magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - III. Kerület FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.29, 21:10
    Ferencváros—III. ker. FC 2 :1 (2:1)
    Góllövő: Tomecz, Turay, Turay

    Üllői út, 4000 néző. Bíró: Hazai.

    A kedd esti zivataros esők alaposan megviselték a pálya talaját. Hatalmas, sötét foltok jelezték, hogy rengeteg víz hullott alá. Ezeket a fekete foltokat rögtön elnevezte a közönség rokitnói mocsaraknak, csak azt nem tudta, hogy melyik csapat lendülete fullad majd el bennük. A két csapat így állott fel: Ferencváros: Amsel — Takács I., Papp — Lyka, Bukovay, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsik, Kohut. III. ker. FC: Neuhaus — Werner, Zsolt — Steiner, Magyar, Lutz — Kovács, Tomecz, Konyor, Lengyel, Drössler.

    A Ferencváros felemelt karral, éljenezve, huj, huj hajrázva üdvözölte a két tribünt,
    a B tribün pedig most is eldörögte szokásos háromszoros éljenét, mikor a labda megmozdult a középről. Az újlaki együttes azonnal nagy határozottsággal lépett fel és olyan hatalmas iramot diktált, amire a Ferencváros alig számított. Erre vallott legalább is az, hogy meglehetősen kényelmesen kezdett a bajnokcsapat. A III. kerület halfsorában Magyar fényesen játszott s mivel halftársai is kitűnően látták el dolgukat, a Ferenváros-védelem nem egyszer kellemetlen helyzetbe került. Különösen a két szélső — Kovács és Drössler — volt veszélyes. Az utóbbi elől mentette a helyzetet Lyka kornerre a 33. percben s a jól rúgott labdát, némi kapu előtti zavar után, Tomecz a gólba fejelte (0:1).
    A zöld-fehérek alaposan rákapcsolnak erre a nem várt eredményre és Rázsó két kornert rúg egymásután. A másodiknál Neuhaus kifutva, nehezen és röviden öklöz, a labda Turay elé kerül, aki a hálóba vágja (1:1). 37. p.
    A harc kemény. Előbb Kovácsot kellett kivinni, hogy csak percek múlva tért vissza, most a Takács I-el kollidáló Drössler sérül meg és pihen pár percig. A félidő utolsó percében nyeri meg a mérkőzést a Ferencváros. Toldi fejese után nagy kavarodás támad Neuhaus kapuja előtt, aki röviden üti ki a labdát. Toldi elesve is megrúgja, de Neuhausról újra kipattan a labda Takács II. elé. Az ő plaszirozásába még Turay is belekotor és a labda a háló sarkában akad meg (2:1).
    A második félidő meddő játékkal telik el. A Ferencváros szemmel láthatóan nagyon kíméli magát, ami nem igen sikerül, mert a harc kemény, sőt néha kíméletlen. A 40. percben ennek esik áldozatul Drössler, akit a bíró kiállítással büntet.

    Nemzeti Sport, 1929. június 7.