magyarfutball.hu

Bocskay FC - Ferencvárosi FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.12, 19:40
    Ferencváros—Bocskai 1:1 (0:0)
    A bajnokcsapat gyenge csatárjátékával nem tudta elhozni Debrecenből mind a két pontot
    Góllövő : Kohut, Markos
    Debrecen. 4000 néző. Bíró: Kohányi.
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Toldi, Turay, Kovács, Kohut.
    Bocskai: Varga — Vágó, Janzsó - Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Zilahi, Hevesi.
    Kohut választott kaput s így a Bocskai áll fel az eléggé érezhető széllel szemben. Markos viszi az első támadást, majd rövid mezőnyjáték után Zilahy lábáról kerül először kapu mellé a labda. A szél és a Ferencváros beszorítja a Bocskait, de Vargának csak Turay hosszú, félmagas lövése ad nehéz munkát az 5. percben. Varga vetődve üti ki a labdát s Sárosi fölé lő. Változatos játék után a 19.percben Táncos kornere esemény, melyből Kovács szépen fejel, de Varga ölébe. A kapus kirúg s máris Sárosi rúgása viszi el a háló felett a labdát.
    Utána Toldi szabadrúgása akad a sorfalba, majd Kovács hendsze szabadítja fel a Bocskait. De csak pillanatokra, mert megint csak a debreceni védelem és halfsor küzd. A 24. percben Kohányi két ítélete kelt vihart, mely azonban hamar elül. Mint az iram, amely tulajdonképpen fel sem támadt még ezen a mérkőzésen. A Ferencváros nem tud folyamatos támadást vezetni, a belsők rosszul stoppolnak s magas labdákkal játszanak, a szélsők pedig szerephez is alig jutnak. Markos lesállása jelzi a Bocskai rohamát, de a 35. percben tévesen ad szabadrúgást a bíró Móré miatt.
    Turay hiába kotor dombocskát a labda alá, igen rosszul rúg. A debreceni jobbszárny támadása szép, de Markos kapu mögé ível. A Fradi támad és vergődik. A 40. percben átvergődik a Bocskai. Laky szabálytalanul akaszt, Teleki Hevesit szökteti s a megugró szélső nagy lövését Háda kornerre löki. Markos jó rúgását Korányi kifejeli s máris Turay lövése csattan Janzsó lábán, majd Toldi lövését védi Varga. Heves és nagyiramú az utolsó percek játéka, de a Fradi-ostrom most is hatástalan.
    Alig indít Turay, Zilahy máris hendszel. Utána azonban Markos, majd Vincze lövése fejezi be a Bocskai támadást. A kirúgás előrelendíti a Ferencvárost. Turay Kovácsot szökteti, akit Vágó lök. A szabadrúgás most sem hoz semmit, de a következő támadást már csak Vágó szerencsés hazaadása szereli. A Bocskai nem tud felszabadulni. Táncos kornere után valóságos ostrom folyik a kapu előtt. Varga kezéből kirúgják a labdát, majd Kohut lő keresztbe, míg
    a 9. percben a sorozatosan elakadó labda Kohut elé pattan, aki jobbal a hálóba továbbítja. (1:0).
    A Bocskai lendülettel támad s a Ferencváros halfsora nehezen állja a harcot, mert Sárosi lanyhán játszik. A 14. percben Hunyadi faultja miatt Vincze szabadrúgása a sorfal fölött is nagyszerű bomba, amit Háda kornerre tol. A további támadások során Hevesi lövését is kornerre kell tolnia Hádának s Markos mögé rúg a sarokról. A játék most színesebbé, érdekesebbé válik. A Ferencváros elég jól kombinál, de Kohut háromszor is lesre fut — a határbíró szerint. Laky ellenben csak kornerre szerelheti Hevesit a 22. percben, majd meg Markos ad kapu mögé.
    A Toldi—Táncos-roham kornert hoz s utána Turay nagy lövését védi Varga. A Ferencváros ostroma keményen folyik tovább. Kohut lövését is Varga védi, majd alig győzi a védelem a munkát. De a 27.percben kiszabadul a Bocskai,
    a gyors támadás végén a labda jobbra száll és a nagy lendülettel rohanó Markos előtt ugrik. Az apró szélső lába hirtelen lendül s a levegőből szédületes erővel vágja kapura a labdát,
    Háda hiába nyúlik utána, mert a labda a kapu felső sarkába siklik (1:1).
    A tribün viharosan ünnepli a gólt. Harsog a huj, huj, hajrá s a Bocskai lendületesen támad. A 30.percben Teleki dolgoz ki helyzetet, Háda belefut a labdába, mely Zilahy elé pattan, hogy a csatár üres kapu mellé küldje. A tribünön tüzesen harsog a vita a ferencvárosi szurkolókkal s nem tudni, kinek az arcán, de hatalmas pofon csattan. Hullámzik a játék s mind a két kapu előtt komoly esetek adódnak. A 38. percben Kovács nagy lövése megy kapu mellé, majd Toldi fejesét öklözi el szerencsével Varga. Percekig a Bocskai támadásai jegyében áll a mezőnyjáték erre, míg a 43. percben Kohut nagy lövése elakad a védőkön. Hiába emeli már kétségbeesetten Lázár, Korányi a kapu elé a labdát, a Bocskai-védelem nem engedi ki a megszerzett pontot. Sőt a pálya közepén ér véget a közönség harsány éljenzése közben a játék. A sorsolásnál a labdát a Bocskai nyeri meg.

    Nemzeti Sport, 1932. november 14.