magyarfutball.hu

Hungária FC - Ferencvárosi FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.10.03, 11:18 (szerk.: 2017.10.04, 10:32)
  Hungária – Ferencváros 2:2 (1:0)

  Hungária-út. – 35.000 néző. – Bíró: Majorszky Ferenc.

  A verőfényes tavaszi vasárnapon már kora délután megindult az emberáradat a Hungária-úti sporttelep felé. Autók, villamosok sűrűn ontották a közönséget az alkalmi jegyárusokkal körülvett pályára. A pénztárak csak állóhelyeket árusítottak, mert az ülőhelyek már elővételben elfogytak. A villamosok és autók utasait azonnal megrohanták a jegyárusok, akik nagyszerű üzleteket csináltak, mert egy-egy ülőhelyért háromszoros árat is szívesen fizettek.

  Benn a pályán a „nagy” naphoz méltó, színes, eleven kép. A hölgyek boldogan öltötték magukra pompás tavaszi toalettjeiket. Zászlócskákat lengetnek, zöld-fehéret, kék-fehéret, kiki a „pártállása” szerint. A hangulat, a derbyhez illően izgatott, ideges. A Hungária – Ferencváros - meccs jelentősége ezúttal megsokszorozódott, mindenki érezte, hogy most dől el a bajnokság sorsa.

  A derbyt megelőző nemzetközi mérkőzésen csak a nagy csata esélyeit tárgyalták. Ahogy múlt az idő, amint közeledett a mérkőzés kezdetének időpontja, úgy fokozódott az ideges várakozás izgalma. A mérkőzés azután bővelkedett izgalmas jeleneteken, úgy, hogy a szegény „drukkerek” idegei sokszor a megpattanásig feszültek. Az izgalmas és ideges játéknak igazságos eldöntetlen lesz a vége.

  A sorsolásnál Molnárnak kedvez a szerencse és a Ferencváros kezd nap ellen. A Hungária vezeti az első veszélyes támadást. Skvarek labdájával Amsel kifut, a labdát azonban Opata éri el előbb és a kapu mögé rúgja. A játék irama nagyon heves és változatos. Turai lefut a baloldalon.

  Jobban centerez, mint Kohut szokott, Takács II. emberbe fejel, a visszapattanó labdát pedig Bukovi rúgja Német kezébe. Molnár kapu fölé lő nehéz helyzetből, majd a Ferencváros hagy ki biztos helyzetet. A 7. percben Kohut lőni akar, a labda azonban lecsúszik a lábáról, befelé tart, de Takács II. három lépésről, tiszta helyzetből toronymagasan kapu fölé lő.

  A 12. percben Lyka passzát Takács II. offszájdról továbbítja a kapuba, a bíró azonban már előzőleg lefújta a játékot. Ezután Kalmár lő kapásból kapu mellé. A Hungária most percekig erősen támad. Papp hendsze miatt húsz méterről szabadrúgást ítél a bíró. Molnár lövés helyett Kalmár elé tálal, aki összecsap a kifutó Amsellel.

  A kapus megsérül, de továbbjátszik. A Ferencváros kapuja fölszabadul és Takács II. kitörése hozza izgalomba a kedélyeket. A csatár egyedül a kapu felé, de Németh kifut és a lábáról szedi le a labdát. Megismétlődik a jelenet, csakhogy most Turai lábára veti magát Németh, meg is sérül és egy percig áll a játék.

  Mezőnyjáték következik és az iram is mintha veszítene hevességéből. A 38. percben Takács II. offszájdon kapja a labdát, a bíró nem látja a lesállást és a csatár kapu mellé lő. Lyka sérül meg ezután és egy percnyi pihenőre vonul vissza, majd Obitz és Rebró csapnak össze.

  A bíró Obitzot figyelmezteti, de a Hungária ellen ítél büntetőt. A 45. percben Hirzer lesállás-gyanús helyzetben lefut, centerez, a magas beadásra Kalmár és a kifutó Amsel startolnak, Kalmár a gyorsabb és Amsel feje fölött az üres kapuba röpül a labda (1:0).

  A bíró két perccel meghosszabbítja a félidőt és azalatt a Ferencváros egy eredménytelen kornert ér el. A szünetben a kék-fehér hívők arca ragyog az örömtől. A „pártonkívüliek” azt találgatják, hogy ki lesz a centerhalf jövő vasárnap Ausztria ellen, Kompóthy és Bukovi gyönge, Lutz rossz!

  A második félidőben az alacsonyan szembetűző nap a Hungária védelmét zavarja. Turai bekötött fejjel jön ki a pályára, amin csodálkozik a nézősereg, hiszen nem láttak sérülés. Kezdés után Kompóthy elesik és a hátgerincét alaposan megüti. A 3. percben kavarodás keletkezik a Hungária-kapu előtt. Turai a 16-oson Takács II.-n ek ad át, akinek váratlan, éles lövése rést talál a zöld-fehér falanxon és védhetetlenül zug a sarokba (1:1).

  A kiegyenlítés után kék-fehér támadás, majd újra Ferenváros-akció következik. Kohut beadás helyett mindit lő, de bombái messze elkerülik a kaput. A Ferencváros halfsora most úr a pályán és bekövetkezik a „Fradi” negyedórája. Nagy Ferencváros-fölény, komoly helyzet és kapuralövés nélkül.

  A Hungáriában Schneider és Kompóthy helyett cserélnek és ez előrelendíti a kék-fehéreket. A 20. percben Hirzer lefut és jó lövése hajszálnyira süvít el a kapufa mellett. A 23. percben Molnár tisztára játssza magát és a rátámadó védőjátékosok között a balsarokba helyezi a labdát (2:1).

  A Ferencváros reklamál a bírónál. Különösen Bukovi hangos, aki Molnárnál hendszet vélt látni. A 27. percben Hirzer leadását Kalmár akarja rúgni, de elnyomják, a labda a tisztán álló Molnárhoz jut, akinek azonban a labda leperdül a lábáról, újra Hirzer elé. Hirzer ismét lead, de most Kalmár lő remek helyzetből a gól mellé. Két hatalmas gólhelyzet maradt kihasználatlanul.

  A 30. percben Schneider hendszéért járó szabadrúgást Lyka Turai elé íveli. Turai magasan, de gyöngén lő. A labda Németh előtt a földről fölugrik, a befutó Szedlacsek a kapust zavarja és a labda átugorja Némethet (2:2).

  Hatalmas potyagól! Turai ismét lő, de a labda a kapuléc fölött száll el. A Ferencváros támad, majd a Hungária veszélyeztet kornerrel. A sarokrúgást Kalmár kapu mellé fejeli. Ferencváros-támadással ér véget a játék, amelynek irama végül lanyhult a játékosok kimerültsége miatt.

  hmgy