magyarfutball.hu

Újpest FC - Kispest FC 5 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.17, 16:50
    Újpest – Kispest 5:1 (2:1)

    Megyeri-úti pálya – 3000 néző – Játékvezető: Antal.
    Az újpesti stadion játékterét meglehetősen jó állapotba hozták a mérkőzésre: csak néhol virított egy-egy nagyobb fehér hófolt. A játék szezon eleji volt. Hiába figyelte a játékosok teljesítményét Molnár Ignác, a válogató bizottság egyik tagja, jó formát nem láthatott.

    Az első gól a 7. percben az újpesti csapat két régi, rutinos játékosának összjátékából született meg: Vincze Zsengellérhez továbbította a labdát, aki védhetetlenül a hálóba labdát, aki védhetetlenül vágta. 1:0. A 15. percben szabadrúgást ítélt a játékvezető Újpest ellen és ennek nyomán Víg a kifutó Sziklai mellett kiegyenlített. 1:1.

    A 25. percben Kalocsai gyors lefutás után a középre továbbította a labdát, amely a kispesti védők és az újpesti középcsatárok feje fölött a túlsó szélről befutó Ádám felé szállt és ő pontosan a hálóba fejelte. 2:1.

    Szünet után folytatódott az újpesti fölény: a 12. percben Szusza volt eredményes, a 17. percben ismét Ádám fejelt gólt, végül a 25. percben Kalocsai átadásából Zsengellér beállította a végeredményt: 5:1.

    huszadikszazad.hu
     
  2. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:14
    1942. február 22. Újpest FC- Kispest FC 5:1 (2:1)
    Megyeri út, 3.000 néző V:Antai
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Vincze,Zsengellér,
    Szusza,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:0 Zsengellér (8p.), 2:1 Ádám (26p.), 3:1 Szusza (58p.), 4:1 Ádám (61p.), 5:1 Zsengellér (81p.).

    Az Ujpest biztosan győzött kevés edzéssel rendelkező ellenfelével szemben. A Kispest támadásaival indult a küzdelem, a 4. percben azonban már az Ujpest lendült bele és Szusza elől Vécsei csak kifutással mentett. A 6. percben Vincze 10 méteres lapos lövése a kispesti kapu mellett surrant el. A 8. percben Vincze kicselezte Gazdagot és Zsengellér elé adta a labdát, aki 20 méterről középmagas lövéssel berúgta az első gólt. 1:0. Változatos küzdelem alakult ki. A 15. percben Kajdácsi szabadrúgásából Víg egyenlített. 1:1. Az Ujpest fölénye domborodott ki ezután. A 25. percben Kalocsay dr. beadását Ádám értékesítette. 2:1. A Kispest kissé jobban igyekezett és a 28. percben Egresi szépen áttörte a védelmet, beadását azonban Nagy elrontotta. A félidő végén ismét az Ujpest volt fölényben.
    A második félidő nagy ujpesti fölénnyel indult. Szusza lövését már az első percben a kapufa védte. A 12. percben Szusza gólt fejelt. 3:1. A 13. percben Kalocsay dr. beadását Ádám fejelte be. 4:1. A 18. percben a gyors kispesti támadást Mészáros kapufára fejelt labdája fejezte be. A 26. percben Kalocsay dr. átadásából Zsengellér szerezte az utolsó gólt. 5:1. A Kispest ezután több jó támadást vezetett, de szépíteni nem tudott. A félidő végén ismét az Ujpest volt fölényben.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése