magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferencvárosi FC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.05, 18:24
    Ferencváros-Nemzeti 5:0 (2:0)
    Amitől legjobban féltek,az volt a legjobb: a talaj
    Góllövők: Sárosi, Sárosi, Sárosi, Takács II., Toldi
    Millenáris-pálya. Bíró: Majorszky.2200 néző,
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laky , Bukovai, Lázár - Táncos, Takács II., Sárosi, Toldi, Kohut.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Hossó, Buza, Belcsik — Vadas, Odry, Bihámy, Szecsei, Szeder.
    Klement sürgeti a csapatokat, nehogy besötétedjék. Pontosan kezdenek, Szendrő választ, a Ferencváros indítja el a labdát.
    Már az első akciónál Szeder jó labdát kap, de Laky szereli. Az ellentámadást Sárosi indítja, Kohut folytatja, Flóra gikszert csinál, Sárosi rajta van a labdán és
    öt lépésről az alsó kapufát találja el.
    Az első gól se várat sokáig magára. Kohut jól lefut, befelé ívelt labdájára Sárosi fut rá, mellel pontosan ejti maga elé, engedelmesen gurul a labda Sárosi előtt. Vermes tétováz és amikor dobni akarja magát Sárosi elé, ez nyugodtan a hálóba gurítja a labdát. 1:0.
    Szecsei szép fejese kapu mellé kerül. Toldi lövései emberbe mennek.
    Sárosi pompás akciója stoppolásból, fordulásból és lövésből áll. Vermes azonban résen áll. A Nemzeti balszárnyának veszélyes támadását Háda bátor bedobással menti. Laky belépése, majd kezelése miatt van szabadrúgás. A Nemzeti-halfsor határozottan jobb, mint a Ferencvárosé. Bukovai bizonytalan, Lázár szeszélyes. Toldi kerül Sárosi passzával nagy helyzetbe, lövése kapu mellé kerül. Szeder hasonló helyzetben jobbal lő ugyanoda. Most hosszú percekig ez a játék képe: egyszer a Ferencváros támad, másszor a Nemzeti.
    A zöld-fehér támadások csiszoltabbak, a fekete-fehéreké veszélyesebbek.
    Bihámy nagyszerű labdákat tálal a szélsők elé, ezek azonban nem tudják kellőképpen értékesíteni azokat. A Nemzeti jobbszárnya szépen átmegy Lázáron, Bihámy tisztán Hádába lövi a labdát. Toldi ferde szögből kapu mellé küldi a labdát. Kohut bombája Vermes zsákmánya. A 25. percben Bukovai remek bombáját Vermes kiejti, az iramban jövő Takács II. azonban átugorja a labdát is, Vermest is. Vadast lesálláson állítja meg kétszer is a bíró sípja. Sárosi labdájával Takács II. túlerőre csúszik, vissza kell adnia. Laky passzát Belcsik kornerre vágja. A szögletrúgást a 29. percben Táncos íveli, a jól jövő labdát Sárosi fejeli kapura. Közben Takács II. úgy tesz, mintha bele akarna fejelni szintén a labdába, Vermest ez megtéveszti.
    A Nemzeti kapusa elcsúszik és a labda beesik a kapuba, ahonnan Flóra már csak belülről üti ki. Persze hiába. 2:0.
    Biháry szép labdájával Szecsei gyengén lő. Bukovai újabb bombáját sarokra küldi, de Vermes résen van. Vadas átvágott labdáját Szeder lövi. Háda nehéz helyzetben ment. Ujabb veszélyes Nemzeti-támadásból szögletrúgás lesz. Ezt Bukovai fejeli ki. A 37. percben Szecsei éles lövésébe Korányi beleteszi a labdát, centiméteren múlt, hogy nem lett bomba öngól. A szögletrúgást Szeder rúgja, Bihámy fejeli alig kapu fölé. Korányi obligát luftja után Vadas éles lövése a túlsó sarok mellett süvít el. Folyton váltakoznak a támadások. Sárosi lövése, majd Takács II. szabadrúgása kerüli el a célt, majd Odry lövése találja el a felső fát. A Nemzeti újra erősen támad, de a csatársor gólképtelen. Belcsik és Takács II. küzdelméből a bíró nem látja Takács kezelését, a közönség fekete-fehér része tüntetni kezd. Közben vége is a félidőnek.
    A II. félidő Nemzeti-offenzívával kezdődik. Egymásután három szögletrúgást ér el :a honi, csapat.
    A Ferencváros azonban nyugodtan védekezik és hamarosan átmegy ellentámadásokba. Toldinak azonban nem megy ma a lövés. Korányi újabb szögletrúgást vét.
    Ezután szép ferencvárosi támadás jön, Bukovai—Laky—Táncos—Sárosi lábán vándorol a labda, végül Kohut élesen kapu fölé küldi. A 11. percben Korányi felszabadít, a labdát Bukovai Takács II.-höz küldi. Az ő rövid labdáját Szendrő kezdi rúgáshoz igazgatni. Közben
    Sárosi mint a gyik csúszik el mellette és elviszi magával a labdát.
    Szendrő ijedten nyúl utána, de csak derekát találja el Sárosinak. A fiú egy pillanatra megtorpan, látszik, hogy fájdalmai vannak, de azután feltámad benne a futballista lélek és tovább fut, majd ,a jobbösszekötő helyéről remek lövéssel küldi a labdát a jobb felső sarokba. 3:0.
    Mesterhármas! Gyönyörű teljesítmény, ami valóban kiváló játékot koronázott meg. Most két szögletrúgást ér el gyors egymásutánban a Ferencváros. Majd a félidő második negyedórája következik, amelyik telve hullámzó támadásokkal. Vadas lábát akasztja egy veszélyes támadásnál Laky, 11-esre gyanús az eset, de a bíró nyilván azt nézte, hogy a labda Vadasé maradt, lövését azonban Háda védte. Most újra egyik veszélyes támadást intézi a másik után a Nemzeti, két újabb szögletrúgást ér el. Ezután azonban már kezdenek rövidülni a Nemzeti-rúgások, fáradtak az emberek. A 39. percben Laky ad jó labdát középre,
    Sárosi odafejeli Takács II. elé, aki ügyesen kiugrik és lövése olyan erős, hogy az érte nyúló Vermes csak beljebb segíti a labdát a hálóba. 4:0.
    Két perc múlva esik a meccs utolsó és legszebb gólja. A saját 16-osról indítja el Bukovai a labdát, ami lábról-lábra vándorol, míg Táncos beadja Sárosinak, ő továbbítja Toldi elé — mindez — kapásból — Toldi is kapásból zúgatja hatalmas lövését, ami védhetetlen. 5:0.
    Most nagyszerűen gördül a zöld-fehér támadógép, gól azonban már nem esik. Csak a Nemzeti rúg még egy szögletrúgást, amit Odry kapu mellé tesz.

    Nemzeti Sport, 1933. február 27.