magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Budai 11 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.09, 22:30
    Ferencváros— Budai „11" 3:1 (2:1)
    A budai csapat kitűnő játéka élvezetessé tette a játékot s ugyancsak megnehezítette a Ferencváros utolsó bajnoki győzelmét
    Góllövő: Sztancsik (11-esből), Takács II., Takács II., Toldi
    Üllői út, 3500 néző. Bíró: Fenichel.
    Ferencváros: Háda — Takács I., Korányi — Laky, Sárosi, Berkessy — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Lázár.
    Budai „11”: Horn — Weber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Háromszoros éljen harsog, hajrá Fradi dübörög az eléggé üres nézőtérről, mikor Turay útnak indítja a labdát. Berkessy első mozdu-latait nagy figyelem kíséri. Első rúgása magasba száll s valaki megállapítja, hogy stílusos a dolog, mert Jegenye - jegenyét rúgott. Takács I. lába alatt elcsúszik a labda, a bekk hazaad s a Táncos— Toldi—Turay támadás végén a center lő, de Horné a labda. Czumpf könnyen el-elfut, mert Berkessy elkalandozik. Az egyik beadást Háda lábbal emeli fel s utána ugorva fogja el a labdát. Tetszetős, bátor produkció!
    A budaiak igen fürgén játszanak. Polgár lesre fut. Turay kapásból mellé küldi a labdát, majd Polgár balra tör ki, a lövés azonban nem sikerül, mert Korányi rajta van s nyomja. A Ferencváros kornert ér el, mely után Lázár lövése szép.
    Lyka ügyesen játsza tisztára társait, de Polgár újra lesre fut. Később azonban jól elmegy Takács I. mellett s kornert szerez. A rúgás jó s Polgár fejesét csak a kapufa menti. 11. p. Gólszag volt s van is, mert a budai halfsor igen jól játszik s támadásban tartja csatársorát.
    A 14. percben — Berkessy most is középen jár — Czumpf újra elfut, félmagas beadása a kapuvonal felé futó Korányi karjába ütközik a tizenhatoson belül. Szándékosságról ugyan nem lehet szó,
    a játékvezető azonban szándékosnak minősíti a dolgot s 11-est ítél. Sztancsik pontosan küldi a kapu jobb, felső sarka közelébe a labdát. (0:1).
    A budaiak továbbra is remekül játszanak. Kitűnően szöktetik egymást s jól használják ki a Ferencváros halfsorának, még inkább védelmének ingadozását. Polgár kiugrása menthetetlennek látszik, Háda a center elé rohan s a labda a kapu mellé gurul. Hádát szereti a szerencse! Lyka lövése rossz s a Ferencváros támadása kornert hoz. Horn mesésen ugrik ki az ívelő labdára s lehúzza. A budaiak pompásan passzolnak , tetszetősen játszanak. A 22. percben a bíró tévesen állítja meg Czumpfot les címén, de rúgás után Berkessytől jó támadás indul, melyet Turay lövése fejezbe. A labda azonban a kapufa tövénél siklik el. Lyka Sárosit sorozatosan kijátsza, a 24. percben jobbra tol, Czumpf elugrik s az utána rohanó Berkessy hátulról csak fellökve tudja szerelni.
    A szabály büntetőt követ el ilyen esetben, hiszen az eset a 16-oson belül volt. A Ferencváros támadása most szépen fut végig s Takács II. elől szinte a kapuból rúgják el a labdát a védők. A kornert Horn öklözi ki s újra a budai csapat támad. Tárnok lövését Háda kiüti, Czumpf rajta van a labdán, de pár lépésről nagy erővel az üres kapu mellé vágja.
    A Ferencvárosnak ugyancsak küzdenie kell.
    Küzd is. Toldi fejese a kapu sarkába tart, Horn azonban szép védéssel hárítja el a gólt. Változatosan megy a játék, mikor a 28. percben Turayt Kárpáti II. bokájára lépve faultolja. Sorfal helyezkedik el a szabadrúgás elé, de Takács II. remekül eltalált lövéssel a felső léc alá küldi a labdát. (1:1). 29. p.
    Igen változatos játék folyik, amelyben a budaiak teljesen egyenrangúak, sőt támadásaik szebben s folyamatosabban gördülnek. Polgár elvéti a rúgást, Laky elé passzol, a half lerázza bátyját, jó érzékkel előread Takács II. elé, aki azonban hajszálnyira lesben van. A bíró nem veszi észre, a taccsbíró hiába integet s Takács II. pillanatok alatt a kapu előtt terem. Az utánafutó Feketét testcsellel hagyja faképnél s a híres Takács-szögből remek gólt lő a túlsó oldalhálóba. (2:1).
    A budaiak közel két percig vitatkoznak, de a bíró nem tágít, döntését fenntartja s tovább megy a játék a gól persze érvényes. A Ferencváros csatársora most jobban játszik. Táncos szépen ad be s Turay szörnyű bombáját csak a kapufa menti.
    Háda fog kétszer labdát, de Lázár lefutása után Takács II. nagy zavart csinál Horn kapuja előtt. Az 5. percben is elfut Lázár — de milyen könnyedén és gyorsan! — beadása Weber ölében akad el s az állóhely, mely jól látta a bekk kezének lendülését, nem minden alap nélkül követel 11-est. A bíró nem hallgat rá. A Ferencváros meg tovább szorongatja ellenfelét. Taccsdobás után Weberről kornerre pattan a labda.
    Táncos jól ívelt a sarokról a 10. percben s Toldi bombafejese a hálóba száll s még a jó helyen álló Fekete sem tudja útját állani. (3:1). Folyton a Ferencváros támad most s halfjai gyönyörködtetnek helyenként. A 15. percben Horn kifutva húzza le Toldi elől a labdát, de ráugrik Weberre, a kirúgott labdára ugorva meg Berkessy ugrik bele Sztancsikba. Berkessy kibiceg a pályáról s Lázár megy halfolni. A 18. percben Czumpf—Polgár—Tárnok lefutás biztos helyzetet teremt, de a lövést Korányi a vonalon menti. Laky rúgása Schuszter altestébe viszi a labdát s a halfot kiviszik. Közben Berkessy tér vissza, balszélsőt játszik, két perc mulva meg Schuszter is a pályán van már.
    Tárnok újabb lövését megint Korányi hárítja el, Czumpf ballábasa meg Hádáé. Az iram ellanyhul. A Ferencváros lényegesen többet támad, de a budaiak minden lefutása veszélyes. A 29. percben Polgár szökik, Korányi szerelése nem tiszta, a szabadrúgás Czumpfot jó helyzetbe hozza, de a csatár hibáz. Sorozatos támadások után Berkessy nagy lövése kapu mellé viszi a labdát, Tárnok beadása után Polgár fejesét meg Háda védi. A 37. percben megint Polgár szökik, lövését Háda vetődve üti ki s Lyka lövése kornert hoz. A Ferencváros már nagyon ünnepi hangulatban viszi támadásait s éppen Korányi ad haza, mikor a bíró a játék végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1932. június 13.