magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Ferenczvárosi TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 23:52 (szerk.: 2022.03.03, 11:00)
    VII. ker SpC - FTC 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya, 8000 nézö
    Bíró: Schreiner Károly

    Szenzációs startot vett a legifjabb első osztályu csapat; legyőzte az FTC-t, s ezzel két olyan ponthoz jutott, amelynek értéké csak a továbbiak során fogja kellőképpen ér­tékelhetni. A csapat játékát nagy lelkesedés és ambíció hatja át, s az erényei pótolják stílusbeli fogyatékosságait. Az állóképesség hiánya és a belső csatároknak a kapu előtti határozatlansága azok a hibák, amelyek javí­tásra szorulnak, de amelyék rövidesen telje­sen kiküszöbölhetők. Az első félidőben telje­sen egyenrangu ellenfele volt az FTC-nek, sőt támadásai formásabbak, egységesebbek voltak és komoly gólhelyzetet is tudtak te­remteni a csatárai. A második félidőben nem bírva az iramot visszaesett ugyan a csapat, de ügyesen védekezett, hogy a puhán játszó Ferencváros csatársorral szembe már-már biz­tosítottnak látszott számára az eldöntetlen, mikor a második félidő 23 percében Jánosy gyors lefutása, » az FTC védók ismételt hibázása közben Brenner éles lövéssel, — mely Wienert érintve jut az FTC hálójába, —- meg­szerzi a győztes gólt.

    A kapuban Kocsis eleinte bizonytalanul mozgott, de később lámpalázát leküzdve, né­hány igen veszélyes labdát bravurral tett ár­talmatlanná. A két hátvéd, Juhász és Hoffmann hatalmas munkát végzett s nehéz fel­adatukat szinte hibátlanul oldották meg. A fedezetsor inkább védőmunkát végzett, ami­ben különösen Kojsza tett ki magáért. A csa­társorban egyénileg nem vált ki senki, de mindannyian az összjátékra törekedtek.

    Az FTC Tóth nélKÜl állt ki s hiányát erő­sen megérezte a csapat. A második félidőben döntő fölényben játszott s hogy ennek elle­nére sem tudott gólt lőni, annak az volt az oka, hogy fiatal csatárai rendkívül puhán éa emellett hihetetlen önző módon játszottak. Csajka a gól miatt nem okolható. A hátvédek közül csak Hungler II felelt meg, mig Wiener még teljesen formán kívül van. A fedezet­sorban Obitz és Blum végzett nagy munkát, míg a csatársor játékában nem találhattunk dicsérendő momentumokat.

    VII ker. Sp : Kocsis—Juhász, Hoffmann— Ferderber, Kojsza, Mellich—Jánosy, Brenner, Bernáth, Weszter, Hercog.
    PTC: Csajka—Wiener, Hungler II—Obitz, Szabó, Blum—Hungler I, Kelemen, Nikolsburger, Wagner, Wiener II.

    Sporthirlap, 1920. augusztus 30.