magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. Kerület 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 22:10
    Az FTC nagyszerű fedezetsorával fordított arányban volt gólképtelen csatársora

    FTC-III. ker. TVE 1:1 (l: 1)

    Üllői ut. 5000 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály.

    FTC: Amsel — Takács I, Hungler II — Fuhrmann, Müller, Blum — Héger, Stecovits, Kelemen, Sándor, Kohut. —
    III. ker. TVE: Neuhaus — Harrer, Mayherr — Werner, Kovásznay, Keck — Schwitzer, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Dröszler.

    A III. ker. kezd,
    de Kelemené lesz a labda, szökteti Kohutot, akinek beadását ugyanő kézzel fogja el. Az FTC fedezetsora azonnal akcióba kezd és olyan játékot mutat be, amilyent várt tőle a közönség. Minden rést betömött e három kitűnő játékos és szebbnél-szebb labdákkal valósággal etette a csatársort, amely a játék elején formás akciókkal állandóan veszélyeztette Neuhaus kapuját. Lövésben sem volt hiány, de azok legnagyobb része a háló mellé jutott. Sándor kezdi meg gyenge lövésével a Vivók kapujának veszélyeztetését, amelyet csakhamar Kohut és Fuhrmann lövése követ, de utóbbi bombája Kelemenről pattan vissza a mezőnybe. A Vivók első támadását Takács I. hazaadja, de a labdát Amsel kornerre ügyetlenkedi. A 13. percben Kelemen lő kapu fölé, majd Héger beadását Neuhaus teszi ártalmatlanná. Héger szép lefutás után beadott magas labdáját Kelemen Kohut elé csusztatja, akinek hatalmas lövése kapu fölé kerül. A Vivók kétségbeesetten védekeznek és eközben számos kornert hibáznak, de egyik sem hoz eredményt, míg támadásaik rendre offszeiden akadnak el az előrehuzódott zöld-fehér védelem miatt. Élénk FTC támadások közben a 23. percben Müller lövése a kapufáról pattan vissza, amikor nagy kavarodás és a közönség hangos derültsége közben az egyik munkás a 16-os vonalat kezdi meszelni. A bíró természetesen megállítja a játékot, majd ujraindulás után Takács I elunja a csatársor tehetetlenségét, előretör, de lövését Neuhaus védi. Szinte az undorig fokozott nyomasztó FTC fölény közben
    a 30. percben Kovásznai hendszet vét. Kohut szabadrugása a felső kapufáról Kelemen elé pattan, aki közelről magas lövéssel a vezető gólt lövi. (1 0.)
    A gólra a Vívók felélénkülnek, Dröszler elfut Fuhrman mellett, szép beadását Skvarek akarja elfogni, de eközben erősen faultolja Blumot.
    A szabadrugás után csakhamar visszakerül a labda az FTC térfelére, de most már a Vívók nem engedik ki kezükből a játék irányítását. Végtelen agilitással rohamozzák az FTC kapuját és ugyancsak munkában van most az FTC védelme.
    A 40. percben Schwitzer—Horváth pompás összjátékkal törik át a zöld-fehér védelmet, Horváth beadása Dröszlerhez kerül, de éles szög alatt küldött lövése kapus fölött süvít el. Két perc mulva Dröszler—Kenyeres hasonló akciójából utóbbi lő kapu mellé, sőt egy eredménytelen kornert is érnek el. A folytonos támadásoknak
    a 45. percben sikere lesz, Kovásznai leadása pillanatában Blum elesik, a labdát Skvarek fogja és orrheggyel a bal sarokba lövi. (1:1).
    A csapódó labdát Amselnek védenie kellett volna, de korán dobta magát.
    Ujrakezdés után
    a játék ismét az FTC fölényes támadásával kezdődik. Már az első percben Kohut lefutása teremt kedvező helyzetet, de Héger éles, lapos lövése alig a léc mellett süvít el. Schwitzer váratlan kitörését, amellyel egész az FTC kapu elé játszotta magát, késedelmessége folytán az addig tömörült FTC védelem leszereli. A Vivók lassanként feltalálják magukat, míg az FTC fedezetsor eddig egységes munkája több ízben részekre bomlik és ez érezhető a csatársor munkáján is, így Müller hibás hátraadását Amsel alig tudja Horváth elöl elfogni. A lefutó Kohutot senki sem követi középen, míg Héger a háló oldalába lő. Sándor—Kohut-Kelemen lendületes támadásából utóbbi lövését Neuhaus védi, ugyszintén Stecovits erőtlen lövését is. A 16. percben Stecovits elesik és Kovásznai véletlenül a földön fekvő ellenfelébe rug. Előző kétszeri figyelmeztetése után, természetesen a bíró kizárja a játékból.
    A 10 emberrel játszó Vívó továbbra is kemény, sőt veszélyes ellenfele lesz az FTC-nek. Schwitzer szabadrugásával Skvarek szökik, lövését Takács kornerre védi, ezt Blum a mezőnybe fejeli. Kelemen energikus játéka több ízben veszélyezteti a Vívók kapuját, sőt Werner lecsuszott labdája csaknem öngólt eredményez. Kohut szépen helyezett szabadrugását Neuhaus védi.
    A 31. percben Skvarek átadásával Horváth kitör, de Blumtól elnyomva kapu fölé lő. Stecovits szépen szökteti Hégert, de az addig vár, amíg Dröszler beéri és kornerre szereli, amelyet Harrer tisztáz. Stecovits kitörése ismét kornert eredményez, ebből kavarodás után Blum kapu mellé lő. Változatos, élénk játék után, amelyben a technikának alig jut szerepe, a 37. percben Horváth a jobbszélre kerül és egy magas labdát a vonalról akar behuzni, amikor Blum hátulról eléje ugrik és elfejeli előle a labdát, de közben Horváth lába Blum veséjét érte. Blum összeesett, de csakhamar magához tért. A történtekért Horváth nem okolható, az teljes véletlen műve volt. Az utolsó percekben Kohut és Sándor helyet cserélnek, két eredménytelen korner után Kohut lövése jut még a kapu mellé, amikor a 46. percben a biró lefújja a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1925. április 27.