magyarfutball.hu

Weisz Manfréd FC Csepel - Újpest FC 3 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.17, 16:53
    Izgalmas küzdelem után pontosztozkodás

    Újpest – WMFC 3:3 (1:1)

    Csepel – 8000 néző. – Játékvezető Vass.
    Rég nem látott nagyszerű és izgalmas mérkőzést vívott a két csapat. A WMFC tartja Szegeden mutatott jó formáját, de az Újpestre sem lehet ráismerni múlt heti gyenge játéka után. Újpestben az új játékosok sikeresen mutatkoztak be.

    Ideges, kapkodó játékkal kezdődött a mérkőzés, a 7. percben Dudáshoz kerül a labda, akire senki sem vigyáz és éles, lapos lövése hálót ér. 1:0-ra vezet a WMFC. Az Újpest idegesen játszik és csak fokról-fokra nyeri vissza lélekjelenlétét.

    A 13. percben Balogh II. kezelése miatt tizenegyeshez jut a WMFC, de Kapta a kapu mellé lövi. Az Újpest átveszi a játék irányítását és egyik szép akciót a másik után vezeti. Dósainak sok munkája akad, de mindig biztosan véd. A 40. percben Zsengellér nagyszerű labdával ugratja ki Szuszát, aki kapásból egyenlít. 1:1.

    Viharos újpesti rohamokkal végződik az első félidő. A játék másik részében felnyomul az Újpest. A 3. percben Pozsonyi beadását Zsengellér góllá értékesíti. 2:1. Két perc múlva Kalocsai beadását Szusza lövi be. 3:1.

    Mindjárt utána Szabadkai befejeli a labdát. 3:2. Szalai sérülése miatt három percre kiáll. A 25. percben Váradi lefut, beadását Pintér elfogja, és könnyedén kiegyenlít 3:3. Továbbra is izgalmas a játék, a csepeliek kerülnek fölénybe, de az eredmény nem változik. Vass Antal a bíráskodásáért megérdemli az egyest.

    huszadikszazad.hu
     
  2. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:20
    1942. április 19. Csepeli WMFC- Újpest FC 3:3 (1:1)
    Csepel, 10.000 néző V:Vass
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Pozsonyi,Várszegi,Szusza,
    Zsengellér,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:1 Szusza (38p.), 1:2 Zsengellér (48p.), 1:3 Szusza (49p.).

    Hatalmas iramú mérkőzés után megérdemelten osztoztak a bajnoki pontokon a résztvevő csapatok. A 4. percben a WMFC szerezte meg a vezető gólt, szabadrúgásból Dudáshoz került a labda, aki mintegy 12 méterről éles lövéssel a kapuba rúgta a labdát. A 8. percben a két ujpesti újonc játékos Pozsonyi és Várszegi remek támadást vezetett. Pozsonyi beadására Dósai kifutott, de a befutó Kalocsay dr. az üres kapu fölé fejelte. A következő percben is Pozsonyi veszélyeztetett. A 12. percben Dudás került jó helyzetbe, már a 16-os vonalon belül volt, amikor a labda Mészáros kezét érintette. A játékvezető 11-es büntetőrúgást ítélt, amelyet Kapta gyenge lövéssel kapu mellé rúgott. A 21. percben Biró elengedte Váradit, aki lefutott, de a jól keresztező Nagymarosi idejében mentett. Ezután az Ujpest került fölénybe. Csatársorában Szusza játszott a középcsatár helyén, míg Zsengellér a balösszekötőbe ment. A 40. percben igen veszélyes Dudás-Marosvári támadás gördült az ujpesti kapu felé, de az utóbbi lövése a védelem zsákmánya lett. A 41. percben egyenlített az Ujpest. Zsengellér és Kalocsay dr. összjátéka után Zsengellér remekül játszotta lyukra Szuszát, aki jól ugrott ki s közelről védhetetlenül a hálóba rúgta a labdát. 1:1. A játékidő hátralévő részében az Ujpest támadott többet.
    Szünet után 6 perc alatt három gólt láthatott a közönség. A 2. percben Pozsonyit majdnem az alapvonalnál akasztják. A szabadrúgást Pozsonyi ívelte középre, ahonnan Zsengellér hatalmas lövéssel csapatának szerezte meg a vezetést. 1:2. A 3. percben Kalocsay dr. beadásából Szusza éles fejese is kapuba jutott. 1:3. A 6. percben a csepeliek értek el gólt: Pintér sarokrúgása után Szabadkai közelről a hálóba fejelt. 2:3. Ezután hatalmas iramban folyt tovább a játék. A 19. percben Marosvári hatalmas lövését védte a kapus bravúrosan. Hol az egyik, hol, a másik kapu forgott veszélyben. A 26. percben a csepeli csatárok egészen a 11-es pontig hozták fel a labdát. Marosvári lövése kipattant Váradi elé, aki Pintérhez játszotta s az utóbbi lövése nyomán megtörtént a kiegyenlítés. 3:3. Ezután nagy harc indult meg a győztes gólért. A WMFC-ben a sérült Dudás balszélső Pintér pedig balösszekötő volt. A játékidő vége felé a hazai együttes nagy iramot diktált, de a győztes gólt nem tudta megszerezni.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése