magyarfutball.hu

FC Admira-Wacker Wien - Ferencvárosi TC 1 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
KEK, 2. forduló
helyszín : Maria Enzersdorf, Bundesstadion Südstadt
játékvezető : van Swieten Ignace (Hollandia)
nézőszámok:
 1. Magyar csapatok kupamérkőzései: 6.000
 2. Népsport: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2012.02.25, 15:53
  1989. Admira W. - FTC (Beszámoló + Bánki Dodó)
  A lelátón és az utcákon mi győztünk- Labanc alázás: 1989. Október 18.

  „S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára”

  fradimob.hu/index.php/friss/hirek/item/1652-nagyok-voltunk-s-h%C3%ADresek-kalandoz%C3%B3-hadj%C3%A1ratunkt%C3%B3l-eur%C3%B3pa-rettegett
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.03, 13:12
  A KEK-találkozóról egyébként Erns Weber, az Admira edzője ugy vélekedett, hogy csapatának jók lehetnek az esélyei Budapesten is, hiszen otthonában nem kapott gólt, s előnnyel utazik a magyar fővárosba. Dicsérte együttese teljesitményét. Albert Flórián, a Ferencváros technikai igazgatója azt mondta, hogy Budapesten telt ház előtt nagy lehetősége lesz csapatának a hátrány behozására, illetve a továbbjutás kiharcolására. Az Admirától nem várt olyan jó teljesitményt, mint amilyent szerdán nyujtott.

  A Ferencváros nem játszott rosszul szerdán az Admira Wacker elleni idegenbeli mérkőzésen, és csak egy balszerencsének "köszönheti", hogy nem sikerült a döntetlent kiharcolnia Bécsben.
  Rákosi szerint minden lehetséges.
  - Amikor az osztrák televízió összeállításában megnéztem, milyen gólt kaptunk az utolsó előtti percben, nagyon dühös lettem. -- A szabadrúgás utáni lökdösődésben az Admira játékosa, Rodax megtalálta a rést, s ezzel nehezebb helyzetbe hozott bennünket. Ennek ellenére szerintem idehaza ki tudjuk harcolni a továbbjutást, bár minden lehetséges, hiszen a két csapat nagyjából egyforma képességű.

  - Kivel volt elégedett?
  - Józsa, Keresztúri és Fonnyadt nagyon jó teljesítményt nyújtott, de Pintér sem okozott csalódást. Ugyanakkor nemcsak ők érdemlik meg a dicséretet, mivel az egész csapat megállta a helyét. Jó iramú, kemény mérkőzés volt, egy dolgot viszont nem értek: a bajnoki találkozókon miért nem képesek játékosaim ugyanígy hajtani?

  - Valóban, mi lehet ennek az oka?
  - Eddig még nem találtam meg a magyarázatot, hiszen az itthoni összecsapásokra is ugyanúgy készülünk, amint azt az elmúlt héten tettük. Lehet, hogy sokakat hajtott a külföldi szerződés lehetősége is, mivel egy európai kupamérkőzésen nyugati profi klubok megfigyelői is jelen vannak.

  - A csapat megfelelően szerepelt, ez viszont nem mondható el a szurkolókról. A kispadról hogyan látta a lelátón történteket?

  - Már az előmérkőzésen, amikor két osztrák ifjúsági együttes lépett pályára, petárdáztak szurkolóink. Akkor Hargitai Károly, az egyesület ügyvezető elnöke kérte őket, hagyják ezt abba, mivel az osztrák rendőrség ellenkező esetben keményebben léphet fel. A szünetben pedig két játékosunk, Bánki és Dzurják is odament a nézőkhöz, s megkísérelte lebeszélni őket a durrogtatásról. Sajnos, ez is eredménytelen maradt.

  A történtekről Hargitai Károly, az FTC ügyvezető elnöke a következőket mondta:
  - Szégyelljük magunkat és ezúton is elnézést kérünk az osztrák vendéglátóinktól és a hatóságoktól. Valóban minősíthetetlen az, amit a mérkőzésre kiutazott többezer szurkoló közül mintegy 40-50 személy elkövetett, s még a türelmes osztrák rendőröket is kihozták a sodrukból. Jogos volt, hogy gumibottal igyekeztek rendet teremteni, s akit kellett, megbilincselve vittek el. Tekintve, hogy az esemény UEFA-rendezvényen történt, számíthatunk az európai szövetség büntetésére, amely akár nagyon súlyos is lehet.
  - Két hét múlva Budapesten lesz a visszavágó, s mivel hazai pályán sem ritkák a rendbontások, erre hogy készülnek fel?

  - Nem akarok részletekbe bocsátkozni és elmondani, hogy mit tervezünk. De mindent megteszünk, hogy megfékezzük azokat, akik abban élik ki magukat, hogy botrányt okoznak, rontják a hírnevünket, s külföldön ellenszenvet váltanak ki cselekedetükkel. Nem engedjük meg, hogy az Üllői úton is megtörténjen az, ami a südstadti stadionban.
  A Ferencváros a közeli napokban az illetékes szervekkel közösen vitatja meg a visszavágóra tervezett rendszabályokat.

  forrás:
  http://www.tempofradi.hu/1989x18-kek-admira-wacker-ferencvaros-10
   
 3. avatar: fgymat
  2011.01.02, 20:19
  Lehet az is (mint ahogy most is van), hogy az UEFA nem engedte a névszponzor használatát (nézd meg a sorsolás tábláját).
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.02, 15:25 (szerk.: 2015.02.01, 15:20)
  Vagy FC Baumit Admira Wacker?
  meccs videójából:
  kép

  címerre keresve:
  kép
   
 5. avatar: fgymat
   
 6. avatar: magyarfutball.hu