magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. Kerület 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 23:04 (szerk.: 2022.03.16, 16:21)
    FTC: Szamossy— Takács, Hungler II.— Szabó, Obitz, Blum— Héger, Schwarz, Ke­­lemen, Tóth, Mészáros,
    III. ­­ker. TVE: Neuhaus— Oláh, Huszár— Kleber, Stark, Kheck— Szabó, Horváth, Ebel, Skvarek, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1921. április 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 23:01 (szerk.: 2022.03.16, 16:22)
    FTC — III. ker. TVE 3:1 (2:0)

    Üllői-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Iváncsics Mihály

    Az FTC csapata ismét meglepe­téssel szolgált és a változatosság kedvéért ezuttal ismét kellemes meg­lepetéssel. A zöld-fehérek csatár­sorukon igen előnyösen változtattak: balszélsőnek betették a már tavaly feltűnt Mészárost, jobbszélsőnek Hé­gert, mig a belső csatársort Schwarz— Tóth—Kelemen alkották. A csatársor ebben az összeállításban igen ered­ményesnek bizonyult. A négy fiatal csatár mindegyike agilis, rámenő, jó technikáju, amellett a gólra is veszé­lyes játékos. Tóth a centerben lát­ható kedvvel és passzióval adogatta a fiataloknak a labdát, lövéseivel azonban nem volt szerencséje. Part­nerei közül Schwarz a kapu előtti bátor mozgásával, Kelemen lövéseivel tűnt ki. A két szélső egyformán hasznos, megbízható játékos s ben­nük végre az FTC is megtalálta meg­felelő szélső csatárait.

    A csatársor után az FTC két bekkjének: Takács-nak és Hungler II-nek nagy formájáról kell dicsérőleg meg­emlékeznünk. Mindkét játékos tudá­sának javát nyujtotta. Biztosan kap­csolnak; bátran és okosan bánnak a labdával s hatalmas felszabadító rugásokkal teszik át a játékot a másik térfélre.

    Becsületesen dolgozott a halfsor is, elsősorban Szabó és Blum. Obitz klubcsapatában bátrabban és ennek folytán jobban is játszott, mint a triálmeccsen. Csajka bizonytalan volt, bár ritkán volt komoly dolga.

    A Vivók csapata mintha kissé visszament volna formájában. A csa­társor uj összeállításában gyengébb a régebbinél s Stark, mint szélsőhalf, sem érvényesült ugy, mint régebbi posztjain. A csapatnak mindazonaltal vannak jó tulajdonságai; ezek azon­ban ezuttal csak mindkét félidő első negyedórájában érvényesültek. Az uj­laki csapat legjobb emberei ezuttal Kléber centerhalf, Schwarz balszélső, Oláh jobbeck és Neuhaus kapus vol­tak; elfogadhatót nyujtott ezenkívül Stark is a II. félidőben, amikor becknek ment hátra. Huszár, mint beck gyenge volt, mint half jobb. A töb­biek igen szürkén játszottak, még a máskor jó Horváth is.

    A játék első negyedórájában a III. ker. óriási iramot diktál s egy­másután vezeti a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat az FTC kapuja ellen. Horváthnak s a másik két vívó-belsőnek néhány kitűnő al­kalma van gólt elérni, de részben hibáznak, részben az FTC-védelem szereli le őket Az ostrom végén le­megy az FTC s Kelemen hosszu, magas lövése váratlanul a gólba jut (14. perc). A gól után is még a III. ker. intéz két veszélyes támadást, de azután az FTC veszi át a támadó szerepét s a félidő végéig alig van már kedvező helyzete a III. ker.-nek. Az FTC azonban sok szemre is szép akciót vezet a Vívó-kapu ellen. Előbb Kelemen—Tóth—Schwarz—Héger tá­madását védi a Vivó-védelem, majd Mészáros lefutását és gyenge lövését fogja Neuhaus. Schwarz—Héger tá­madásait a biró akasztja meg off siedde címén. A 29. percben Mészáros fut le, precíz centerét Schwarz he­lyezi a gólba (2: 0). A Fehéry emlé­kének szentelt egyperces szünet után Tóth hibáz el két jó helyzetet, majd két szabadrugás veszélyezteti Neu­haus kapuját

    (Félidő 2: 0.)

    A II. félidő ismét III. ker. táma­dással kezdődik. Horváth veszélyes szöktetését Hungler II. taccsra védi; majd Schwarz fut le s magas cen­terét Csajka a vonalon fogja. A Vívó gólt reklamál. Egy percre rá egy előreadott labdát Horváth fejjel cen­terbe ad s Majherr a gólba lövi
    (2 : 1). A góllal befejeződik a III. ker. szerepe a meccsen. Az FTC. ha­talmas tempót diktál és a szó szoros értelmében kapujához szegzi a III. ker.-t A csatársor eleinte még nem próbálkozik támadási kisérletekkel, de amikor a Vívó halfsor is a véde­lembe vonul, magára hagyatva, alig jut át a félvonalon. A vivók össz­pontosított védelmének sikerül is az­után elérnie, hogy az FTC. állandóan és kedvvel támadó csatársora csak egy góllal szaporítsa az eredményt. Ez a gól a 25. percben esik; Schwarz Kelementől kapott labdát átemeli: Kecken és 15 méterről védhetetlen gólt lő. Sok szép és tetszetős akciót vezet még az FTC. mindkét szárnya, de Oláh és Stark — néha erőszako­san is — leszerelik.

    Sporthirlap, 1921. április 18.