magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferencvárosi FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.11, 14:22
    Ferencváros (sorsolás szerint hazai) — Nemzeti 3:2 (2:1)

    Dátum: 1927.02.27., 15.00

    Határbírák: Sugár ?, Hazai D. István.

    Ferencváros: Tréner: Tóth-Potya István.

    Nemzeti: Augusztinovits Pál — Havas (Havlinka) Géza, Török Tivadar - Tóth Gyula, Volentik I Béla, Bartos Béla — Rémay III János, Bihámy III Béla, Rémay II Gyula, Spitz (Vörös) Illés, Czétényi István. Tréner: Holits Ödön.

    Gólszerzők: Dán 14., Rázsó 43., Dán 81. ill. Bihámy III 5., Spitz 58.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.23, 20:26
    Ferencváros—Nemzeti 3:2 (2:1)

    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Stecovits, Dán, Schlosser, Kohut.- Nemzeti: Augusztinovits — Havas, Tórók, Tóth, Voleník, Bartos — Rémay IIl., Bihámi, Rémay II., Spitz, Czétényi.

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Nincsen biztos és előre elintézett mérkőzés az első ligában. Mindennél jobban és ékesebben bizonyította ezt az a mérkőzés, amelynek két pontját a bajnokságban vezető zöld-fehér együttes igazán csak a szerencse különös kegyéből tudta megszerezni. Nem akarjuk ezzel a megállapítással a Ferencváros érdemeit csökkenteni, csupán az igazságnak tartozunk annak a megállapításával, hogy Iváncsics bíró indiszpozíciója nélkül ezúttal aligha számolhatnánk be a ferencvárosiak sikeréről.
    A játékot a Nemzeti kezdi és az első veszélyes támadást Huber csak nehezen tudja parírozni. Az 5. percben Rémay II fut le, éles beadását Huber csak kitolja, a labda Spitz elé kerül, akinek magas lövése a kapufáról Bihámi elé pattan, mire ő menthetetlenül bevágja. (0:1).
    A 12. percben a Ferencváros jut kornerhez, melyből Schlosser fejesét Augusztinovics fogja. A 14 percben éri el a Ferencváros kiegyenlítő gólját.
    Stecovits fejesét Havas a lába között engedi el s a baloldal váratlanul ráfutó éles, lapos lövésére Augusztinovics már hiába veti magát. (1:1).
    A 41. percben Czétényi beadása nagyszerű helyzetben találja Rémay II.-t, de ez elveszti a labdát. A 43. percben Hungler szabadrúgását Dán fejjel Rázsó elé adja, Bartős elkésve fut rá, úgy, hogy Rázsó elhúz mellette és a kifutó Augusztinovics mellett a hálóba pöcköli a labdát. (2:1).
    A második félidőt ismét Nemzeti támadás vezeti be. Spitz feldolgozza magát a kapuig, de ott szerelik.
    A 13. percben Czétényi támadása után Hungler gixert csinál, mire a résen álló Spitz megszerzi a kiegyenlítő gólt. (2:2)
    Kemény küzdelem folyik, miközben Takács a tizenhatos vonalon úgy megrúgja Czétényit, hogy kiviszik a pályáról. Később visszajön Czétényi és tovább játszik.
    Már-már mindenki beletörődni látszik a döntetlenbe, amikor a 37. percben a bíró labdahordozásért egyszerű szabadrúgást ítél a Nemzeti ellen a tizenhatos vonalon belül. Nagy kavarodás támad erre a kapunál, a játékosok nem tudják, hogyan kell felállni, meglehetősen sokáig tart, míg
    Obitz letolja a labdát Bukovinak, ez kapura lő, a labda visszapattan az egyik védőjátékosról Dán elé, aki a hatalmas embergyűrűn keresztül is éles középmagas lövéssel a hálóba küldi azt. (3:2).
    Még a 40. percben utolsó alkalom nyílik az esetleges kiegyenlítésre- Tóth 20 m-es éles, magas szabadrúgását azonban Huber — ha nehezen is, de — védi.

    Sporthirlap, 1927. február 28.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.28, 19:38 (szerk.: 2018.11.28, 20:15)
    Üllői-út, Bíró: Iváncsics. 10.000 néző.

    Ferencváros: Huber — Takács, Hungler — Fukrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Stecovits, Dán, Schlosser, Kohut.
    Nemzeti: Augusztinovits — Havas, Török — Tóth, Volentik, Bartos, Rémay III., Bihámi, Rémay II., Spitz, Czétényi.

    1:0 Bihámi (5 p.)
    1:1 Dán (15 p.)
    1:2 Rázsó (43 p.)
    2:2 Spitz (58 p.)
    2:3 Dán (81 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.02.28.