magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Videoton SC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2022.10.12, 19:26
    képSzabó Ferenc és Fejes Gábor párharca.képKovács László kapus hárít egy magas labdát.képMucha és Nyilasi a fehérvári védők gyűrűjében. Képek forrása: Népszava sajtófotó archívum
     
  2. avatar: Longinus
    2018.03.20, 15:09
    képNyilasi harcol a labdáért Nagy II-vel és Karsaival. Kép: Nagy Béla - Fradi futballmúzeum
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 12:36
    Uram, Istenem, micsoda meccs volt! Nem is a színvonal, hanem az a hihetetlen feszültség, amit egy mai fiatal már meg sem érthet. Szó szerint izzott a levegő…Szerda délután rendezték, alig munkaidő után, egyenes TV-közvetítés, a többi meccset ezzel egyidőben játszották, de ha 100.000-en fértünk volna be a Szentélybe, annyian lettünk volna. Micsoda izgalmak, amikor Kovács Jóska végigszlalomozott, de mellé rúgta… Azután szegény Májer Lajos (sokadik) labdaelrúgása, a kiállítása után a Vidi-drukkerek majd gutaütést kaptak…Amikor szegény Puszi vagy 10 perccel a vége előtt berúgta (alig láttuk a 7-es szektorból, mert már állt fel mindenki), tényleg, mintha felrobbant volna egy atombomba! Az az artikulálatlan üvöltés 29.500 torokból egyszerre… vagy 3 percig biztos nem folytatódott a meccs, mert addig mindenki csak állt, ugrált és ordított… már azt hittük, elúszott a bajnokság… és az utolsó percben, amikor Nyíl kiugrott, azt hittük, hogy mégis meglesz… Kívánom tiszta szívemből minden nálam fiatalabb Fradistának, hogy csak EGYSZER az életben élje át azt az érzelemhullámot, amit mi ezen a meccsen (és még száz másikon) átéltünk. Ja, még még valami: sokszáz Vidi-szurkoló ordította végig a meccset -- szurkoltak ők is betyárosan, meg kell hagyni- (nagyobb részük a “vendégszektorban” -- D szektor), de a 7-8 szektorban is rengetegen voltak, pl. mögöttünk 3 sorban csak ők ültek. És ilyen iszonyatos feszültség, tét mellett (akkor még nem tudták, hogy csak 35 év múlva lesznek bajnokok -- szerintem az akkori drukkereik nagy része már meg sem érte), semmi hirig, balhé nem volt… egy biztos, Münczöt közösen szidtuk! TEMPÓ FRANZSTADT!


    Az már igaz, hogy egy Müncz vagy Jaczina vagy Somlay olyan eredményt hozott ki, amilyet csak akart (vagy amilyenre megbízást kaptak)… az biztos, hogy ma milliomos lenne egy ilyen bíró. Megint csak mondom, egy fiatal drukker el sem tudja képzelni, hogy a “boldog, békés” 60-as, 70-es években hány meg hány -főleg vidéki -- meccs után kellett a bíróknak rendőrautókban utazni legalább a megyehatárig, mert a többezres felbőszült tömeg széttépte volna őket. Más : ezt a pletykát -- a Juci-félét- már akkoriban is hallottuk, szerintem Juciból a sértettség beszélt, mert egy évvel azután, hogy ő volt az 1. számú nándorfehérvári hős (szerintem élete legnagyobb játéka volt Belgrádban 105.000 üvöltő szerb és 5.000 üvöltő magyar előtt), Jenő bá’ Őt is lapátra tette. Egy biztos, a következő évben 100 éves volt a Vasas szakszervezet, és mit ad Isten, bár a szezon 80 %-a a Fradiról és a Lilákról szólt, a végére valahogy a Kádár -Gáspár -- Biszku belsőhármassal felálló csapat lett a bajnok. Utólag a franc se irígyli tőlük (tényleg, jók is voltak), de hogy a ’70-es években az lett volna a politikai akarat, hogy a Fradi legyen a bajnok, ez nonszensz, kizártnak tartom. Az lehet, hogy a ZTE (akkori zöld-fehér kistestvér) nem hajtott 100 %-kal ellenünk, de nekik már mindegy volt. Akkor is csodálatos történelmünk sok-sok ragyogó csapata közül az egyik “legszerethetőbb” volt, nem? A nézőátlag pl. jóval felülmúlta a ’68-as csapatét.


