magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Ferencvárosi TC 1 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.14, 08:53 (szerk.: 2017.12.20, 18:08)
    Elszalasztott lehetőség

    SBTC-Ferencváros 1:2 (1:1)

    A hét végére kisütött a nap Salgótarjánban, és jó talaj várta a rekordnézőszámot ígérő találkozó játékosait. Az SBTC összeállításában több kérdőjel volt szombatig, és Kovács Imre csak közvetlenül a mérkőzés előtt jelölte ki a pályára lépő csapatot. A ferencvárosiak autóbusza pontosan 12 órakor érkezett a Karancs Szálló előtti Tanácsköztársaság térre, és könnyű ebéd után a játékosok a pályára siettek. A közönség sűrű sorokban érkezett az SKSE- stadionban, ahol a tartalékok alaposan bemelegítették a szurkolókat. A Stécé fiataljai 5:l-re hengereltek Szőllősi (2), Szlivka (2) és Angyal góljaival. „Csak a fele maradna a nagyok meccsére” — mondta egy szurkoló a találkozó végén. A játékteret tizenkétezer néző vette körül, amikor Müncz sípjába fújt., A csapatok a következő összeállításban üdvözölték a közönséget.

    Ferencváros: Géczi — Bálint — Vépi, Martos, Eipel, Megyesi — Juhász, Kű — Kelemen, Branikovics, Máté. Edző: Dalnoki Jenő.

    SBTC: Magyar — Kmetty — Kegye, Varga, Vertig — Horváth, Básti, Kajdi, Szoó, Kovács, Jeck. Edzó: Kovács Imre.

    Nagy lendülettel kezdett az SBTC, és már a 4. percben Géczi hálójában táncolt a labda.
    Kovácsot felvágták 18 métere a kaputól, és a büntetőt Básti végezte el. Nagy erővel lőtte meg a labdát a sorfal mellett, amely Géczi melléről kipattant. Szoó ott termett, és a kapu jobb oldalába fejelte, 1:0.
    A tarjániak jól játszottak, és határozott fölényt harcoltak ki. Jó volt az iram, különösen Básti volt elemében, aki jól osztogatott, és szabadrúgásai is veszélyt jelentettek. Negyedóra eltelte után kiegyenlített lett a játék, a Ferencváros is belelendült. A találkozó 28. percében felhördült a közönség. Básti ragyogó labdát tálalt Kovács elé, aki átjátszotta Martost Géczi kijött a kapujából, de öt is kicselezte a tarjáni középcsatár, ám ahelyett, hogy a kapuba küldte volna a labdát, újabb húzogatásokkal kivárt, és a labdát Martos kivágta. Majdnem az SBTC kapott gólt, mert a labdával Branikovits tört kapura, és Magyar csak nagy bravúrral tudta tisztázni lapos, bravúros lövését. Többször veszélyben forgott a ferencvárosi kapu, mert az SBTC lendületesen támadott. A vendégcsapat gólja hidegzuhanyként jött a 39. percben.
    A jobb oldali szögletzászlótól Kelemen végezte el a szögletet. A labda kapu elé szállt, és a védők elaludtak. Martosra senki nem ügyelt, és fejéről akadálytalanul hullott a labda a jobb sarokba, 1:1.
    A gól után majdnem újból kihagyott az SBTC védelme. A 41. percben a büntetőterületen belül három védő is lyukat rúgott, Kű azonban nem ismerte fel a helyzetet, és emberbe rúgta a labdát.
    Szünet után folytatódott a tarjániak lendülete, de egyre inkább látszott, hogy a Ferencváros felismerte, lehet keresni ezen a találkozón Juhászt ugyanis Kajdi nem tudta semlegesíteni, és Kű is ügyesen szervezett a mezőnyben. Az SBTC támadásaiból, ahogy mondani szokták, hiányzott a paprika. Csak a 16-osig gördültek az akciók, de igazából helyzet nem akadt. Básti labdájáról pélául Jeck lekésett, és csak a véletlen, illetve Géczi ügyetlenségén múlott, hogy kipattant a labda Jeck elé. aki azonban már a földön feküdt. Estében is kapura továbbította a labdát, amely kipattant Szoó elé, aki kapura lőtte, de Megyesi felszabadított. Egy újabb védelmi megingás eldöntötte a mérkőzést.
    Az 55. percben Kü a bal oldalon hozta fel a labdát, a tarjáni védők késlekedtek, a fürge csatár felismerte, hogy Máté őrizetlenül van, átvágta a jobb oldalra a labdát, és a csatár senkitől sem zavartatva, nagy erővel a kapuba vágta. 1:2
    A gól után a vendégek húzták az időt. Az SBTC legalább az egy pontot szerette " volna megmenteni, de nem sikerült, mert az akarásba rengeteg hiba csúszott Kapkodtak, idegeskedtek a tarjáni játékosok, és nem használt a 65. percben végrehajtott kettős csere sem, amikor a lábát fájlaló Varga és Kováéi helyett két fiatal, Berindán és Bartha érkezett a pályára Teljesen felbomlott az SBTC hadrendje. Mindenki gólt szeretett volna lőni, de elképesztő hibákat vétettek a játékosok. A Ferencváros ekkor már magabiztosan játszott. Münc: négy perccel hosszabbította meg a játékidőt időhúzás miatt.

    Ügy indult a találkozó, hogy az SBTC méltó ellenfele lesz a Ferencvárosnak. Ilyen jól még nem kezdtek az idei tavaszon a tarjániak. Amikor Szoó belőtte a vezető gólt, sokan elhitték, hogy ezt, a mérkőzést az SBTC nem veszítheti el. Lélektani fordulópont volt Kovács helyzetkihagyása. Ez szinte szárnyakat adott az FTC-nek, míg az SBTC játékosai ettől a perctől a mérkőzés végéig fokozatosan estek vissza. Később már egyenlítésre sem maradt erejük a görcsös igyekezetben, a nagy akarásban. A Ferencváros a középpályán jobb volt — itt dőlt el a mérkőzés. a fradisták „játékos embereit" nem sikerült kikapcsolni. Az SBTC nagy lehetőséget szalasztott el, mert ez a Ferencváros sebezhető volt ezen a vasárnapon. A hagyományos zöld-fehér lelkesedés azonban mindkét pontot a fővárosba mentette. Az igazság kedvéért azonban hozzá kell tennünk: a tarjáni védelem jóvoltából.

    Forrás: Nógrád, 1974-04-30