magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - III. Kerület FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.03, 21:08
    III. ker.—Ferencváros 1:0 (1:0)
    A jobban és lelkesebben játszó csapat győzelme— szerencsés góllal
    Góllövő: Fenyvesi
    Üllői út, 6000 néző. Bíró: vitéz Karsay.
    III. ker.: Fehér — Werner, Bíró — Beretvás IV., Lutz, Magyar — Fenyvesi, Borbély, Zilahy, Lengyel, Győry.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi — Laky, Bukovai, Berkessy — Táncos, Takács II., Toldi, Szedlacsik, Lázár.
    Angyal és Werner a két csapatkapitány. Angyal választ kaput, Óbuda kezd. És rögtön támad is. Folyton esik. Angyal első munkája: Laky hazaadását állítja meg lábbal, mielőtt kornerra futna. A Fradit először Bukovai szabadrúgása hozza fel, Táncos elfut vele, szépen ad be, de Lázár nem éri el a labdát. A Táncos-Takács II. szárny újabb szép támadást vezet, nagy a kavarodás az óbudai kapu előtti Táncos emberbe bombáz, de közben már úgyis fütyült a bíró a kis Takács lesállása miatt. Az 5. percben Korányi kornert vét. A Fradi ezt védi ugyan, de
    a III. ker. frontban marad s a ferencvárosi védelem kínos csapkodással próbálja megzavarni az óbudai nyomást.
    Persze, ez a módszer nem orvosság. Zilahi nagy lövése sokat ígér, de emberben akad, Angyal szerencséjére. Lengyel lövését már biztosan ejti zsákmányul a kapus. Lázár szépen fut el, a beadása is jó, de belül senki sincs, aki hasznát venné. Újra az óbudaiak vannak frontban. Borbély messziről fölé lő, példáját Győry is követi. A III. ker. jobban játszik. A Ferencváros erőlteti a finomkodó, lapos sablont, de semmire sem megy vele. Az óbudaiak erőteljes rúgásai nem fulladnak a sárba. A Borbély— Fenyvesi kettős a 9. percben jól megy előre, Lázár megint elfut, de a beadása megint kárba vész. A másik oldalon Korányi hibáz, ő is kézzel javít, a bíró már szájához emeli a fütyülőt, de meggondolja magát. Angyal védi Borbély lövését. A bíró általában nem kelt ítélkezéseivel közmegnyugvást. Két ferencvárosi, Berkessy és Szedlacsik egymásnak megy, szabadrúgás a Fradi ellen. A ferencvárosiak bizonytalan védekező munkájából kirí Laky friss és határozott mozgása. Szerel, majd előredobja Táncost, aki meglepetésre egyéni akcióra vállalkozik, a kapu elé cselez és tíz méterről csak hajszállal lő a léc fölé.
    A 18. percben újból a szélső szalad, beadását a másik oldalon Lázár rontja el. Szedlacsik á
    16 méteres szabadrúgása kerülgeti az óbudai kapu jobb felső sarkát. Lázár most jól mozog.
    Gyors. Megint lefutja a védelmet, lapos, puha beadása a kapu előtt elakad a sárban. Senki sincs rajta, most egyszerre négyen is startolnak érte, Lutz győz. Bukovai fölé lő 20 méterről. Toldi szépen kiugrasztja a kis Takácsot, tipikus Tacács-helyzet, de az egykori gólzsák most vár-vár, azután kiengedi a labdát a vonalon. A bíró megint lefütyül egy Berkessy—Korányi karambolt. A 25. percben a kis Takács kiugrik, de Biró könnyen utoléri. Berkessy faultol, a bíró tévesen a Ferencváros javára ad szabadrúgást. Ezt Berkessy rúgja, Szedlacsik beleteszi a fejét, de nem sikerül a doppler. A 28. percben Győry elfut — itt hibásan reklamált a Ferencváros lesállást — s a szélsőt szerelik ugyan, de
    a röviden mentett labdát Magyar hosszan jobbra vágja át, ahol Fenyvesi Korányi mögött lesben áll, egyébként egészen ártatlan. De mit tesz Korányi? Lyukat rúg, Fenyvesi nyugodtan elcsípi a labdát, még megy is egy kicsit s közeli lövését Angyal csak a kapulécnek bírja tolni, onnan az bepattan. (1:0).
