magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Bocskay FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.23, 18:28
    Fehér Ferenc: Ez a kapustragédia. Ha nem mozdulok előre, nem ütődik belém a labda. Dehát meg kell kísérelni mindig a védést. Ez volt a vesztem.

    Nemzeti Sport, 1933. május 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.02.23, 18:16
    Ferencváros-Bocskai 1:0 (0:0)
    az utolsó pillanatig izgalmas mérkőzés sorsát a Toldi lövéséből eredt egyetlen gól döntötte el Góllövő: Toldi
    Üllői út, 8000 néző. Bíró: Gombos.
    A két csapat a következő:
    Ferencváros: Háda — Korányi, Papp — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács, Turay, Toldi, Kohut, Bocskai: Fehér — Vágó, Janzsó — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Az állóhely lelkes éljenzése, huj,huj, hajrá kiáltásai közben tolja Turay a labdát jobbra, Takács elé. Elakad azonban a támadás , Moóré miatt Korányi szabadrugása viszi előre a labdát. Nem messze, mert Palotás szerel, Teleki- Hevesi támadás bontakozik ki, de a szélső lesre futott, mielőtt a labda elindult feléje. Markost Lázár szereli, Sárosi—Toldi-roham alakul ki, az összekötő lábáról azonban kapu mellé fut a labda. A következő roham végén Takács fut lesre s máris Markos fut a jó szabadrúgás után s Lázár csak kornerre tolhatja előle a labdát. Markos túlhosszúra nyujtja a rugást, nincs haszna belőle csapatának. Sárosi párharcba keveredik Telekivel s nagy tapsot kap, mikor győztesen kerül ki a harcból. Előreadott labdáját azonban Janzsó visszavágja, Laky kézzel sem éri el s Vincze kapura tör.
    Az átfutó Lázár az utolsó pillanatban tudja csak szerelni a kapu szájában. 7. p. \"
    A Ferencváros egyre fokozza az iramot, hogy kibontakozzék a Bocskai körtáncából. Sárosi kapura lő, Fehéré a labda, majd Keviczky Táncos elől kornerre rúg, amiből Turay mellé fejel. Laky taccsra szereli Hevesit, de a dobás után is Hevesié a labda s a szélső centeréből Vincze kapu fölé továbbít. A Bocskai-csatársor igen jól játszik. A 14. percben
    Teleki tör át s Papp kétségbeesetten nyomja, így zúg el a lövés a kapu felett,
    Teleki pedig nagyot esik. Janzsó könnyen szerel, Teleki elmegy Korányi mellett, balra ad, de Hevesi lesre futott. Toldi Kohut elé játszik, a szélső beadását Fehér szerzi meg. Moóré rosszul passzol, Takács elugrik a labdával, lapos lövését azonban Fehér könnyen védi. Lázár ívelt labdája is a kapus zsákmánya s kirúgás után Teleki—Markos—Teleki — Vincze támadás fut végig, amit az összekötő félreszaladt lövéssel fejez be.
    A játék igen szép, az irampazar.
    Mind a két csapat hatalmas lendülettel játszik, de a támadások terén eddig a Bocskai kiforrottabbnak mutatkozik. A 20. percben Vágó Kohutot szereli, Teleki Markos elé játszik, aki elfut Korányi mellett s a ráfutó Háda csak alácsúszva tudja megakadályozni a kapura törésben. Most azután igen komoly Ferencváros-rohamok következnek, amelyeknek befejezése azonban nem jó. Hullámzik a játék s pillanatok alatt változik a helyzet. Egy-egy ofszájd után Kohut centerét Janzsó teszi ártalmatlanná, Hevesi beadását pedig Papp fejeli haza. Vincze—Markos—Teleki— Eőry adogatás végén az összekötő ront, Turay Kohut elé játszik, akinek lövését Fehér kornerre tolja. 26. p. Kohut jól rúg a sarokról, de Turay fejesét kitűnően védi Fehér.
    Egy-két szabadrúgás után Táncos remekül szökteti Takácsot. akit a bíró tévesen állít meg les miatt. A Ferencváros ostromol ezután, de nincs lövés, mert a Bocskai-védelem jól áll a lábán. A 31. percben Teleki Markost futtatja, de nyomják a szélsőt s ront. Szép a Turay—Toldi—Kohut támadás is, de elhal a hátvédek előtt.
    A Ferencváros ott tanyázik a Bocskai tizenhatosa táján,
    fejről-fejre száll a labda, végül Turay igen nehéz helyzetből lő háló fölé.
