magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Hungária FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.10.04, 17:49 (szerk.: 2017.09.27, 11:16)
  Derbi győzelmével bajnok lett a Hungária

  Hungária – Ferencváros 3:2 (1:1)

  Pompás napsütésben már négy óra körül 20.000 ember vette körül a Hungária-úti pálya játékterét és ez a nézőszám öt óráig, amikorra a Ferencváros és a Hungária csapata a pályára lépett, 24.000 növekedett. Az utóbbi hetek eredményei alapján a közönség úgy érezte, hogy régen látott nívójú összecsapás lesz a két rivális között.

  Kétségtelen, hogy a Hungária legutóbbi gyengébb eredményei és a Ferencváros magasba szökő formája, indokolttá tette ezt a nagy érdeklődést, amely az örök derbi iránt megnyilvánult. Pedig ez a bajnokság sorsára már különösebb kihatással nem bírt.

  Nagyszerű képet nyújtott a Hungária-úti pálya. A hölgyek tavaszi kosztümjei valóságos divatrevüt varázsollak a Hungária-úti pályára, ahol a páholyokban a politikai, társadalmi és művészvilág számos kitűnősége foglalt helyet.

  A hangulat erősen Ferenc város-párti volt, érthető is. A két táboron kívül a semlegesek a Ferencvároshoz pártoltak, mert egyrészt hálásabb dolog a favorithoz csatlakozni, másrészt az örök emberi irigység szívesen látja, ha a fák nem nőnek az égig és megtörik a Hungária veretlensége.

  De azért a Hungária sem maradt magára, mert minden épkézláb hívője kivonult a mérkőzésre, hogy buzdításával átsegítse csapatát ezen a nehéz akadályon. A hangulat már a Budai-Kispest - mérkőzésen is eléggé emelkedett volt. Mintha csak tréninget tartottak volna a derbire a szavalókórusok.

  Olyan éktelen éljenzés fogadta az elő-mérkőzésen esett gólokat. A Budai-Kispest mérkőzés elég érdekes volt ahhoz, hogy a hatalmas tömeg türelmesen várja annak végét.

  A csapatok nem sokáig várattak magukra. Mindenki azt hiszi, hogy az MTK-pályán a Ferencváros csapata fog először pályára lépni, azonban fordítva történt. Elsőnek a saját pályáján vendégként szereplő Hungária játékosai futnak a pályára és azután jön a pályaválasztó Ferencváros.

  Mindkét csapatot hatalmas éljenzés fogadja, de már ebből az előjátékból is meg lehet állapítani, hogy a ferencvárosi drukker tábor erősebb. Fényképezés és mán jön Gombos bíró segédeivel.

  A helyválasztásnál, amelyen Sárosi és Mándi vesznek részt. Mándinak kedvez a szerencse. A Ferencváros kezd nap és szél ellen. Kutasi trikójának színe miatt késedelmet szenved a kezdés. Egyszínű trikót adnak a Kapusnak.

  Az induló zöld-fehér támadást Bíró akasztja és Müller pompás lövését Kutasinak kell fognia. Müller utána fájdalmas arcot vág, kissé megrándította a lábát. Kemény jó beadását Sárosi kapja és Bíró csak kornerre tud menteni. Nagy az izgalom, a kapu egészen üres és Bíró csak éppen az utolsó pillanatban emeli újabb kornerre a labdát.

  Utána Kemény lövi Sárosi fejpasszát kapásból nagyszerűen, de Szabó a levegőben úszva üti ki. Élvezetes a játék, különösen ahogy a Hungária szorongatott helyzetéből kibontakozik. Remekül hozzák előre a labdát. Kemény-Mándi párharcból korner lesz, amelyet Kemény mögé ível. Toldi bombája kevéssel megy mellé. Kardos hasonló erejű lövéssel válaszol. Ő jobban célzott, mert Kutasit találta el.

  Az első Hungária-kornert a 13. percben íveli be Titkos. Nem sikerül, de szabadrúgás lesz. Turay lövi, a lepattanó labdát Müller gurítja gyengén. A véletlenül odatévedt Táncos kornerra küldi, amelyből Kardos melléfejel.

  Ferencvárosi korner következik – eredménytelenül. Turai újabb szabadrúgást küld mellé. Cseh és Titkos pompás összjátéka után Kardos nehéz helyzetből is csak alig lő mellé. Most a Ferencváros szorongat. Táncos – Kiss – Sárosi támadásból Sárosi belsővel lő, Szabó jól ment. Toldi ráfut, támadja a kapust, Sebes is megjelenik a helyszínen. Egyesek tizenegyest követelnek, de nem volt semmi. Kissé összeütköztek a mellkasok…

  A 20. percben ártatlan labdából szerez vezetést a Hungária. Egy előrevágott labdát Korányi kényelmesen követ. Sas zavarja a bekket, aki a kifutó Kutasi mellett elgurítja a labdát, amely kínos lassúsággal, szinte gúnyolódva gurul a kapuba, 1:0.

