magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Ferencvárosi FC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.25, 21:53
    Ferencváros—III. ker. 5:0 (1: 0)

    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz,— Rázsó, Pataki, Bán, Schlosser, Kohut. III. ker.. Neuhaus — Singer, Mayherr— Werner, Iván, Kovásznai — Lennert, Horváth, Konyor, Kenyeres, Dröszler

    Bíró: Kiss Tivadar.

    A ferencvárosiak támadásával kezdődik a játék s már a 4. percben eredményhez jut a zöld-fehér csapat. Rázsó lefut beadását Kohut elől Werner elcsípi ugyan, de a labda a kapu előtt tizenkégy méterrel álló Schlosserihez ketoltrül aki azt kényelmesen beigazítja magának és felsősarkos gólt lő.
    Néhány izgalmas jelenet ,azért jó ferencvárosi kapu előtt adódik, anélkül hogy a vívó csatárok-ezeket ki tudnák használni. A 41. percben Horváth félpályáról fut le, kicselezi a zöld-fehér védelmet Huber fölöslegesen kifut és Horváth szép lövése alig hajszálnyira kerüli el a kaput. A III. kerületi ostrom egész a félidő végéig tart.
    Helycsere után a játék eleinte ide-oda hullámzik, a III. kerületiek főleg Werner jó játéka révén fel tudják tartani a mind sűrűbben jelentkező ferencvárosi támadásokat. A 12. percben Kohut támadása kornert eredményez.
    Kohut csavart sarokrúgását Pataki Dán elé fejeli, aki a balsarokba védhetetlenül behelyezi a labdát.
    Öt perc múlva újabb gólt érnek el a ferencvárosiak. A Singer faultja miatt megítélt szabadrúgást a Kohut beadásszerű lövéssel Schlosser elé juttatja, aki gólt fejel.
    A vívók teljesen visszaesnek, a ferencvárosi csapat kénye-kedve szerint játszik. A 20. percben nagy kavarodás közben Mayherr hendszet vét, a bíró tizenegyest ítél amelyet Dán a kapu fölé lő. Néhány perc múlva Pataki kapufát lő. Rövidesen rá Schlosser offszájd gólt ér el, amelyet a bíró természetesen nem ad meg. A hosszas ostrom csak a mérkőzés vége felé érleli meg az újabb gólokat. A 38. percben
    Schlosser átjátssza magát az egész védelmen, letolja a labdát Kohutnak, akinek jó beadását Dán kapásból belövi.
    Végül az utolsó percben megint csak Kohut beadásából Dán a hibásan vetődő Neuhaus mellett az ötödik gólt is megszerzi csapatának.

    Sporthirlap, 1927. március 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.28, 20:51
    Üllői-út. 7300 néző. Bíró: Kiss T.

    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler II. — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Pataki, Dán, Schlosser, Kohut,
    III. ker. TVAC: Neuhaus — Singer, Mayherr — Werner, Iván, Kovásznay — Lennert, Horváth, Konyor, Kenyeres, Drössler.

    0:1 Schlosser (3 p.)
    0:2 Dán (57 p.)
    0:3 Schlosser (62 p.)
    0:4 Dán (82 p.)
    0:5 Dán (88 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.03.14.