    csak ismételni tudom magam: bármit mond Juci, bármit mondott Jenő bácsi, 1976-ban (!!!) nem volt olyan politikai akarat -nem lehetett-, hogy a Fradinak kelljen bajnokságot nyernie … egészen más a történet: ’75 őszét végigszáguldottuk padlógázzal -- az utolsó 3 fordulóban volt egy fék -, addigra a KEK-győztes “csikók” MLSZ-Kupát nyertek (csekélység: a nemrég Világkupa győztes Estudiantes ellen 5-1re!!!), Téli Kupát nyertek, MNK-t nyertek, bárhova mentek, mindenütt tomboló telt ház fogadta őket úgy, hogy sokszor vidéken is inkább a Fradi-drukkerek voltak többségben … tavaszra egy kicsit leeresztett a csapat .. jött 4 meccsből 3 zakó (ETO, Vasas -aki annyiszor megvert minket, amikor mi látszólag nagyok voltunk, ők meg látszólag kicsik-, no, és az a 3-8 …. ellenük …) a csapat bepánikolt, nagyon nehezen húztuk be azt a bajnokságot, amelyiknek az 5-6. fordulótól kezdve csak 1 esélyese volt … 2 verzói tudok elképzelni:
    1./ Jenő bá’ így akarta megnyugtatni a csapatot “ne izguljatok, úgyis miénk lesz a bajnokság” …
    2./ Jenő bá’ ezzel akart megszabadulni minden -számára feleslegessé vált, “öreg” -- játékostól: “Nem TI nyertétek meg, le volt vajazva” … sajnos, mai fejjel sem értem, hogy ez a valódi Fradi-legenda, Dalnoki Jenő, akinél nagyobb Fradistát nem sokat hordott hátán a Föld (talán még a hál’Istennek köztünk lévő Rudas Feri bácsit tudnám ezen az “ÖRÖK FRADI-SZÍV” szinten emlegetni), szóval, Jenő bácsi -Isten nyugosztalja-, MINDENKIT eltakarított az útból, aki még játékostársa volt … Géczi, Páncsics, Juhász, Szőke, Branikovits, Albert … ma egy fél Európa-válogatott .. mert CSAK a fiatalokban hitt, és CSAK abban, hogy a fiatalok CSAK neki hisznek, és CSAK hisznek … no, ebben nagyot tévedett


    Kedves Fradista Sorstársaim!
    Picit untatlak Benneteket, de leírom, hogy én is kinn voltam, arra nem emlékeztek, hogy szabályos volt -e Kovács Józsi meg nem adott gólja? Szegény nagyapám olyan ideges volt, hogy hiába kértem tőle a gukkert, se nem látott se nem hallott. Amikor kiegyenlítettünk, szerintem csak én maradtam néma, mert akkora kő esett le a szívemről, mint még soha. Lehajtottam a fejem és sóhajtottam. Talán most megvan, erre gondoltam. Kovács Feri bácsi sokkal később úri módon de összeveszett Nyilasival,hogy a Müncz kinek és mit fújt. Nem tudom. De azért egy érdekességet még megosztanék. Az utolsó forduló előtt az MLSZ úgy döntött, nem dönthet a gólkülönbség, ha a bajnoki címről van szó. Ha kikaptunk volna Egerszegen, lett volna még egy esély. Volt, ami volt, 12 éves volta és ez volt életem első bajnoksága. És azelső nem csak a szerelemben felejthetetlen, hanem a Fradinál is.Szeretettel kívánom minden Fradistának, hogy minél előbb bajnokok legyünk.