  A Ferencváros támadásai erőtlenek, de nem is érvényesülhetnek, mert Bíró szenzációsan játszik. Szinte bosszantóan biztos. Állójáték folyik, kissé erős volt úgy látszik a kezdés. A pihenési időszakban a Ferencváros a többet támadó.

  Nehéz percek után születik meg váratlanul az egyenlítés, Sárosi kapja Táncot beadását, forgolódással várja, míg Kiss jól elhelyezkedik. Amikor elérkezett a pillanat, átgurítja és a jobbösszekötő laposan lő. A labda Szabó hasa alatt becsúszik. 1:1.

  Potya gólarány ugyancsak 1:1. Korányi újabb hazaadását a közönség viharos kiáltozással kíséri. Korányi Müller lövését ököllel fogja. Gombos bíró azonban nem látott hendszet. A következő alkalommal egyenlít Gombos. Sas lefut, beadása Lázár lógó öklén akad meg.

  A bíró fütyül, mindenki azt hiszi, hogy korner, de Gombos a tizenegyes pontra mutat. Cseh lövi, Kutasi védi, de a bíró újra rúgat, mert beszaladt. Cseh újra rúg, a közönség tombol. Cseh tizenegyesét Kutasi kapu fölé tolja. A kornert még rúgják és vége a félidőnek.

  Szünet után a Hungária változtat csatársorán. Cseh és Kardos helyet cserélnek. Cseh mindjárt szép labdát ad Sasnak, akinek süvítő lövése alig megy kapu mellé. A másik oldalon Toldi fölélő. Kemény beadása túl magas, a szél kiviszi.

  Következő támadását Dudás csak kornerre tudja menteni. Ezt Bíró hárítja. Titkos nagy lendülettel indul a kapott labdával, de Polgár és Kutasi egyesült erővel szerelik. A játék nagyon változatos, mindkét csapat egyformán kiveszi részét a támadásból és a - hibákból. Kis ferencvárosi fölény Táncos rossz beadásával ér véget.

  Sast tévesen állítja le a bíró, bár ebben a határbíró a ludas. Turay túl magasra emeli lábát és így akaratlanul Móré fejet találja, aki pillanatokig fogja a fejét, de nem sérült meg annyira, hogy a következő támadásnál a labdával jövő Müllert át ne ölelje.

  A Ferencváros Dudás és Bíró együttes „akciójából” kornerhez jut. Percekig nem történik semmi a pályán. A nézőtér hangulata teljesen álmos, a publikum vicceket mesél. Tengernyi taccs követi egymást, majd egy kis izgalmat hoz Sárosi ravasz lövése, amelyet Szabó kornerre ejt.

  A Ferencváros támadásai ellanyhulnak. Jön a Hungária. A 29. percben Sas beadását Korányi a csomóból bal felé küldi, pontosan Titkoshoz, akinek lövése a vetődő kapus mellett a kapufáról Cseh elé pattan, aki benyomja a kapuba. 2:1.

  Müller is lőhetne gólt, de még mindig nem tudja eléggé leszorítani. A futball egyelőre újból szünetel, de csak addig, amíg a 34. percben Kardos Csehhez ad, aki pompás technikai trükkel megfordul, ballábát emeli, és jobbal bombagólt zúdít Kutasi kapujába. 3:1.

  Müller, majd Cseh veszélyesek, Lázár és Kiss helyet cserélnek. Sárosi mellé lő. Újból a Hungária jut kornerhez, amelyből kavarodás keletkezik, de Polgár nagy nehezen tisztázza a helyzetet.

  Most a Ferencváros perrel következnek. A percek azonban kevesek, mert az óramutató erősen közeledik a játékidő vége felé. Két ferencvárosi korner is esik gyors egymásutánban. Turay és Toldi összecsapnak, Turay a földön marad. Közben nyugodtan folyik a játék. Mire a labda taccsra jut. Turay is felkelt.

  Még csak két perc hiányzik, amikor a lendületes Kemény éles beadását Sárosi fejeli, Szabó kissé könnyelműen fogja a lövését, amely kiperdül kezéből. Utánanyúl, de hiába, mert Sárosi besodorja a kapuba: 3:2.

  A Ferencváros a gólon felbuzdulva, még megpróbálkozik, de hiába, mert rövid az idő.

  hmgy