    Sárosi lövése sokkal jobb, de szintén kapu fölé viszi a labdát. Korányi ráugrik Telekire, a szabadrúgás után Hevesi fut, Laky hazaad. A Bocskai szorongatja most ellenfelét, de Papp szabadrúgása után már Takács lő közelről gyengén, Lázár ráfut a védelemre, Kohut áttör, de az oldalhálóba vágja kívülről a labdát. A 45. percben is Kohut rohan el a labdával, begurít,
    Táncos gurulós lövését azonban Fehér könnyen védi.
    Kezdés után azonnal a Ferencváros vág bele jobban a játékba. Némi fölényt harcol ki. Keviczky kornerre fejel s rúgás után hiába adogat szépen a debreceni csatársor, Korányi szereli. Takács jó cselezésekkel megy előre, Táncos elé játszik, tőle Turay, azután Toldi kapja a labdát s korner lesz újra. Meleg pillanatok vannak Fehér kapuja előtt s a kapus újra kornerre tolja a labdát. A Bocskai beszorul, nem tud kibontakozni kapuja elől. Táncos ballal kapu fölé bombát s érik a gól.
    A 10. percben meg is születik.
    Táncos előreíveli a labdát, Turay balra fejeli tovább,
    Toldi leveszi a levegőből a bekk mellett s hatalmas lövéssel a felső kapufát találja el. Fehér előremozdult a labdáért, de vesztére, mert a lepattanó labda a könyökébe vágódik s onnan a hálóba jut. A kapus már hiába fordul kétségbeesetten utána.(1:0).
    A közönség egetverő tapssal és éljenzéssel fogadja az eredményt, amely sorsdöntő volt.
    A Bocskai nem nyugszik bele a sorsába. Egy-két heves támadást vezet, de a Ferencváros most hallatlan akarattal küzd s újra átveszi a játék irányítását. Sárosi most fényesen játszik, Moóré most már nem olyan, mint szünet előtt volt s Táncost csak kornerre tudják szerelni.
    A jól ívelt labdát Toldi fejeli, Takács fejjel továbbítja a háló felé, de
    ott van Keviczky, aki menti a helyzetet, kifejeli a labdát.
    Erre Laky lő, a labda elakad, majd Toldi lövését Fehér fogja. Izgalmas, szép pillanatok voltak. A 14. percben Markos lefutása sikerül, de centerezése a kapu mögé viszi a labdát. Kirugás után Sárosi Turayt ugratja ki, de nyomják a centert s ugrálós lövése a kapus kezében hal el. Vincze Sárosit löki, Táncost lesen fújja le a bíró — tévesen. Az újabb Takács— Táncos-támadásról Turay elkésik. Ujra Táncos—Takács—Turay-támadás alakul ki, a center lövése alig száll kapu fölé. Erre Takács —Turay—Kohut-akció van soron, de a szélső az eléje kerülő gyors labdát elhibázza. Igen gyors, igen élénk a játék s csaknem állandóan a Ferencváros támad, mert a Bocskai halfsora most kissé visszaesett. Védelme azonban jól állja a harcot. A 22. percben azonban Teleki—Hevesi—Eőry — jé, hisz az Eőry is a pályán van! — a labda útja, az összekötő beíveli a bőrt a kapu elé,
    Háda ráfut, de Vincze nagy ugrással elfejeli előle s Papp tisztázza a veszélyes helyzetet.
    Toldi elsöpri nagy ugrással Vágót fejelés közben s a szabadrugás után Korányinak és Lázárnak Markossal gyűlik meg a baja, de a half szerel. A Bocskai frontban marad most s mikor Laky fellöki a tizenhatos oldalvonalánál Hevesit, veszélyben forog Háda kapuja a 28. percben. Hamarosan kibontakozik azonban a Ferencváros és Turay a sztratoszférába küldi a labdát, de Takács is háló fölé irányítja jó messziről. A Turay— Takács—Táncos-támadás után, amit a szélső rosszul fejez be, a Bocskai hatalmas hajrába kezd. Ujra feltámad a kitűnő csatárjáték, de a kapura nem tud egyelőre veszélyes lenni Háda csak eltévedt labdákat kap. A 42. percig, amikor is
    Hevesi laposan adott labdája Teleki lábára jut, de a center pár lépésről küldött lövése pontosan Hádának megy.
    A kapus kiüti a labdát, utánaugrik, Markos meg nagy rohanással rohan rá s belefut a kapusba, aki a fején kap rugást. Nincs azonban baj s hihetetlen iramban folyik az utolsó percekben is a játék. A Bocskai hallatlan igyekezettel harcol, de kiszabadul a Ferencváros, Turayt Fehérnek kell szerelnie, majd Turay Kohut elé játszik, aki a hatosról mellé lő. Az utolsó támadást Toldi fejezi be kapu mellé küldött labdával.

    Nemzeti Sport, 1933. május 8.