magyarfutball.hu

Budapesti Honvéd SE - Újpesti Dózsa SC 0 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:59 (szerk.: 2017.11.05, 20:08)
    A találkozó színvonalát talán az jelzi a legjobban, hogy a nézők már az első félidő végén kórusban követelték vissza belépőjegyük árát - olyan alacsony volt a játék színvonala.

    A Bp. Honvéd ragadta magához a kezdeményezést: az első negyedórában Fodor lapos szabadrúgása kerülte el a kaput, majd Kovács közeli pörgetése landolt a felső lécen. Utána Disztl L. csukafejese adott munkát Brockhausernek. A kezdeti megilletődöttség után az újpestiek is egyre jobban magukra találtak, különösen a Szegedről igazolt Véber György - ő pályafutása második élvonalbeli mérkőzését játszotta, de csak az elsőn kezdőemberként - jeleskedett. A sorkatonai szolgálatát töltő fiatal játékos a 26. percben a 16-os vonaláról célozta meg a kaput, s a rosszul helyezkedő Disztl P. ujra bravúrral tudta menteni a felső sarokba tartó, jól eltalált lövést. A félidő hajrájában még Fodornak volt egy lapos szabadrúgása, amelyet Brockhauser csak másodszorra tudott ártalmatlanná tenni.

    Fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek. Igaz, valamennyi támadásukat középen vezették, s azok rendre elhaltak a jól tömörülő vendégvédelemben. Az 53. percben Pisont cselezte magát végig a félpályán, jó labdát tálalt Kovács elé, aki 12 méterről olyan rosszul célzott, hogy labdája a kaput sem találta el. Az ellentámadásokra építő lelkes újpestiek próbálkozásait a 78. percben siker koronázta: Kozma jobboldali szabadrúgását a szabadon hagyott Szélpál 6 méterről a jobb sarokba fejelte (1:0). Az utolsó percekben ,,felébredtek,, a vendéglátók is, de erejükből már nem futotta egyenlítésre.

    Akárcsak ősszel a Megyeri úton, ezúttal is egygólos vendégsiker született. A kiesés ellen küzdő az Újpestnek nagy szüksége volt erre a három pontra, s tervszerűbb játéka révén rá is szolgált erre. A bajnoki éllovas kispestiek immár sokadszor önmagukhoz képest rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak. Nagyon hiányzott egy olyan játékos, aki kezébe tudta volna venni a karmesteri pálcát.


    mti