magyarfutball.hu

Magyarország - Ausztria 6 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Európa-kupa 1948-53, hivatalos válogatott mérkőzés
268. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Vlček Jaroslav (Csehszlovákia)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 45.000
  2. austriasoccer.at: 50.000
  3. Népsport: 50.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2017.12.13, 06:25
    képA magyar csapat balról: Balogh II Sandor (с), Puskas Ferenc, Kocsis Sandor, Budai II Laszlo, Czibor Zoltan, Bozsik Jozsef, Rudas Ferenc, Borzsei Janos, Deak Ferenc, Henni Geza. Kép: fanpictures.ru
     
  2. avatar: ingersheim
    2015.05.24, 12:12
    kép
    "Soha többé nem hozom el a feleségemet, ekkora égést. Nem hozta a Gerő, nem hozta a Farkas, nem hozta a Marosán, pedig én még csak nem is vagyok kommunista, csak szocdem. Vicceltem." (1949. május 8-án 6-1-re győztük le az osztrák válogatottat a Megyeri úti stadionban 50 ezer néző előtt. A képen balról jobbra: Szakasits Árpádné, Szakasits Árpád, Gerő Ernő és Farkas Mihály. A mögöttük lévő sorban Szakasitstól balra Bognár József (polgármester), Szakasits mögött Vas Zoltán, Szakasits és Gerő között Hegyi Gyula (OTSH elnöke, államtitkár), Gerő és Farkas Mihály között Marosán György. Négy nappal korábban zuhant le a Torino futballcsapatának gépe, a 27 áldozatra és a négy főnyi személyzetre emlékeznek.) (Fotó: FORTEPAN)

    index.hu/fortepan/2015/05/09/a_tribunon_anyaztuk_vegig_a_szocializmust/
     
  3. avatar: fgymat
    2009.01.10, 19:57
    Alig egy hónapja a prágai kudarc után mondott valamit a szövetségi kapitány a rossz kezdésről és a jó folytatásról. Mindenki erre az utóbbira készült.
    A csapat két újoncot avatott Budai II.-t és Czibor -t. Az osztrákoknál pedig gyomorrontás miatt hiányzott Happel, aki akkoriban a védelmük kulcsfigurája volt.

    A játékot látva valószínűleg Happel sem sokat tudott volna segíteni a vendégeken. Már az első percben megszereztük a vezetést. Puskás fejjel továbbította a labdát két osztrák közé, a kiugró Deák pedig tizenegy méterről bombázott az osztrák kapuba. Az első játékrész végére már három góllal vezettünk.
    A második félidőben lassabban lendült be a gépezet, hiszen három percig kellett várni az újabb találatra. De maradt még erő és gól a mérkőzés hajrájára is.

    Ocwirk a mérkőzés után nyilatkozta: "Remek volt a magyar csapat. Szinte nem is akadt gyenge pont ebben az együttesben. Nem udvariaskodás amit mondok: a magyar labdarúgás ma a legjobb Európában."
    Volt bécsi újság, amelyik azzal a címmel jelent meg:"Agyonvertek minket a magyarok..."


    forrás:
    mafoci