magyarfutball.hu

Bulgária - Magyarország 1 : 4 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1934, selejtező
174. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Szófia, "AC 23"-stadion
játékvezető : Xifandu Denis (Románia)
nézőszámok:
 1. rsssf.com: 10.000
 2. nso.hu: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2008.12.24, 22:06 (szerk.: 2010.03.20, 09:56)
  Válogatottunk történetének első világbajnoki selejtezője volt ez a találkozó. Sőt Bulgáriával is előszőr találkoztunk. A csapatban négyen képviselték a debreceni Bocskai egyesületét (Palotás István, Markos Imre, Vincze Jenő, Teleki Pál). A bolgár csapat szövetségi kapitánya, edzője Fogl II. Károly, egykori magyar válogatott volt. A mérkőzés előtti futóversenyen 100 méteren mindenkit, játékosait is, maga mögé utasította.

  A hazaiak is megadták a módját, hiszen Ők is előszőr léptek pályára a rangos esemény keretében. Ünnepélyes külsőségek, ünnepélyes hangulat. A himnuszok elhangzása után a bulgár csapat tagjai szokatlan módon, a pálya közepén, a közönség előtt fogadalmat tettek, amit a szúrkolók tapsvihara és éljenzése fogadott. A fogadalom rövid volt: "Becsület szavunkra fogadjuk, hogy lelkesen fogunk küzdeni."

  A fogadalom tette vagy sem mindegy, de félórával a találkozó kezdete után a bolgárok megszerezték a vezetést. A fellángoló hatalmas lelkesedést azonban Sárosi 25 méteres bomba gólja kissé lehűtötte. A félidő végén tehát döntetlen állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

  A második félidőben válogatottunk igyekezett dűlőre vinni a dolgot. Sokat és veszélyesen támadtunk és ezt a vendéglátók csak szabálytalanul tudták gátolni. A megítélt és értékesített büntető után azonban a mi kapunk előtt alakult ki meleg helyzet. A nagy küzdelemben Sárosi György még a cipőjét is elvesztete és végül mezítláb szabálytalankodott a kiugró bolgár csatárral. Most ellenünk ítélt a játékvezető 11-est. A lövést Szabó kiütötte, de a bíró megismételtette a rúgás, kapusunk ismét hárított. Védés közben azonban megsérült és le is kellett cserélni. Az utolsó két percben azután feltette a koronát a teljesítményére a magyar csapat. Két perc alatt lőtt két gólunk után be is fejeződött a találkozó.

  Nem tudni mi okból, de a szurkolók a játékvezetőt tették felelőssé a vereségért és ezt kifejezésre is juttatták.

  forrás:
  mafoci