magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Soroksár FC 8 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.11, 12:43
    Ferencváros— Soroksár 8:2 (3:0)
    Két kapus szedte a sok gólt a Soroksárnál, ahol Bácsay megsérült
    Góllövő: Toldi, Takács II., Takács II., Turay, Takács II., Illik (11-esből),Táncos, Turay, Turay, Kautzky
    Hungária út, 1000 néző. Bíró: Barna.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut I.
    Soroksár: Bácsay — Schweier, Schmidt — Elblinger, Illik, Túri — Kelemen, Zwick, Kautzky, Kohut II., Béres,
    — Hajrá Fradi! — biztatás közben máris támadnak a zöld-fehérek. Hendsz a 16-oson. Turay áll aszabadrugásnak, de a bomba emberről felmegy a magasba. Szaladnak a ferencvárosi támadások, zúg a taps, üdén hat a zöld gyepen a zöld-fehér szín. Mi ez? Ja, a kis Taki még a régi... Lesállás!...Hát ez meg? Mari néni talpalt. Fütyülnek. A bíró is fütyül. Szabadrúgás! Angyal kifut, Kautzky mellette alig emel fölé. Vezető gól is lehetett volna belőle! Tyűh, de sok itt a soroksári. Csak úgy viharzik a hangorkán.
    — A Soroksár kezd belemelegedni — hallani s a lila-fehérek roppant lelkesek, de hamar visszaszorulnak. Takács I. és Korányi a félvonalon. És Takács II.? Őt megint lesben találja a bíró. Most ujra jön a Soroksár... De nem lesz belőle semmi. Mari néni szépen ad haza. Tizenkét perc eltelt, gól meg nincs. Játék sem sok .
    .. 13. perc. Talán most... Sárosi Kohuthoz ad, a szélső szépen elhúz, zumm .. a vetődő Bácsay ökléről korner. Aztán ujra Kohutnál a labda. Remekül ad be. Ebből nagy gól lehet... Turay neki...
    Juj, de mellé rugta.
    Éppen annyira, hogy a három méterről küldött lövést Táncos a túlsó zászlónál csípi el. No, de most már fele se tréfa. Jön a Fradi. 3:0 már a szögletrúgások aránya. És a 17. percben
    Sárosi újra labdát ad a jóformában levő Kohutnak, Kohut betolja, Toldi cselez egyet s középen hálót ér a biztos lábbal leadott lövés. 1:0.
    — No, most jönnek a Fradi-gólok — hallani. Soroksár azonban gyorsan akar válaszolni, támad. Angyal kifut a 11-esig, ott vetődik, ám a labda nem lesz az övé. Hüűű... De jön a nagy Takács. Bele. És már nincs baj. 22. perc.
    Táncos—Taki... fejes, de kapulécről kimegy a labda. No, de a következő percben ... Kohut taccsot dob a kornerzászlónál. Toldi kapja a labdát, két csel, Turayhoz át, az Takácsnak, a soroksári hátvéd már lekésett, leáll.
    Takács II. csekély három lépésnyire van a kaputól. Az ő esete. A gólrekorder első gólja megszületett. 2:0.
    Szögletrugás, szabadrugás van soron, miközben Sárosi és Lázár játékán nem győz csodálkozni a nézősereg. És most van ám már iram. Szegény Soroksár négy hátvéddel is csak lihegve védekezik. 31. perc. Ritka dolog: soroksári támadás. Sárosi felszabadít, Toldi—Kohut—Turay ... de remek volta centerezés. Turay tisztán! De mi ez! Nem tud lőni. Aztán megint egy remekül betálalt labda. És az eredmény? Turay fogja a fejét. Csapkodja. A BSzKRT-remizt vette célba.
    Ha ritkán is, de „él” a Soroksár. Sőt szögletrúgáshoz is jut. Sőt Angyaltól akár úgy élhetnének, ahogy akarnak. Náci újra hiába vetődik a labda után s amikor a legközelebbi akciónál végre nála maradt a labda, a gúnyolódók elcsodálkoznak:
    — Megfogta?
    Aztán még egy soroksári szögletrugás, hogy a 37. percben a Fradi rendezzen sortüzet. Táncos céloz, a kapufáról vissza, Kohut is bele, vissza, Takács II. is rászalad, két lépés ... de mellé.
