magyarfutball.hu

Budai 11 - Ferencvárosi FC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.20, 18:36
    Ferencváros—Budai „11“ 4:0 (4:0)
    Csak egy félidőig élvezett futballt a közönség, szünet után unalomba fulladt a meccs
    Góllövő: Takács II., Takács II., Takács II., Toldi
    Üllői út. 4200 néző. Bíró: Juhász Attila dr.
    Ferencváros: Háda — Takács I., Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Toldi, Szedlacsik, Kohut.
    Budai „11": Lantos — Weber, Hunyadi — Kárpáti II., Polgár, Schuszter — Schmidt, Sztancsik, Ember, Lyka, Czumpf.
    A budaiak kezdenek, de lelkes „Tempó Fradi” biztatás közben máris a Ferencváros támad s Szedlacsik szokatlanul erős lövése lécet súrolva surran ki. A 3. percben sarokrugás jelzi
    a zöld-fehérek fölényét. A zöld-fehérek különben igyekeznek kihasználni azt, hogy a budaiak nappal szembe játszanak s buzgón bombázzák Lantos kapuját. A 6. percben Kohut pompás lefutása után néhány lövés kapásból zuhog a budai kapu felé, de a bombák csaknem mind emberben akadnak meg. Aztán tovább támadnak a zöld-fehérek, de már nem olyan huszáros lendülettel, mint amilyennel kezdtek. A 14. percben Czumpf elől Háda szedi fel a labdát, majd a 17. percben Takács II. nem értékesít olyan helyzetet, amilyent néhány évvel ezelőtt kihasznált volna.
    A következő percben azonban javít. Ismét
    Kohut küldi be a labdát, mint az előbb. A labda szinte a kornervonal mentén surran befelé , Takács II-nek csak a fejét kell odatennie. Sarkos gól, 1:0.
    A Ferencváros továbbra is fölényben marad, a 21. percben kornert rug, majd újabb támadásnál Toldi váratlan bombáját Lantos alig tudja kitolni. Pont Takács II. elé esik a labda s Taki villámgyorsan, hajszálnyira melléfejeli.
    Pillanatra veszélyben forog Háda kapuja, majd Táncos csapja be a budai védőket, de Takács tétováz és bosszantóan ront. A 24. percben Ember közeli lövése zuhog kapura, Háda azonban kiüti s Koronyi kornerre menti. Nem sokkal később az egyik határbíró hendszet néz el, mire az állóhely ugyancsak felzúdul.
    A 35. percben Sárosi, Laky, Takács II. a labda útja, a kis Taki lyukon van, lövése az ellenkező sarok felé surran,
    a bíró már fütyüli is a gólt, de korán, mert a labda a kapuléc éléről visszapattan,
    a bíró kissé zavarba jön, majd hirtelen egy lépésnyire a kaputól feldobja a labdát, hogy aztán a Fradi ellen ítéljen szabadrúgást. Ami késik, nem mulik, a 36. percben Táncos beadása szól befelé, Wéber nagy hibát csinál ,
    Takács II. félmagas bombája közelről zuhog be. 2:0.
    Ujabb Fradi-támadás: Táncos bombáz, Lantos csak kornerre tud védeni.
    A berugás után Sárosi Szedlacsiknak fejel, az meg Takács II-nek adja a labdát, amely újra hálóba fut. 3:0.
    A 42. percben senki sem számít Táncos bombájára. Lantos az utolsó pillanatban csak úszva védi kornerre a szélső bombáját.
    A 45. percben újra Táncos remekel. Beeadása olyan, hogy nem is lehetne jobb . Toldi bombája majd kiszakítja a hálót. 4:0.
    Hallani a szereplők és csengők hangját: a közelben, a Józsefvárosban búcsú van. A Ferencváros nagy taps közben vonul le.
    Ujrakezdés után Toldi bombája kapufáról zuhog vissza, majd Szedlacsik lövése Lantos kezében akad meg. Takács II. oxfordozik s közelről hagy ki jó helyzetet. A budaiak kísérleteznek, de a Fradi-védelem biztosan veri vissza a nem valami erőteljes támadásokat. Különösen Korányi formája mutatós. Táncos minden beadása ujra veszélyt jelent. A 14. percben Sztancsik gyenge lövését Háda érthetetlenül csak kornerre tudja védeni. Korányi faultja miatt feljönnek a budaiak s a 19. percben sarokrúgáshoz is jutnak, de értékesíteni nem tudják. Az egyébként „csendes meccsen” a bíró téves ítéletei keltenek lármát, majd Sárosi unja meg a csatárok tétovázását s messziről mellé bombáz.
    Kezd unalmas lenni a meccs!
    A budaiak vezetnek néhány veszélyes támadást, de csak azért, mert a Fradi védelme fölényeskedik. Közben Lyka balszélső lett, míg Czumpf half-csatárt játszik. A Ferencvárosban ujra fedezet lő kapura, ezúttal Lázár. A 34. percben sarokrúgás jelzi a Fradi fölényét, de
    a játék változatlanul egyhangú.
    A lanyha iram mellett szerencséje sincs a Ferencvárosnak, mert a 36. percben Kohut beadása nyomán Takács labdája felső lécről pattan vissza. Unalom a végkimerülésig ... Végül a bíró könyörül meg a nézőkön. Lefújja a meccset.

    Nemzeti Sport, 1931. április 27.