magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - III. Kerület FC 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.23, 20:27
    Ferencváros—111. ker. FC 4:2 (2:0)
    A Ferencváros jobb játéka ellen nem volt elég tudás az óbudai csapatban, mely messze maradt igazi formájától
    Góllövő: Toldi, Takács, Zilahy, Takács (11-es), Takács (11-es), Kormos
    Üllői út, 10.000 néző Bíró: Széll.
    A két csapat következő együttessel vonult ki:
    Ferencváros: Angyal — Korányi, Papp — Laky, Tőrüs, Berkessy — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Lázár.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz, Magyar — Dömötör, Zilahy, Kormos, Lengyel, Győry.
    Angyal a város felőli kaput választja , némi középjáték után Győry Lengyel elé adja a labdát, akinek hosszú, félmagas lövését Angyal öleli magához. A Ferencváros kapusa kifutva, vetődve ment, majd Lengyel kapu fölé lő, ami mutatja, hogy kerületi támadások jobban futnak.
    A Ferencváros próbálkozásai elfulnak a mezőnyben, Takács lesállása is ront, míg a 6. percben Kormos váratlan, szép lövését Angyal, kornerre löki. A sarokrúgás után is a kapus öklözi el a labdát s bár az iram nem nagy, látszik, hogy a zöld-fehér védelemben csak Angyal nyugodt. Fehérnek Turay lövése ad először dolgot, majd Táncos beadása kornerre pattan. Berkessy jól fejel, de Bíró elrúgja a kapura tartó labdát s máris Kormos lövését kell ártalmatlanná tennie Angyalnak. 14 p. Turay egyedül tör előre jobbról, mellé lő. Lázár nem tud beadni, Táncos is mögé küldi a labdát. Kirúgás után Dömötör fejéről kigurul a labda. Zilahy megrúgja, majd meggáncsolja Berkessyt, s a szabadrúgás Fehér kezébe viszi a labdát.
    A 17. percben a budai balszárny kitűnő helyzetbe hozza Kormost, de a center késlekedik
    s oda a helyzet. Erre Tőrös—Táncos —Takács akció fut végig a pályán s az összekötőnek
    a 16-osról küldött labdája alig kerüli el a kaput. Zilahy elfejeli Berkessy elől a labdát, Dömötörnek adja, a beadás után pedig Kormos küldi kapu fölé lövését. Laky három emberen megy át, lő, de emberbe akad a labda. Takács—Turay— Táncos támadás alakul ki s a beadás után Toldi fejesét kornerre védi Fehér, aki a sarokrúgás után Berkessy nehéz fejesét is védi. Az ujlakiak támadását Korányi szereli a 26. percben s Takácsnak adja előre a labdát. Tőle a szélső kapja s Táncos hirtelen lefut, jó érzékkel centerez a kapu elé.
    Toldi rohan a labdára s bár Fehér is öles léptekkel közeledik, a csatár feje előbb éri a felugró bőrt s hálóba kerül az első gól. (1:0).
    Maga Toldi is csak a hálóban akad meg a nagy lendületű roham után. A gól szép volt, de igazi iram most sem alakul ki. Angyal két labdát is fog kifutva, majd beszorul a Ferencváros kapuja elé, de az ujlaki csatársor egészen meddő. Takács hosszú labdája szakítja meg a kétperces defenzívát s Táncost csak kornerre szerelheti Biró a 29. percben. A sarokrúgást meg kell ismételni a másik zászlótól s alig bontakozik ki a kerület, Takács máris elkapja Lutztól a labdát s Táncosnak adja.
    A szélső betol, Takács átlépi a guruló labdát, Turay lyukat rug s az ötösön Toldi előtt pompás helyzet nyílik. A csatár azonban tétovázik s csak kornert tud szerezni.
    Toldi restelli az esetet, szépen fejel a kornerből, de Fehér biztos. Minden komoly akció nélküli változatos játékkal telik el pár perc, míg a 36. percben újabb gólt szerez a Ferencváros. Takács ofszájdja után nem messze jut el a labda s a balszárnyat taccsra szerelik a budaiak. Taccsdobás után Toldi fejeli befelé a labdát, melyre Takács és Biró, később maga Fehér is ráfut.
    Takács elpöccinti a bekk elől, aki Fehérbe ütközik s így a csatárnak egérútja nyílik a tehetetlen Fehér mellett is. A labdát már nem nehéz ezután a vonalra futott Magyar mellett a hálóba emelni. (2:0).
    Az óbudaiak lendülete kezdés után egészen rövid lélegzetű. Berkessy kornerre szerel, de rúgás után már Törös—Lázár—Turay támadás bontakozik ki. A center balra kerül s keresztbe küldi a labdát, mely a kapu előtt suhan el. Egészen Táncosig, aki visszatolja a kapu elé.
    Biró elrugja az elmaradt Takácsig, aki mintegy negyven méterről zúgó bombát küld a kapufa mellé.