    Kedves Géza, emlékezetem szerint szabályos volt, de akkor, 39 éve persze megesküdtünk volna az életünkre is, hogy nem volt az …
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2013.02.06, 17:28 (szerk.: 2022.02.16, 11:03)
    Müncz bíró utána soha többet nem fújt a Vidinek meccset. Már ez eléggé sokat mondó tény.
    Vastagon benne volt ő is a bajnoki döntő elcsalásában.
    Nem adott meg egy szabályos Vidi gólt 0-1-nél (Kovács József )
    A 70. perc környékén,amikor a Fradi már csak kínlódott, 5 (öt) perc hosszabbítást rendelt el,de hogy miért azt a 30 000 nézőből senki nem tudta.
    A kiállítás pedig tragikomikus volt .

    forrás:
    talicskás - http://www.samsungsport.hu/regi-csibeszek/20110522/fradi-bunda-ezert-nem-lett-bajnok-a-videoton/
    Egy-két elhallgatott esemény, körülmény, féligazságok... így lehet hergelni fölöslegesen.

    Arról a meccsről a Fradi javára meg nem adott tiszta tizenegyest valahogy szeretik ezek a tényfeltárók jótékonyan elfelejteni... Biztos a cseh2-t nézték akkor épp.

    Nem tudom, ezek az emberek miért gondolják azt, hogy innen senki nem élt akkor és nem volt kint azon a meccsen...

    Én kint voltam a meccsen,abban a sarok szektorban álltam,ahová Pusztai az egyenlítő gólt lőtte.A 16-oson belülre kerülő labda NagyIII támaszkodó lábáról pattant Pusztai Laci elé aki egyből bevágta az alsó sarokba a labdát.Nekem ennyi év távlatából csak ez és Májer kiállítása maradt meg, valamint az,hogy fekete-fehérben játszott a Videoton.Ha úgy érzed csalás volt,annak azért örülök,mert még jobban fáj neked! Másrészt meg az utolsó,vagy az előtti bajnoki címetek volt az, amikor a bírók sorozatos tévedései a mi kárunkra,hozták meg nektek az első helyet!A háromból két meccset elvezettek ellenetek és több egyértelmű még nem adott 11-es a javunkra a bajnokság folyamán!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.03.14, 13:01 (szerk.: 2016.07.14, 12:40)
    Azt, hogy 1976-ban Müncz játékvezető, az Üllői úton elcsalt meccs, illetve a zöld-fehérek azóta már a főszereplők által is bevallott bundája fosztotta csak meg a Videotont attól, hogy bajnok legyen, már többször emlegettük – nem mintha örömet okozna feltépni a sebeket. (A napokban Juhász Istvánnak, a Fradi később Amerikában is élt válogatott középpályásának visszaemlékezésére bukkantunk a sportnapilap egyik 2004-ben megjelent lapszámában – tanulságos: "Dalnoki Jenő kerek perec megmondta, öreg vagyok. Ez 1976-ban történt, amikor bajnokok lettünk, csakhogy senki sem tudja, hogyan… Az utolsó öt meccset egytől egyig megvettük, és a sorozatos bundák segítettek hozzá az aranyéremhez. Fáj, hogy ezt kell mondanom, de nincs értelme tovább eltitkolni az igazságot. Akkoriban azt mondtam magamban, szégyellem, hogy futballista vagyok. Jött a bajnoki hajrá, ültem a kispadon, de így is be kellett adnom hat vagy tízezer forintot. Összesen negyvenezer forinttal lettem szegényebb. Ennyibe került csak nekem, hogy a Fradi lett a bajnok 1976-ban."smiley

    forrás:
    http://www.vidi.hu/index.php?page=meselo_kepek_blog&mkbid=8883