magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.27, 21:54 (szerk.: 2022.03.28, 15:57)
    FTC — VII. ker. SC 2:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 6000 néző
    Bíró: Kiss Menyhért

    A tradícióknak megfelelően a VII. kerületiek ismét legjobb formájukat játszották ki az FTC ellen, s ha az utolsó 35 percet nem kénytelenek 8 emberrel végigjátszani, könnyen sokkal kedvezőbb eredményt is elérhettek volna. Az eredmény kialakulásánál döntő szerep jutott annak a körülménynek, hogy a bíró nem kevesebb, mint három embert állított ki a VII. kerületi csapatból. maradnak. A 28. percben Hoffmann hibájából öt meterrel a VII. kerületi kapu előtt Nikolsburger biztos gólhelyzetbe jut, mikor elfaultolják, A megítélt tizenegyest Hungler II. védhetetlenül belövi. A félidő végén a biró előbb Rémayt, majd a második félidő elején Kojszát és Juhászt kiállítja. Az FTC második gólját egy perccel a befejezés előtt Pataki ki- szökéséből éri el, s ennél a VII. ker. of-sidet reklamált.

    Sporthirlap, 1922. március 13. (a mérkőzést március 12-én Vasárnap délután fél 4 órakor játszották.)
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 15:10 (szerk.: 2018.10.02, 15:27)
    Üllői-uti pálya. Bíró: Kiss Menyhért.

    A szépen induló mérkőzés majdnem, botrányba fúlt a VII. ker. túlerélyes, szinte brutális játéka miatt. Pedig ha a kerületiek mérséklik szenvedelmüket s megmaradnak a fair játék keretében, esetleg más lett volna a küzdelem végeredménye. Az első percekben ugyanis a VII. ker. olyan játékot produkált, hogy a mérkőzés biztos győztesének látszott, már csak azért is, mert a zöld-fehérek együtteséből hiányzott Takács, az FTC-védelem legerősebb oszlopa, Hungler I. pedig nem az a klasszis, akire biztosan lehet számítani a veszélyes pillanatokban. Szerencsére Hungler II. már javuló formát mutat s szemfülesen javította ki a testvére gikszereit is. A vörös Szabó egyelőre még mindig kirí a halfsorból, de az FTC vezetősége érthetetlen okokból nem állítja be helyette Wilheim II-őt, aki a mutatott formái alapján ma egyike legkitűnőbb jobb halfjainknak. Pataky frissen, ambícióval játszott mindaddig, amíg a VII. kerület túlerélyes védelme el nem vette a kedvét. Potya a régi, félelmetes balszélső megint, míg a többi FTC, csatár nem produkált semmi említésre méltót.
    A VII. ker. SC-ben Kojsza volt jó és Hoffmann; elsőrendű volt azonban a kapus, aki feltűnő szépen védett a legkritikusabb pillanatokban is.
    A VII. kerület kezd szél és nap ellen s az első öt percben már két kornerrel veszélyezteti az FTC kapuját. Mindenki meglepetést vár. A VII. ker. — ellentétben múltheti játékával — olyan formát mutat, amely a legszebb reményekre jogosít. Végre felszabadul a Csajka által jól védett kapu, az FTC-csatárok felnyomúlnak, Nikolszburger II. már túljut a l6-os vonalon, mikor a kapu előtt négy méterrel csúnyán elfoultolják. A bíró 11-est ítél, amelyet Hungler II. góllá értékesít. A VII. kerület ettől kezdve idegeskedni kezd s egymást érik részéről a legcsúnyább belemenések, amiket a bíró egyelőre csak szabadrúgásokkal torol meg. A félidő vége felé a VII. kerület egy centerezett labdáját Csajka fogja, Rémay rászalad s úgy belérúg, hogy a bíró kiállítja.
    A II. félidőben a játéknak nincs semmi szépsége többé. Az FTC csatárok riadtan, játszanak s érthetően nagyon is respektálják a VII. kerület védelmét. Schwarzot elgáncsolják, a földön fetreng s bár a labda már nincs nála: Kojsza belerúg. A bíró őt is kiállítja. A kerületiek csapatában mind paprikásabb lesz a hangulat. Juhász szenvedelmesen kritizálja a bírót, heves gesztusokkal protestál, mire a bíró őt is kiküldi a mezőnyből. A VII. kerület intézője a pályára fut, de egy rendőr kituszkolja s csak a bíró erélyes föllépése s a rendezők ébersége gátolja meg a botrányt.
    A nyolc ember ellen játszó FTC most már sorozatos támadást vezet ellenfele ellen, de Wagner remekül ment mindent. A mérkőzés vége felé Pataky végre kiszökik és tiszta helyzetből védhetetlen gólt lő.
    Kiss Menyhért jó bíró volt s ha a VII. kerület a mérkőzés elvesztését fájlalja, csak önmagának tulajdonítsa az eredményt. Fegyelem, fair játék kell a csapatnak, másképp szomorú talál lenni a vég.

    FTC: Csajka—Hungler I., Hungler II.—Blum, Obitz, Szabó—Potya, Nikolszburger, Pataky, Schwarc, Héger.
    VII. ker. SC: Wagner—Juhász, Hoffmann—Weszter, Kojsza, Mellich—Csuzmann, Pollák, Knoll, Brenner, Rémay.

    Nemzeti Sport, 19212.03.13.