ért célt. Feltűnt, hogy az eredetileg középpályás Venturin, akinek neve előzőleg csak csereként merült fel, afféle liberóként milyen biztosan szűrte meg az újpesti kísérleteket. Nála is jobban jeleskedett azonban a másik brazil, Alemao, aki több pompás indítás után a 36. percben ,,szólóra,, vállalkozott. Csaknem a felezővonaltól kezdte meg az előrenyomulást, lendületesen végigszlalomozott a lila-fehérek között, még Brockhausert is becsapta, úgy emelt az üres kapuba (0:2).

    Félidőben:

    Ú. Dózsa - SSC Napoli (olasz) 0:2
    Megyeri út, 24 000 néző, V: Bouillet (francia)
    gólszerzők: Incocciati (13. p.), Alemao (36.)

    A második félidőre frissítettek az olaszok: Francinit Rizzardi váltotta. Először akkor zúgott elégedetlenkedve a tömeg, amikor a játékvezető nem fújt - egyébként helyesen -, mert Varga a 16-os oldalvonalánál a földre huppant. De senki sem bántotta. Tapsot érdemelt viszont az 53. percben Miovecz lövése, ám Galli szokás szerint a helyén volt. Az 59. percben ismét az újpesti középpályás került a középpontba, Baroni hibájából kiléphetett, de ahelyett, hogy valamelyik társát indította volna, eladta a labdát. Közben a Napoli akár két újabb találatot szerezhetett volna, de az olaszok a biztos vezetés tudatában már nem összpontosítottak kellőképpen. A 61. perc eseménye Careca le-, és Andrea Silenzi becserélése volt, a másik oldalon pedig Varga távoli bombája okozott bosszúságot, mert a ,,lőgyakorlat,, igencsak gyatrára sikeredett. A taljánok reakciója nem késett: villámgyorsan hozták fel a labdát, amely Maradonánál landolt, s az argentin csillag varázslatos cselek után estében alig gurított mellé. Ezután ,,leült,, a mérkőzés, a vendégek nemigen akartak, a házigazdák meg nemigen tudtak mit kezdeni a másikkal. Igy aztán ,,komoly,, fejleményként csak azt lehetett értékelni, hogy Huszárik helyére beállt Vígh Csaba, mi több, egy nagy lövést is megeresztett, csakhát az olasz kapust azért szerződtették, hogy az ilyeneket hárítsa. A színvonalnak és a küzdelem hevének esése azon is lemérhető volt, hogy negyedórával a vége előtt a szurkolók elindultak hazafelé. Sokat már nem mulasztottak, mert Bouillet ,,zárszaváig,, igazán említésre méltó nem akadt. Pontosabban már a lefújás után támadt némi zűrzavar, miután egy sárga mellényes biztonsági ember spray-vel a szemébe fújt egy, a pályára feltehetően autogramért berohanó kisfiúnak. Többen az áldozat pártjára álltak, és a hirtelen támadt tumultusnak csak a rendőrök közbeavatkozása vetett véget. Ami a mérkőzés egészét illeti: az SSC Napoli könnyedén, két győzelemmel, 5:0-ás gólkülönbséggel jutott túl a magyar bajnokon és lépett a BEK második fordulójába.

    BEK-visszavágó:

    Ú. Dózsa - SSC Napoli (olasz) 0:2 (0:2)
    Megyeri út, 24 000 néző, V: Bouillet (francia)

    gólszerzők: Incocciati (13. p.), Alemao (36.)
    csere: Huszárik helyett Vígh Csaba (71.), illetve Francini helyett Rizzardi (a szünetben), Careca helyett Andrea Silenzi (61.)
    sárga lap: Kecskés (5.)
    jók: Kecskés, illetve Alemao (a mezőny legjobbja), Maradona, Venturin

    A mérkőzés utáni villamnyilatkozatok:

    Alberto Bigon, az SSC Napoli vezetőedzője:
    - Jó mérkőzés volt, elégedett vagyok a csapatommal. Nekünk a BEK megnyerése a célunk, tehát más feladatunk a Dózsa ellen sem lehetett, mint biztosan továbbjutni. Ez gond nélkül sikerült is.

    Careca:
    - Jó benyomást tett rám az Ú. Dózsa, de megérdemelten jutottunk tovább.

    Kovács Ferenc, az Ú. Dózsa vezetőedzője:
    - Gratulálok a Napolinak a továbbjutáshoz. Igyekezett a csapat, dehát már a sorsoláskor tudtuk, hogy a világ egyik legjobbja ellen sokra nem mehetünk.

    Kecskés Zoltán:
    - Jobb csapattól kaptunk ki, de úgy érzem, mi is mindent megtettünk a tisztes helytállásért.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: fgymat
    2009.04.19, 21:42
    Továbbjutott a Napoli, 5-0-ás összesítéssel.