magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:52 (szerk.: 2016.07.07, 18:52)
  A vasárnapra virradó éjszakán megindult szélvihar és a vasárnap délben előbukkant napsugarak megmentették a futball vasárnapi programját. A pályáknak szombaton még vigasztalan képet mutató talaja megszikkadt s a mire elérkezett a játéknak az ideje, valamennyi sporttelepen kifogástalan terep várta a mérkőző feleket. A napnak főeseménye az Üllői-úti sporttelepen lezajlott FTC—UTE-mérkőzés volt. Az első negyedórában az újpesti csapat alaposan ráijesztett erőteljes, szép játékával és vezető góljával az FTC híveire, lassankint azonban a zöld-fehér színekért lelkesedőknek a tábora visszanyerte a bizalmát, mert a lankadó UTE-nek az FTC csapata fokozatosan föléje kerekedett A második félidő 8-ik percében Eisenhoffer kiegyenlített, majd a 21-ik percben a pompásan játszó Pataki megszerezte a győztes gólt is. Az FTC győzelmével biztosította a maga részére a bajnokságnak a második helyét.


  Budapesti Hírlap, 1924. március 11.
   
 2. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:47 (szerk.: 2016.07.07, 18:48)
  Vasárnapra pontosan megérkezett a futball világnak a réme: az esős, havas, hideg, kellemetlen idő. A pályák sárba borultak, a bejárókat ellepte az esővíz s a helyzet ismét az lesz, a mi volt az előző vasárnapokon: a nagy sporttelepeken, irreális talajon is lejátsszák a kiirt mérkőzéseket, a kisebb pályákon ellenben jobb időkre marad a meccs. Pedig nagy kár ezért a napért s a napnak igen érdekes programjáért. Fölötte érdekes sportot ígért az FTC és az UTE küzdelme, a mely a bajnokság második helyének az eldöntésére is hivatott. Az Üllői-úti sporttelepnek a vezetősége megtesz ugyan minden elképzelhető intézkedést, hogy a mérkőzésnek a lebonyolítását biztosítsa, de teljesen reális küzdelemről a rendelkezésre álló kriminális talajon már szó is alig lehet. Normális körülmények között a mérkőzés végre számot adhatott volna az FTC csapatának igaz értékéről, s ugyanígy fölvilágosítást nyújthatott volna az UTE erejéről is. Mindez azonban most már a jövőre marad, mert a vasárnapi találkozó nem lesz más, mint a mostoha talajviszonyokkal folytatott küzdelem. Az FTC lapos, kombinációs játéka föltétlenül kevésbé fog érvényesülni, mint az UTE nagyobb súlyt képviselő csapatának gyors és energikus munkája. Hasonló körülmények között győzte le a múlt esztendőben az UTE 2:0 arányban az MTK csapatát is. Könnyen megtörténhetik, hogy a két Foglal megerősödött UTE megismétli ezt a sikerét, ellenére annak, hogy még az idén nem rendelkezik kellő tréninggel.


  Budapesti Hírlap, 1924. március 09.
   
 3. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:30 (szerk.: 2016.07.07, 18:31)
  A tavaszi bajnoki szezon tegnapi fordulóján a második hely sorsa dőlt el. Az FTC, amely már ősszel odakünn Újpesten is győzni tudott, az UTE ellen, most saját pályáján újra elhódította mindkét pontot. Mindkét csapat komolyan készült erre a mérkőzésre, de a két ellenfél mindegyike nélkülözte néhány játékosát — így az FTC Blumot, Fuhrmannt, az UTE Vargát, Pauluszt. A meccs sorsát a jobb, állóképesebb fedezetsor döntötte el s ez kihatással volt úgy a csatársor, mint, a védelem munkájára, az UTE-nál hátrányosan, az FTC-nél előnyösen.


  Pesti Hírlap, 1924. március 11.
   
 4. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:25
  FTC—UTE 2:1.