    És hiába van meleg, hiába tűza nap égetően, az iram, bődületes, mindenkit felvillanyoz, lelkesít, felderít. Csak a kabarészínészek szomorúak. Nekik már menni kell, szintén játszani. De egy félidőre is érdemes volt kijönni.
    A 42. percben járunk, rohamoz a Soroksár. Gólzsákja, Zwick jól céloz, remegnek a Fradi-hívők, de Angyal lehúzza a labdát és már ujra a zöld-fehérek támadnak.
    — Ha a Fradi csatársor igazi lövőformájában lenne — sóhajtanak a 44. percen túl, amikor Táncos remek labdája jön befelé és Toldi céloz. Jó a lövés, de Bácsay kiöklözi.
    A lekicsinylésre azonban góllal válaszol a zöld-fehér támadósor:
    a beugró kis Takács két lépésről tálalja hálóba a labdát.
    (Az ő esete volt ez a helyzet is!)
    3:0
    Kohut már az első percben egy „fű alatti\" lövést ereszt meg. Alig Alig megy mellé a tulsó kapufánál. Folyton a Fradi támad, de az eredmény az első félidőhöz hasonlatos: a kis Taki lövése lécről megy ki. Szép volt, szép volt, de megjegyzik:
    — Békében ez biztos gól!
    A 9. percben baj van.
    Kohut labdájára Turay indul, de a kapus is jön kifelé,
    Turay egy pillanattal gyorsabb s máris hálóban a labda,
    de aztán egymásnak esnek, elterülnek s egy percig élesztgetik a két játékost. A gól azonban - gól. 4:0.
    Egy perc telik el kezdés után s Korányitól Sárosihoz s annak passza nyomán Takács II.hez kerül a labda.
    A kis Taki helyezi: gól. 5:0
    A sok szép támadást váratlanul koronázta meg ez a két gyorsan jött gól, összeszedi maradék erejét erre a Soroksár. De talán most sem lőne gólt, ha Angyal nem segítené őket.
    Náci újra rosszul fut ki,
    a labda már a háta mögött a hálóba tart, amikor
    Takács I. kézzel megfogja
    Tizenegyes. Illik ál neki s Angyal kezéről hálóban a labda. 5:1
    Aztán újra rohamoz a Fradi: a gólhelyzetek mintha csak potyognának az égből, mindenki látja, csak éppen a zöld-fehér csatárok veszik ezt ritkán észre. A 20. percben
    Bácsay, aki úgy látszik még mindig sínyli Turayval történt összecsapását, rosszul lesz s kiáll. Zwick jön be a kapuba
    és a soroksáriak tíz emberrel játszanak. Bácsayt elviszik. Borogatás a fején
    — Napszúrás — így az egyik.
    — Turay szúrás — így a másik És lövések Zwick kapujára nem mennek ... Mezőnyjáték folyik Vagdossák a sorosának a labdát Végre egy lövés a 31. percben.
    de Turay a 11-es pontról a klubházat célozza.
    A 34. percben aztán mégis csak esik egy gól. Táncos kapja a labdát, szólózik, bejön a középre, lábra teszi és
    az ellenkező sarokba vágja.6:1.
    Ugy látszik megindult most a nagyon esedékes gólözön, mert egy perccel később Takács II. elbuktában még hátra tolja a labdát a 18 méternyire álló Turaynak.
    Suttyó jól céloz s a léc alatt sarokba megy a labda. 7:1.
    Megint csak egy pár perc telik, most
    újra beszed egyet Zwick Turaytól. 8:1.
    Most már kezd komolytalanná válni az egyenlőtlen küzdelem. Kacagás viharzik több trükkökkel és meccstechnikai bravúrral keresztülvitt ferencvárosi támadás nyomán, különösen, hogy az újabb gólok folyton, a levegőben lógnak, de a lövések nem sikerülnek.
    A 41. percben Táncos bombáját szépen védi kornerre Zwick és a helyett, hogy a kizárólagosan támadó Ferencváros rúgna gólt, Soroksár éled fel és a 44. percben a jobbra kikanyarodott Kautzky messziről pompás gólt vág be az ellenkező sarokba. 8:2.
    Van is nagy taps. Még két ferencvárosi szögletrúgás és vége..

    Nemzeti Sport, 1932. augusztus 29.