magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Nemzeti SC 7 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.06, 00:01
    Ferencváros—Nemzeti 7:2 (3:1)
    Az ismét magára talált Ferencváros hatalmas iramú küzdelemben ragyogó játékkal győzte le a cseppet sem rossz Nemzetit Góllövő Takács II, Takács II. (II-esből), Rémay II., Takács II., Toldi, Táncos, Győry, Takács II., Takács II.
    Üllői út, 5000 néző. Bíró: Szél László.
    Ferencváros: Angyal — Hunyadi, Papp — Lyka II., Bukovai, Óbecsei — Tánczos, Takács II, Turay, Toldi, Kohut.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Győry, Odry, Rémay II, Schell, Czétényi.
    A Nemzeti nemcsak Rémay III-at, de Törököt is nélkülözve állt fel. Török sérülése még nem gyógyult meg annyira, hogy vállalni merte volna a játékot. Helyére így Flóra került, balösszekötőben pedig a fiatal Schell debütált.
    A 14. percben születik meg az első gól. Kohut lefut, remek, lövésszerű lapos centerét Gallina a kapuból előrevetődve kiüti, pont a villámgyorsan ott termő Takács II. elé, aki közvetlen közelről a hálóba vágja. 1:0
    A 31. percben Turay kiugratja Táncost, akinek centerét Gallina vetődve kiüti. Takács II. rástartol a labdára, közelről Flórába lövi, a labda elperdül, Flóra elesik, Takács a labda után veti magát és fordulásból kapura vágja, a labda azonban megakad a földön fekvő Flóra kezében.
    Tizenegyes! Takács II áll a labdához, mely nagyerejű lövése nyomán Gallina tenyerét és a bal kapufát súrolva a hálóba pattan. 2:0.
    A 34. percben Győri és Odry magára vonja a zöld-fehér védelmet, Angyal kifut, Győri lő és a labda Angyal térdéről nagy erővel a tizenhatosig pattan ki, pont Rémay II. elé, aki nyugodtan, magas ívben a teljesen üres kapu jobb felső sarkába vágja. 2:1.
    A 37. percben Bukovai Takács II.-őt szökteti, ez Táncost, Táncos visszaad Takács II.-nek,
    Gallina hiába dobja magát a lábára, a kis Takács labdája a hasa alatt csúszik be a kapuba. 3:1.
    A 44. percben Szendrő hibájából Takács II. ugrik ki ismét és miközben a Nemzeti ismét offszájdot reklamál lő, a labda a közbeugró védelemről Táncos elé perdül, akinek centerét Hossó vetődve kézzel tartja föl. Újabb tizenegyes! Takács II. áll ismét a labdához, de most nem plaszírozza eléggé, úgy, hogy Gallina biztosan fogja.
    A Ferencváros hatalmas lendületű támadásával kezdődik a második félidő is. Két eredménytelen akció után a 3. percben Takács II. szépen kiugratja Turayt. Hossó és Szendrő kétoldaliról ráfutva ollóba fogja a kitűnő centert. Mindhárman egy rakásra zuhannak és miközben mindenki tizenegyest vár, a labda a jókor érkező Toldi elé pattan, aki nyugodtan a bal felső sarokba vágja. 4:1.
    Újabb Ferencváros-roham következik és az 5. percben Szendrő a nagy sárban hatalmas „luftot” rúg, amit Táncos ügyesen kihasznál, nagy rössel ráfutva idejében elcsípi a labdát és a kifutó Gallina mellett a rendeltetési helyére juttatja. 5:1.
    Győrihez kerül a labda a 9. percben, aki lefut, szépen elmegy Hunyadi mellett és a tizenhatos sarkáról remekül az ellenkező sarokra ívelt labdája a vetődő Angyal mellett hálót ér. 5:2.
    A 36. percben Odry előre vágja a labdát, amely abban a pillanatban, midőn Bukovai fejét érinti, nagyot durranva kipukkad. Hatalmas derültséget kelt az eset.
    Az új labda a 38. percben nem hoz szerencsét a Nemzetinek. Flóra ugyanis egy egészen veszélytelen helyzetben hosszan hazajátszik. A nagy sárban a labda elakad. A szemfüles kis Takács ráfut, előbb éri el, mint a kifutó Gallina, elpöccenti előle és nyugodtan a teljesen üres kapuba vágja. 6:2.
    Nemzeti újból próbálkozik, Győri szép lövését azonban Angyal most már biztosan fogja. Kiadásával Táncos fut le, Szendrőtől egészen a kornervonalig kísérve és nyomva. A kitűnő szélsőt ez azonban nem zavarja, laposan, élesen centerez és a nagy rössel kellő pillanatban befutó Takács II. közvetlen közelről bevágja a labdát. 7:2. (40. p.)

    Nemzeti Sport, 1929. december 2.