magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2018.04.15, 17:51 (szerk.: 2018.04.15, 18:28)
  kép

  Nemzeti Sport, 1923. augusztus 26.

  Csapatszállítás Újpestre és vissza: 300.000 korona.

  Az FTC az UTE elleni meccsre a Széchenyi-kávéházból indult el három autóval. Az autók azután leálltak a meccs végéig és megvárták a játékosokat, akik így megint csak simán jöhettek be a városba. Ez a "sima" utazás azonban kerek 300 ezer koronájába került a klubnak, holott, ha tizenegy játékos és négy kísérő villamoson megy Újpestre és vissza, a 300 ezer koronás autószámlával szemben csak 18.000 korona a villamoskiadása.

  Nemzeti Sport, 1923. augusztus 27.

   
 2. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:17 (szerk.: 2016.07.07, 18:17)
  Az FTC 2:0 (2:0) arányban legyőzte az UTE-et.

  A nap legfőbb attrakciója az FTC—UTE mérkőzése volt. Az újpesti csapat nagy tábora a megújhodás korszakát várta ettől a naptól, de keserű csalódásban volt része. A kispesti játékosok, Varga és Csontos távolról sem tudták betölteni a csapat egységén és erején támadt űrt s a játék menete kiáltó erővel harsogta a csapat vezetőinek a fülébe, hogy új tehetségeket kell előteremteni, ha az UTE napját ismét föl akarják támasztani. Az UTE mai csapatában a födözetsor bizonyult a leggyöngébbnek. Kelecsényi és Baubach képtelen volt megfelelni föladatának s a helyett, hogy céltudatosan ellátták volna csatáraikat labdával, fejvesztetten szaladgáltak föl és alá s a labdát rendszerint az egekig rugdosták. Ilyen játéknak az eredménye nem is lehetett más, mint a vereség s a jövőben sem lehet győzelem a jutalma. A védelemben egyedül Fogl II. állotta szilárdan a sarat s nem egy eredménnyel biztató támadást rombolt össze gyors és energikus közbelépéssel. Fogl III. bizonytalanul játszott, Vargán is észrevehető volt a hosszú pauza, a csatázósorban pedig csak Paulusz és Szidon, meg valamelyest Csontos nyújtott elfogadhatót. Scheffer nem tud beleilleszkedni Priboj örökébe: inkább födözetjátékra predesztinálják a képességei. Kósa pedig a várt fejlődés helyett a hanyatlás jeleit mutatja játékában.

  A mennyire lehangolta az UTE híveit a csapat gyönge játéka, annyira fölvillanyozta az FTC táborát a zöld-fehérek élénk, ambiciózus és tartalmas játéka. Pataki és Tóth hiányát a csatázósor meg sem érezte. Kelemen a centerben és Eisenhoffer a balösszekötő posztján feledtette a két pihenő sztárt. Mind a két gólt Kelemen lőtte. Az elsőt a 20-ik percben Halász labdájával, a másodikat a 30-ik percben Egri beadásából. A födözetsor hű támasza volt a támadó oszlopnak, a csapatnak a legjobb
  része azonban a védelem s ebben is Hungler II. volt.


  Budapesti Hírlap, 1923. augusztus 28.
   
 3. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:05
  FTC—UTE 2:0 (2:0).

  Az FTC fölforgatott csatársora két gólhelyzetet ügyesen kihasznál és már az első félidőben Kelemen góljaival megszerzi a győzelmet jelentő vezetést. A volt KAC-játékosok közül Varga az újpestiek kapuját védte, Eisenhoffer pedig az FTC balösszekötője volt.


  Népszava, 1923. augusztus 28.
   
 4. avatar: heimo
  2016.07.07, 18:00
  FTC—UTE 2:0 (2:0)

  Otthonában verte meg Újpest csapatát az FTC. Nehéz és szép küzdelem után. A kis Hungler szép, lelkes játéka egymaga állotta Újpest keménykötésű legényeinek rohamát és egymaga dobta előre a ferencvárosi csatárokat. A nagy mérkőzés két gólját Kelemen rúgta. Az első félidőben Újpest tombolt. A Vogl-fivérek alaposan dolgoztak. Hiába. Az eredmény nem változott.


  Pesti Napló, 1923. augusztus 28.
   
 5. avatar: heimo
  2016.07.07, 17:47
  A bajnoki footballszezon második napja iránt viszonylag nagy érdeklődés mutatkozott. Az UTE—FTC meccs közel húszezer nézőt vonzott Ujpestre, de mintegy tízezren voltak az MTK-pályán is. Közönség és játékosok azonban majd mindenütt sokat szenvedtek nem annyira a hőségtől, mint a portól, amely a legtöbb pálya környékén az úttestet, de magát a footballpályát is ellepi s a sport testedző hatását kétessé teszi. A főváros, amely vigalmi adót szed a pornyelés után, a beszedett nagy összegek egy részét a pornak olajöntözéssel való lekötésére fordíthatná.

  Az UTE—FTC-meccs volt a nap eseménye. Újpestet azonban balszerencséje teljesen megfosztotta esélyeitől. A többet támadó UTE csatársora, amely Pribojt már nélkülözi, de Jeszmást még meg nem kapta, abszolút gólképtelennek bizonyult és ismételten hibázott az üres kapu előtt. Az FTC legjobb csapatrésze a védelmi trió volt, de jól bevált a Patakit helyettesítő Kelemen, aki mellett Eisenhoffer debütált. A meccs sorsát Kelemennek még szünet előtt, a 16. és 23 percben lőtt goalja döntötte el s mint már megelőzően, a mérkőzés hátralévő részében is meddő volt az UTE minden próbálkozása, hogy az FTC 2:0 arányú győzelmét megváltoztassa.


  Pesti Hírlap, 1923. augusztus 28.
   
 6. avatar: heimo
  2016.07.07, 17:40
  A mai nap legnagyobb eseménye kétségkívül az UTE—FTC mérkőzés lesz. Újpesten kerül szembe a két nagy ellenfél, melyek mindegyike komolyan aspirál az 1923-24. évi bajnoki címre. Mindkét csapat új erőket is kapott. Az UTE-ben Varga és Csontos, az FTC-ben pedig Eisenhoffer szerepel a KAC volt profijai közül.


  Pesti Hírlap, 1923. augusztus 26.