magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi FC 4 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.29, 20:18 (szerk.: 2016.05.27, 11:08)
    Bombameglepetés: Újpest – Ferencváros 4:1 (1:1)

    Tízezer néző… Ragyogó napsütés. A Ferencvárost és az Újpestet biztató tömeg. Kis Ernő játékvezető sípjába fúj. Az Újpest kezdi a játékot szél és nap ellen. De átveszi a támadást a Ferencváros. Gyetvai máris rohan a labdával, középre adja. Kiszely fejéről a fedezetlenül áll Suhaihoz pattan, aki a felső sarokba irányítja.

    A második percben 1:0-ra vezet a Ferencváros. És ez volt a veszte… Mert az Újpest percről-percre erősített. Minden erejét latba vette, és ha a ferencvárosi csatárok támadtak, az utolsó pillanatban mindig el tudták venni a labdát. De a játéknak ebben a részében többet támad az Újpest.

    Ádám ellenállhatatlanul tör előre, beadását Hidasi elveszti. Pár perc múlva azonban már ő szökteti Ádámot Csikós közbelép, de elhagyja a labdái, üres a kapu. Már Hidasról a labda… Hátborzongató izgalom fut keresztül a tribünön… Hidasi átadja Kocsisnak, aki a kapu torkából fölé vágja. Nagy gólhelyzet.

    Lesálláson akad el a ferencvárosi támadás. Dr. Sárosiba kétszer is beletalpal Balogh. A játékvezető fěgyelmezteti, Mester, az uj szerzemény visz stílust az ujpesti csatársorba. Tátrai előretör, szökteti Gyetvai, aki kapásból lő, de közben les miatt megszólal a játékvezető sípja.

    Balogh kíméletlenül ront Suhaira. Megint figyelmeztetik. Suhai beadását Kiszely fejeli, a közbelépő Futó, majdnem öngólt vét. A 38. percben megint szép újpesti támadás vonul végig a pályán. Kocsis nem küldi középre a labdát, hanem hátraadja Mesternek, aki 18 méterről csavart lövést küld a kapura és a labda meglepetésre ott ment be ahol a két léc összeér. Újpest kiegyenlített. 1:1.

    A második félidőben kiderül, hogy amint előbb az Újpestnek, úgy most a Ferencvárosnak megy jobban a játék szél ellen. No de minden hiába, mert Kiszely kerékkötője a csatársorának. Egyébként is sok a hiba, mindkét oldalon.

    Sárosi Béla leadását Gyetvai hajszálnyira küldi a kapu mellé. Most tűnik ki az Újpest taktikája. A védekezésre fektetik a fősúlyt és csak másodsorban a támadásra. Lefedezik az ellenfél három csatárát. Kocsis bele rúg Hámoriba, amiért tumultus keletkezik a tribünön. A játékvezető figyelmezteti Kocsist, közben a nézőtér mindkét oldalán pofonok csattannak.

    Egyik csapat sem adja fel a harcot, de pillanatról pillanatra kitűnik: az Újpestben nagyobb az erő és a harci készség. A 21. percben váratlan esemény történik, Hámori a robogó Kocsis elől kornerre tolja a labdát.

    A sarokrúgást Kocsis a kapu elé íveli. Csikós kifut, a kapuléc mellett leesik a labdával együtt. Ott van előtte Tátrai is. A kapus szép nyugodtan megfoghatná a labdát, de nem teszi, erre odarohan Hidasi és a kapufa mellől a sóbálvánnyá meredt Csikós és Tátrai között bepöcköli a kapuba. Újpest 2:1-re vezet! És támad.

    A Ferencváros fölforgatja csatársorát. Sárosi a centercsatár, Kiszely a balösszekötő és Jakab a jobbösszekötő. Már késő… Újpest ugyan védekezik, de az ellentámadásoknál látszik, hogy a Ferencváros védelme alig áll a lábán. Sarokrúgást ér el a Ferencváros, de az újpesti védelem játszi könnyedséggel tisztáz. A megújuló újpesti ostromot Polgár és Tátrai álmosan fogadja.

    A 34. percben Mesterről lepattan a labda. Ádám elfogja és átadja Kállainak, aki félmagas lövéssel megszerzi a harmadik gólt. 3:1. Most már leáll az egész ferencvárosi védelem és nem rajtuk múlik, hogy csak egy gólt ér el még az Újpest Kocsis révén. 4:1.

    Utána Kiszely lemegy a pályáról. Még néhány Ferencvárosi támadás és a tavasz első derbijét az Újpest nyerte meg. A győzelmet megérdemelte. A mérkőzés után Kiszelyt lábtörés-gyanúsan a Sportszanatóriumba vitték a mentők.

    huszadikszazad.hu