magyarfutball.hu

FC Rapid Bucureşti - Újpest FC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Közép-európai kupa (Mitropa kupa), 1. forduló
helyszín : Bukarest, Stadionul Giulesti
játékvezető : Pfützner Bruno (Csehszlovákia)
nézőszámok:
 1. MITROPA Kupa története: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.04.02, 18:07 (szerk.: 2016.04.22, 14:36)
  Segesvári szerenád

  1938-ban Bukarestbe, KK mérkőzésre utazott az Újpest. A hosszú utazást a csapat megszakította és Segesváron éjszakázott. Az éjszaka csendjében egyszer csak szerenád hangjai csendültek fel. Előbb egy halk nóta, aztán pattogó csárdások. Kiderült, hogy magyar dalosverseny volt Segesváron, Petőfi halálának színhelyén. Azon szerepeltek a csíkszeredai dalosok is, akik – megtudva, hogy az újpesti csapat Segesváron éjszakázik – elhatározták, hogy szerenádot adnak neki. Langfelder Ferenc, az újpestiek vezetője rémülten rohant ki az udvarra és könyörgött.

  - Az istenért, hagyják abba! Fontos mérkőzés előtt állunk, hagyják aludni a fiúkat!

  A csíkszeredaiak távoztak is hamarosan, csak azt kérték, hogy győzzenek az újpestiek. Sajnos, ez a kérésük nem teljesült: az Újpest a bukaresti nagy kánikulában 4:0-ra kikapott. Persze, nem a szerenád miatt…


  A Rapid pályán 15.000 néző előtt a bukaresti Rapid második KK mérkőzésén 4:0 (0:0)-ra győzött az Ujpest FC csapata ellen és ezzel biztosította magának a továbbjutást. A mérkőzést Pfützner (Csehország) vezette.
  A Rapid csapatában Barátki helyén Lengyel játszott. A bukaresti csapat a második félidőben jobban bírta a hőséget és az iramot.
  Az első félidőben az Ujpest támadott többet, de helyenként a Rapid igen veszélyes volt. A védelemben Sziklai és Fekete azonban jól álltak lábukon.

  Szünet után az Ujpest mindinkább visszaesett. A 17. percben Avar sarokrúgását Kuedan a meglepett Sziklai mellett a hálóba juttatta. 1:0. A gól feltüzelte a Rapidot és újabb támadást vezetve a 21. percben Moldovány-Bogdán összjátékából a labda ismét Moldoványhoz kerül, akinek lövése védhetetlen. 2:0. Az Ujpest látja a bajt és nagy erőbedobással küzd. A 37. percben azonban Avar biztos lábbal helyezi gólba a labdát. 3:0. Az Ujpest erősen küzd és úgy látszik, hogy harmadik mérkőzésre kerül sor, amikor az utolsó percben Bogdán váratlan lövése megpecsételte az Ujpest sorsát. 4:0.

  Népsport, MTI
  hmgy
   
 2. avatar: fgymat
  2010.03.29, 18:45
  Továbbjutott a Rapid Bucuresti, 5-4-es összesítéssel.