magyarfutball.hu

Spanyolország - Magyarország 1 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
464. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Madrid, Estadio Santiago Bernabéu
játékvezető : Tschenscher Kurt (NSZK)
nézőszámok :
 1. nso.hu: 25.000
 2. seleccion-espanola.iespana.es: 30.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Zsorzsinju
  2015.02.09, 17:24
  " A magyar csapat edzőmeccsnek gondolt, de végül hivatalos mérkőzést játszott a spanyolokkal 1972. január 12-én. A küldöttség vezetői már kint, Madridban értesültek arról, hogy a spanyolok hivatalos A-válogatott meccsként hirdették meg a találkozót.

  A szokatlan időben – és szokatlanul szerény publikum, mindössze 25 000 néző előtt játszott találkozón jól helyt állt a magyar csapat, csak a 83. percben szerzett góllal tudott nyerni a Kubala László által dirigált spanyol együttes. A két szövetségi kapitányt, Illovszky Rudolfot és Kubala Lászlót akkor már közel negyedszázados barátság kötötte össze. A mérkőzésen nem játszhatott Páncsics Miklós, a kor legjobb magyar középső védője, aki (az egyébként magyar edző, Tóth József által irányított) Pegaso elleni edzőmérkőzésen eltörte az arccsontját.

  A magyar együttesnek (Géczi – Fábián, Kovács J., Vidáts, Juhász P. – Juhász I., majd Szalay, Szűcs – Fazekas, Bene, Dunai II, majd Szőke, Zámbó) nem sikerült gólt szereznie, pedig nem volt rossz passzban: 1971 nyarától 1972 márciusáig csak egy vereséget szenvedett, a spanyolok elleni találkozót bukta el 1-0-ra."

  http://futball-anno.blogspot.hu/2014/01/kubala-es-illovszky-avagy-spanyolorszag.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.14, 13:46
  kép
  via:
  http://futball-anno.blogspot.hu/2014/01/kubala-es-illovszky-avagy-spanyolorszag.html

  Az 1. hozzászólásban említett Pegaso elleni meccs mg nem szerepel nálunk.
   
 3. avatar: Zsorzsinju
  2013.01.29, 15:38
   
 4. avatar: ingersheim
  2013.01.20, 13:55
  kép
  Formaruhában a magyar játékosok a madridi követségen. Balról: Juhász Péter, Kovács József, a megsérült Páncsics Miklós, Rothermel Ádám, Szalay Miklós, Noskó Ernő, Dunai II Antal, Fábián Tibor, Fazekas László, Zámbó Sándor, Szűcs Lajos, Juhász István, Szőke István

  www.mlsz.hu/2013/01/kubala-illovszky-ellen/
   
 5. avatar: fgymat
  2009.05.23, 08:50
  Számunkra meglehetősen szokatlan téli időpontban rendezték a találkozót.
  A találkozó előtt az MLSZ kérte, hogy a mérkőzés csupán Madrid-Budapest találkozó legyen, de a spanyolok ebbe nem mentek bele.
  A spanyolok szövetségi kapitánya Kubala László egykori magyar válogatott játékos volt. A két szövetségi kapitány régi jóbarátok voltak. Egykor együtt játszottak a Vasasban, sőt egyszer a válogatottban is (261. mérkőzés). (Külön érdekesség, hogy a találkozó előtt játszott edzőmérkőzésen a válogatott a helyi Pegaso együttesével találkozott. Ennek a csapatnak szintén magyar edzője volt, Tóth József személyében.)

  Nem hozott különösebb izgalmakat a találkozó. Meglehetősen kiegyensúlyozott volt a küzdelem. Mindkét csapatnak voltak gólhelyzetei, de gólt egyiknek sem sikerült elérnie. Már úgy látszott mindenki belenyugszik az igazságos döntetlenbe. De a spanyol szövetségi kapitány cseréje bevált. Pár perccel a mérkőzés vége előtt Arieta ugyan éppen csak bekotorta a labdát, de ez elég volt a győzelemhez.

  Ezen a napon nem is a spanyolok elleni mérkőzés, hanem az EB negyeddöntő sorsolása foglalkoztatta a csapatot és a labdarúgó közvéleményt. Romániát hozta a sors a mieink útjába és ezt a legtöbben szerencsésnek tartották.


  forrás:
  mafoci