    A Ferencváros most frontban van. Berkessy 20 méteres szabadrúgását Fehér kornerre emeli a léc alól. A kornerből ide-oda fejelhetnek a ferencvárosi csatárok a kapu előtt, a szélsők be-beemelik a labdát a középre, amíg az óbudai bekkek előre nem rúgják. Korányi gyámoltalan játéka kelt feltűnést. Takács II. szépen kiugrik, korrekt az akció, a bíró hibásan fütyül lesállást. Lengyel csúnya talpalásokkal véteti magát észre. A bíró csak akkor fújja le, amikor a 35 percben Laky lábszárába talpal. A halfot kiviszik és három percig kezelik.. Győry szökik most meg és Takács I. a 16-os táján csak gánccsal tudja megakasztani.
    A Ferencváros védelme zavart.
    Berkessy kornert csinál hazaadás helyett. Viszont a kornert is ő menti, sőt a 38. percben Fehér kapuját fenyegeti alig magas szabadrúgása. Lengyel kézzel löki fel Lakyt, a bíró nem látja, korner lesz az esetből. Hasonló nívótlan játékkal telik el a félidő.
    A Fradi-roham elmarad. Sőt a III. ker. rohamai vezetik be a II. félidőt is és Takács I. a 6-oson csak önfeláldozó belevetéssel kaparja el a labdát az óbudai balszárny elől.
    A ferencvárosi csatársorból hiányzik minden keménység. Az 5. percben a halfsorból
    Laky tör előre
    s kemény fellépése mindjárt kornert hoz. Berkessy Szedlacsikra ugrik, a bíró szabadrúgást ad a Ferencváros ellen. Werner újabb kornert csinál, de a Ferencváros nem bír helyzetet
    összehozni. Annál veszélyesebb a III. kerület.
    Győry a vonalról bead, Angyal a 6-oson várja a beadást, de labda közben Takács I. lába irányt változtat s Angyal mögött, csaknem a kapuvonalon gurul át a másik oldalra. Fenyvési visszaemeli. Lengyel lő, a labda elakad a sárban, Korányi tétovázik, Angyal kifut s lábbal húzza el a labdát a ráfutó Borbély előtt, de pont Zilahi elé, az óbudai center lő, de Angyal hátába. A kapuban senki, végre taccsra mentenek.
    A Fradi-csatársor siralmas. A kis Beretvás csukafejesei keltenek feltűnést. Lázár ballal próbál beadni, zajos derültség. A 17. percben Táncos kornert rug, a labda Lázár elé kerül, aki — jobbal — a túlsó sarokra ívelt.
    A veszélyes lövés a kapulécről pattan a kapu mögé.
    Az eső nem áll el, a talaj egyre mélyebb. Korányi tétovázása újabb kellemetlen perceket okoz a ferencvárosi híveknek. A Ferencváros-csatársor minden próbálkozása sárba fullad. A III. ker. ritkábban jut előre, de hosszú labdáival veszélyesebb. A 24. percben Lázár szalad, Beretvás a 16-ostáján kézzel tartja vissza. Szabadrúgás a 16-osról (a Fradi 11-est reklamál). Lázár Berkessy elé tol, a half a sarok mellé küldi. Takács félméteres passzait rendre elfogják az óbudai halfok. A Ferencváros frontban van, de a csatárok puhák, tehetetlenek. Óbuda most már helyenként taccsra rugni sem szégyel. A 30. percben Táncos beadásából kavarodás lesz, egyéb semmi. Takács a 16-osról szabadrugást rug. A felsorakozó fal mellett balra ad a tisztán álló Táncos elé, de az ügyetlenül elengedi, még hátra tudja húzni ugyan a ráfutó Fehér előtt, de Berkessy elkésik a lövéssel pedig a kapu üres volt. A Ferencváros állandóan támad, de a III. ker mintaszerűen védekezik.
    A 35. percben piszkolódik be először Fehér dressze,
    Lázár elől elvetéssel fogja el a labdát. Bíró hosszú szabadrugását Angyal ököllel hárítja, óbudai kornert Berkessy tisztáz. Szedlacsik, majd Lázár veszti el a labdát. Berkessy lövése
    Fehéré. Bukovai és Berkessy úgy bukdácsol már a sárban, hogy a közönség derül rajta. Még 5 perc! Lázár lefut, megfordul, mert csak jobbal tud beadni. Fenyvesi húzza az időt, cicáz Berkessyvel, azután kapu mögé centerez. Ráér! Korányi viszont Fenyvesivél cicáz, bár nem ér rá. Hozzá a szélső még el is veszi tőle a labdát. Táncos próbál szaladni, a labda sárba ragad, elveszti. A III. ker. nyugodtan tologatja a labdát taccsra. Elmúlik szép csendesen ez a félidő is, anélkül, hogy a Ferencvárosnak komoly esélye volna az egyenlítésre.

    Nemzeti Sport, 1931. február 23.