magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - III. Kerület FC 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:34
    Az I. liga mérkőzéseinek bírái: Ferencváros—III. ker. FC: Viczenik. — Hungária—Budai 33-as: Majorszky. — Nemzeti—Sabaria: Herzka. — Vasas— Attila: Salgó. — Újpest—Kispest: Széll. — Bástya—Bocskay: Boronkay.
    Sporthirlap, 1927. november 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.09.30, 23:47
    Ferencváros—III. ker. FC 6:1 (1:0)

    Ferencváros : Huber — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz - Rázsó Takács II., Fröhlich, Szedlacsek, Kohut. — III. ker. FC: Neuhaus — Mayherr Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Tritz, Konyor, Kocsis, Lengyel

    A Ferencváros jelenlegi nagy formája mellett egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a zöld-fehérek Turay nélkül is biztosan nyerik a mérkőzést. Csupán az volt kérdéses, hogy a III. kerületiek Dröszler és Horváth nélkül szereplő csatársora ellensúlyozni tudja-e legalább némileg a Ferencváros támadó fölényét. A mérkőzésen kiderült, hogy az átcsoportosított III. kerületi csatársor, — amelybe a II ker. FC-től átvett Kocsis személyében új center is került, — lényegesen kisebb támadóerőt képvisel, mint a régi csatársor.
    Az újonc Kocsis még kiforratlan erő.
    A mérkőzés
    percekig hullámzik a mezőnyben. A 9. percben Kohut középre adott labdáját Fröhlich a kifutó Neuhaus mellett a kapu mellé gurítja. Ez az első gólhelyzet, amelyet soron követ Szedlacsek rosszul helyezett fejese, majd Kohut jó helyzetből lecsúszott lövése. A 20. percben egy jobbról leadott labda Senkey lábáról Kohut elé perdül, akinek lövésébe Neuhaus bravúrosan beleveti magát. A Lengyel által szöktetett Kocsis magas lövése az első formásabb akció a III. kerületi csatárok részéről, majd Werner szabadrúgása látszik veszélyesnek, de Huber kiüti, majd a ráfutó Konyor és Tritz elől rávetéssel elfogja a labdát.
    A 30. percben
    Szedlacsek egy jó passzal lefut a kapuvonalig, onnan középre adja a labdát, amelyet
    Takács II. leállít és helyezve a jobb sarokba lő. (1:0).
    A 42. percben két kornert is véd egymásután a III. kerületi kapus és a labdát végül is Fröhlich a kapu felső sarkára emeli, ahonnan autra pattan.
    A második félidő első perceiben a III. kerület támad, de Konyor hosszú lövése a kapu fölé jut. Újabb III. kerületi támadásból a Kocsissal helyetcserélt Lengyel a kapu mellé küldi a labdát.
    Az 5. percben Takács II. nagy rössel kiugrik, a két bekk ráfut, Neuhaus is kiugrik a kapujából, ám Takács eldribliz mellettük és befut az üres kapuba .(2:0).
    A Ferencváros most már állandóan frontban marad és több visszavert vagy rosszul befejezett támadása után a 15. percben Obitz passzával Kohut szökteti Szedlacseket, ő Takács II.-höz passzol, aki éles lövéssel megszerzi a harmadik gólt. (3:0).
    Most gólalkalom kínálkozik a III. kerületieknek is. Tritz Mácsayhoz passzol, az Hunglert kijátszva visszajuttatja a labdát a kiugró Tritznek, aki öt lépésre megközelíti a kaput, de fölé lő. Nyomban ezután, a 25. percben,
    Fuhrmann taccsdobását Takács II. visszajuttatja Fuhrmannhoz, ez nyugodtan leállítja a labdát és magas ívben a kapu elé juttatja s a jól helyezkedő Szedlacsek csavart fejessel a hálóba juttatja. (4:0).
    A 35. percben a Hungler mellett kiugró Mácsay veszedelmesen közeledik a kapuhoz, ám az átkeresztező Takács a 16-oson belül elvágja. A 11-est Tritza kissé esetlenül
    vetődő Huber mellett behelyezi. (4:1).
    Alig kezdenek újra, Szedlacsek kiugratja Kohutot, akinek lövését Neuhaus kiüti, de a rössel odaérkező Takács II. a labdát élesen bevágja. (5:1).
    A 43. percben Rázsó beadását Senkey kornerre védi.
    Rázsó sarokrúgását Neuhaus kiüti, de nem tudja megakadályozni, hogy a középre húzódott Kohut jobblábas lövése emberek között utat ne találjon a kapuba.
    A gól után rövidesen befejeződik a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1927. november 21.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.04, 15:32
    Üllöi-út. 9000 néző.

    Ferencváros: Huber — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Fröhlich, Szedlacsek, Kohut.
    III. ker. FC: Neuhaus — Mayherr, Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Tritz, Konyor, Kocsis, Lengyel.

    1:0 Takács (31 p.)
    2:0 Takács (51 p.)
    3:0 Takács (61 p.)
    4:0 Szedlacsek (71 p.)
    4:1 Tritz (79 p.)
    5:1 Takács (80 p.)
    6:1 Kohut (86 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth István
    III. ker. trénere: Hegyi Mátyás
    Nemzeti Sport, 1927.11.21.