  A két nagy csapat találkozása váratlanul nagyon gyönge sportot nyújtott. Itt-ott fölcsillant egy-két játékos nagyobb tudása, egy-két lerohanás izgalmat is keltett, a védelmek fölszabadító rúgásai néha tapsot is eredményeztek, de egyébként a mérkőzés nélkülözte azt a nívót, amit jogosan várunk legjobb magyar csapatok mérkőzésein. A két csapat közül az FTC volt az egységesebb és ennek köszönhette győzelmét. A győztes csapatban a védelem, a két szélső födözet, a csatársorból a jobbszélső és a center nagyon jó volt, míg az UTE-ban csak a Fogl hátvédpár kitűnő munkája érdemel említést.


  Népszava, 1924. március 11.
   
 5. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:22
  A bajnokság második és harmadik helyezettjének küzdelme szép sportot ígér. Amennyiben az UTE legjobb csapatával áll starthoz, neki adunk nagyobb esélyt a győzelem megszerzésére.


  Népszava, 1924. március 09.
   
 6. avatar: heimo
  2015.04.28, 20:22 (szerk.: 2016.06.13, 13:51)
  1924. március 9.:
  FTC – UTE 2:1 (0:1)
  Üllői-út. 8000 néző Bíró: Kiss Tivadar.

  FTC kezd, de Csontos már az első percben a zöld-fehérek kapujára lő. Amsell azonban nagy flegmával véd. Az UTE támadó kedvében van és az első öt percben egyik lövést a másik után küldi az ellenfél kapujára. A 7. percben az FTC-csatársor fölszabadul és nyomban kritikus helyzet támad Klein hálója előtt.

  A 11. percben Jeszmás nagyszerű kitöréséből Szemere majdnem gólt lő. A 15. percben az UTE kornerhez jut, de értékesíteni nem tudja. Nyomban utána Héger rohan az ellenfél kapuja felé, de Fogl II. föllöki. A következő percben a habozó FTC-védelem között Ányos könnyű helyezett gólt lő. (0:1)

  A gól után a zöld-fehérek támadó kedve megnövekedik. Pataky vezet szép támadást, de a belső csatárok a gól előtt elkésnek. Majd az UTE Két ízben is a tizenhatoson belülre kerül, de Hungler és Amsell helyükön vannak. A 23. percben Héger szenzációs lefutás után élesen lő a kapura, a labda azonban hajszálnyira süvit el a lécek mellett, ugyanígy Eisenhoffer lövése is centiméterekkel magasabb a kelleténél. Pataky rúgása pedig a kapus zsákmánya lesz.

  A következő 10 perc érdektelen játékkal telik el. Általában az FTC támad, de a Fogl fivérek mindannyiszor erélyesen lépnek közbe, egy alkalommal Fogl II. Patakyt csúnyán elfaultolja a tizenhatoson belül, a bíró azonban nem ítél tizenegyest. A félidő utolsóelőtti percében a mindvégig gyámoltalanul szereplő dr. Hahn hibája következtében Amsell csak hosszú kifutással tud menteni, mely alkalommal majdnem fejbe rúgták. Félidő (0:1)

  A második félidő első percében sajnálatos baleset történt: Jeszmás balszemöldökön rúgta Amsellt, akit véresen, ölben vittek az orvosi szobába. Helyét Héger foglalta el, aki öt percig kifogástalanul védett, mert Amsell a 6. percben bekötözött fejjel, a közönség éljenzése között, tér vissza őrhelyére. Amsell jelenléte uj erőt öt a zöld-fehérekbe és egy pompás támadásból kifolyóan Pataky szépen helyezett gólt lő a 10. percben (1:1).

  Rá két perc múlva Kelement a tizenhatoson belül föllökik a megítélt tizenegyest Héger a kapus kezébe lövi. Unalmas mezőnyjáték után a 22. percben Héger kiszökik és idejében beadott labdájából Pataky nagyszerűen plasszirozott gólt lő az ellenkező sarokba. (2:1)

  Ezután mindkét részről rendszertelen játékot látunk és csak egyes játékosok trükkjei tűnnek föl, de haszon nem származik belőlük. Az utolsóelőtti percben egy szigorított szabadrúgásból az UTE még kiegyenlíthetett volna, de Ányos félre lőtte a jó labdát.