magyarfutball.hu

Soroksár FC - Ferencvárosi FC 0 : 7

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.15, 18:27
    Ferencváros-Soroksár 7:0 (2:0)
    A játék szépségeit elfujta a sűvítő szél, de a gólokat nem tudta kifujni Soroksár kapujánál Góllövő: Kohut, Takács, Székely, Takács, Takács, Toldi, Toldi
    Soroksár, 3000 néző. Bíró: Hertzka.
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács, Székely, Toldi, Kohut.
    Soroksár: Pécsi — Scheier, Ligeti — Elblinger, Réti, Kompóti — Farkas, Zwick, László, Fekecs, Schwarz.
    Az első ferencvárosi támadás elakad a védőkön s máris Farkas vezet támadást, amiből az első szögletrúgás születik. Utána mezőnyjáték folyik, majd Ligeti taccsra szereli a Táncos—Takács támadást s két bedobás követi egymást csaknem ugyanazon a helyen. Táncos ofszájdja oldja fel a keserves vergődést, majd Ligeti kornerre ad haza. Lanyha és unalmas a játék, csupán a határbíró integetései keltenek izgalmat. A 11. percben azonban Táncos átmegy Ligetin, bead, Székely balra fejeli tovább a labdát, Toldi meg Kohut elé tolja, aki nagy lendülettel fut rá s félelmetes erejű lövéssel küldi a kapu bal felső sarkába. (1:0).
    Védhetetlen Kohut-bomba volt!
    Sárosi Korányival szereli Farkast, Lázár rosszul passzol ugyan, de Ligeti becsapja Schweiert, mert Takács elé passzol. A két bekk hiába nyargal a labdával kapura törő csatár után, Pécsi is tehetetlen, mert Takács labdája pontosan a jobb alsó sarokba gurul. (2:0). 12. p.
    Ezzel az első félidő eseménysorozatának vége is van. Változatos a küzdelem, de sem nem nívós, sem nem érdekes. A 31. percben Pécsi szünteti meg a Ferencváros kétperces ostromát, majd Farkas ívelt beadásából Fekecs kapufát lő.
    Soroksár ugyancsak kiveszi a részét a támadásokból, de nincs szerencséje s eredménytelen marad a 42. percben rúgott szögletrúgása is.
    Takács lövése a második félidő első eseménye, mely után Ferencváros-fölény alakul ki. Kohut mögé centerez, majd lesre fut. A 9. percben Farkas két kornert rúg, Fekecs fejel, Háda fogja a labdát s belemegy Schwartzba, aki viszont gáncsol. A 13. percben is soroksári korner van, a ferencvárosi csatárok meg gyakran, lesre futnak, mert Soroksár jól védekezik. Ligeti azonban nagy hibát követ el, a kifejelt labdát Laky előre íveli, Takács Székely elé játszik a 18. percben s
    Pécsi már hiába fut rá a centerre, mert mellette hálóba teszi a labdát. (3:0).
    Tovább tart a Ferencváros fölénye s a 21. percben balról száll a labda középre. A védők elvétik, Takács elé esik, aki jól megcélozza a kaput s
    pompás lövése nyomán a jobb felső sarokban köt ki az újabb dugó. (4:0).
    Réti és Kompóti helyet cserél. A kezdéssel Soroksár támad, szögletrúgása is van, majd Háda többször avatkozik a játékba. A 27. percben azonban már Toldi ugrik ki, a labdát fejjel teszi maga elé s mellé lő. A Ferencváros nyomása erősödik s a következő percben Kohut bődületes lövést küld kapura. A labda a felső lécről csattan
    Takács elé, aki kapásból védhetetlenül a hálóba vágja. (5:0).
    Kezdés után megint, nagy akarattal támad Soroksár, de hamar oda a lendület. Pécsi nehéz vetődéssel védi Táncos ballábas lövését s közben a kapufába üti karját. A mezőnyben meg Sárosi sérül meg, mert Réti az ugró labda helyett a centerhalf bal csuklóját találja és Sárosi persze játszik tovább. Sőt éppen ő fejeli tovább a labdát a 37. percben Takács elé, aki Táncost szökteti.
    A szélső átíveli beadását Toldi elé, aki kapásból lövi a hatodik gólt. (6:0).
    Korányi negyvenméteres rúgása Pécsi ölébe viszi a labdát, Kohut korneréből meg Toldi fejel kapu mellé. A gyengén működő Ligeti a 43. percben elengedi a kapu felé szálló labdát, hogy Pécsi fogja.
    Toldi észreveszi a dolgot, ott terem s mielőtt a kapus közbeléphetne, bevágja. (7:0). Háda zavarja a labdát az oldalvonal felé, mikor véget ér a mérkőzés.

    Nemzeti Sport, 1933. április 3.