magyarfutball.hu

Budai 33 - Ferencvárosi FC 0 : 8

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.30, 21:45
    A komplett Ferencváros ragyogó csatárjátékával lehengerelte a budai csapatot

    Ferencváros—Budai 33-asok 8:0 (5:0)

    Feremváros: Huber — Takács I, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II, Turay, Szedlacsek, Kohut. — Budai 33-asok: Zsák — László, Löwy— Czumpft, Steiner, Eichbaum — Schmidt, Kaltenecker, Vogel, Schlosser, Ticska.

    Bíró: Gerő Ferenc.

    A játék
    szinte teljesen egyoldalúan pergett le. A 33-asok kezdtek, de azonnal felnyomult a Ferencváros és Rázsó centeréből Turay már gólt lőne, ha a labda le nem perdül a lábáról. Rázsó újra rohamoz, centere átzúg Kohuton, akinek rettenetes bombája a felsőlécet súrolja. Az 5. percben Takács II. fut le, a megszorult védelem kornerre szereli. A kornert Rázsó szép ívben kissé hátra irányítja, amiért Takács II.-nek ugrás közben felső testével erősen vissza kell hajolnia, de a fejes így is sikerül és a labda csoda szép ívben röppen a bal felső sarokba.
    Villámgyorsan peregnek most az események. Rázsó egy méterről emberbe lő, Turay fejesét Zsák fogja, de a 11. percben rosszul sikerül Löwy felszabadító rúgása, Rázsó visszacenterezi és Takács II. fordulásból élesen félmagas lövéssel küldi az ellenkező sarokba.
    és Zsák már hiába veti magát utána. Kezdés után taccsra szerelik Rázsót, a bedobással azonban megszökik, futtában visszacenterez
    Takács II-höz, aki teljes rössel érkezik és hatalmas erővel kapásból vágja az ellenkező felső sarokba a labdát.
    megcsinálván ezzel a hat trick-et. Egy perc sem telik el, Obitz ismét kiszökteti Rázsót, ennek éles centerét Takács és Turay, elvéti, de a befutó Szedlacsek egy lépésről a léc alá vágja.
    A 33-asok végleg megzavarodnak. Turay elől a kifutó kapus ment, de a 17. percben a center új rohamot indít, Takács II. kiugrasztja Rázsót, Zsák eléje fut, de a labda mellett a szélső fölötte a kapuba emeli (5:0).
    Gól nem esik több a félidőben, bár rengeteg gólhelyzet adódik. Takács kétszer is a kapu fölé lő, Kohut pedig melléje. Turay is kétszer kitör, egyszer Zsákon is túljut, de labdája, elszökik, nem tudja utolérni. Egy Takács-bombát szépen véd Zsák, de Rázsó lövése alig a kapufa mellett süvít el.
    A 17. percben jó gólhelyzetbe kerül Ticska centeréből Schmidt, de bosszantóan ügyefogyott és leszerelik. A ferencvárosi fölény állandósul. A 25. percben
    Bukovi Kohutot indítja, ez viszszakanyarodva centerez, Szedlacsek stoppol és a tizenhatosról remek felsősarkos gólt lő. Vérbeli profi gól!

    Az utolsó öt percben többször felnyomul a budai csapat. Egyszer Schmidt centere teljesen üresen éri Schlossert, aki azonban csaknem a taccsra csavarja lövését. A 33-asok egyetlen nagy gólhelyzete! Még egyszer lő Schlosser, de kapu fölé. Végül Szedlacsek bombája repül a kapu fölé.
    Szünet után a Ferencváros nem túlságosan erőlködik, de így is nyomasztó fölényben van, Rázsó kornrrt szerez, Zsák a labda mellé üt, de. Turay fejese elkerüli a kaput Az 5. percben Kohut rúg kornert, Turay fejeli és
    Eichbaum csak kézzel tudja védeni. A tizenegyest Turay éles lövéssel védhetetlenül küldi a bal sarokba.
    Rázsó kornerez, Turay fejjel Takácsot ugrasztja ki, ez élesen kapura fejel, a gólvonalon azonban még sikerül Löwynek ugyancsak fejjel menteni. A mérkőzés egyik legszebb jelenete! A 29. percben Kohut rohamoz, centerére Bukovi a csatársorba tör előre, hirtelen jobbra passzol és
    Takács II. közvetlen közelről a léc alá vágja a nyolcadik gólt.
    Vagy öt percen át megint a 33-asok támadnak, de Schmidt minden elérhető labdát elront. Ticska egyedül igyekszik kétségbeesett ambícióval eredményt, elérni, de hősiessége meddő. Egyszer már a kifutó Huber is elbukik előtte, de most sincsen szerencséje, mert Takács I. a kapu előtt elcsípi a labdát. Még egy vehemens ferencvárosi ellentámadás. Takács II. gólt is lő, de offszájdból indult, a gól nem érvényes.
    Még egyszer felnyomul Ticska, Hungler hendsszel akasztja meg, a szabadrúgást azonban Schlosser kapu mellé lövi.

    Sporthirlap, 1927. november 14.