    A nézőtér megcsodálja a kis Takács hatalmas lövését! A budaiak támadását Laky hazaadással szereli, mire hirtelen ellentámadás lendül Fehér kapuja felé s Takács labdája ismét elkerüli a kaput. A kerület most Győry révén vezet rohamot, melyből két korner lesz egymásután. A 44. percben is kornert rúg az óbudai csatársor s az egész Ferencváros a kapu előtt van. Kirúgással ér véget a félidő.
    Alig indul a játék, Takács kapásból küldött lövése ad munkát Fehérnek. Tőrös hendszel, Turay önző s mellé lő, a kerület pedig kétszer rúg veszélyes játék miatt — Berkessy, Laky — szabadrúgást. A másodikból Lengyel kapu fölé küldi a labdát. 5. p. A Ferencváros erre sorozatosan vezeti a támadásokat, sőt a 10. percben Takács Táncos beadását kapásból alig a háló fölé vágja. Unalmas, egészen egyoldalú a játék, mert állandóan a Ferencváros támad.
    Csak a 12. percben jut át a kerület a félvonalon, Papp Lengyel elé tolja a labdát, aki fölé lő. A félvonalnál három játékos fut össze s a labdába rúgó Lázár Turayt is eltalálja, aki jajgatva esik el. Rövidesen talpra áll persze s játszik tovább. A bíró feldobja a labdát s utána budai támadás alakul ki. Dömötör beíveli a labdát — 14. p. — a vonalról, Győry vissza-
    fejeli középre s az össze-vissza futkosó védelem között Zilahy befejeli. (2:1).
    A gólra megélénkül a játék. A zöld-fehérek jó helyzetet dolgoznak ki, de az ujlaki védelem elhárítja a veszélyt. Pillanat mulva azonban már a Ferencváros balszárnya támad s
    Zilahy a tizenhatosnál kézzel érinti az ugró labdát. A bíró fütyül s a 11-es pontra mutat.
    Az óbudaiak élénken vitatják, hogy a vonalon kívül volt az eset, de a bíró hajthatatlan. Közben, valaki Toldit hasbaüti, hogy a csatár öszszeesik.
    Felsegítik s a kavarodás után
    Takács a balsarok felé rugja a labdát. Fehér jól vetődik, kitolja, de Takács nem azért Takács, hogy ott ne teremjen a labdán. A földön fekvő kapus felett a hálóba emeli a gólt. (3:1). 17. p.
    Alig indul a játék, a bíró Tőrös miatt egészen ok nélkül ítél szabadrúgást. Dömötör kapja a labdát s amint a kapu felé kanyarodik, Berkessy szereli. Semmit sem vét a szabályok ellen, Dömötör azonban jónak látja a bukdácsolását, ha már a labdát elvették tőle. S a közönség ámulatára
    a bíró fütyül, karjával mutatja, hogy Berkessy könyökölt s büntetőt ítél. Zilahy rúgja a 11-est félmagasan, nem igen helyezve. Angyal vetődve felüti a labdát, mely visszahull az ölébe. A kapus, flegmája imponál! A Ferencváros erre gyors rohamot vezet s Toldi lövése kornert eredményez. Az ellentámadásnál Kormos ofszájdra fut, rúgás után pedig Turay süvítő bombája huszonöt méterről alig emelkedik a léc fölé. A bíró néhány téves ítélete izgatja csak a kedélyeket, különben sok rossz passzot adnak a játékosok és sokat jár a levegőben a labda. Szabadrugás után tévesen ítél ofszájdot a bíró az ujlakiak ellen, de Győry elrohan s éles lövése az oldalfáról pattan vissza. Erre a Ferencváros balszárnya támad. Lázár a helyére futó Toldi elé akarja adni a labdát, amit azonban Király elkap.
    A bekk a tizenhatos vonalnál volt az eset pillanatában , a bíró azonnal a tizenegyes pontra mutat. Jól láthatta a helyzetet, mert közel volt a jelenethez. A 37. percben jár az óra, mikor
    Takács jól helyezett rúgással a bal alsó sarokba küldi a negyedik Fradi gólt. (4:1).
    A Ferencváros tovább támad. Táncos jó helyzetbe kerül a 16-oson belül s a kerületi védelem nehezen, egészen szabálytalanul lökdösi el a labdától. El azonban nem esik, így a bíró nem lát okot a beavatkozásra. Előre lendül a Kerület,
    Korányi csúnya hibát vét s egyszerre kitűnő helyzet nyílik Kormos előtt az ötös vonalon. Nem is hagyja kihasználatlanul a center, hanem bevágja a labdát a hálóba. (4:2).
    A zöld-fehérek támadásainak Takács, majd Toldi fejese a befejezője, de mind a kettő a kapus zsákmánya lesz. Kissé változatosabb percek után kerületi támadással ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1930. december 8.