magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 0 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 16:58 (szerk.: 2022.02.18, 17:37)
    FTC — UTE 3:0 (1:0)

    Népszigeti pálya, 3000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    Az FTC mai szereplésével alaposan megcáfolta azoknak a vélekedését, akik azt mondották, hogy futballisták a decemberi zimankós időkben unottan, fásultan és kedv nélkül mennek bele a mérkőzésekbe. Az FTC játékosai ezzel a véleke­déssel ellentétben az UTE elleni mérkőzésben oly kedvvel, ambícióval és akaraterővel játszottak, mintha a szezon közepén tartanának és játékuk­kal a következő hetekre akarnák maguknak a kö­zönség szimpátiáját biztosítani.

    igaz, hogy ambíciójukat növelte az is, hogy az FTC három átigazolást kért játékosát, Wilheimet,Hermannt és Weiszet nem állította be csapatába,s a beállítottak legjobb tudásukat mutatták be, de egyben bebizonyult az hogy futballistáknak sohasem hosszu a szezon és nem mindig decem­ber rájuk nézve a legrosszabb futballidö.

    Az FTC vasárnap a legjobb formáját játszotta ki az őszi szezonban. E ban a csatársora is teljes mértékben rá­szolgált a dicséretre. Az FTC—,,33“-as mérkőzéslefolyása után igazan nem várhatta senki, hogy ay FTC három góllal verje meg az UTE-t, mely­nek ebben a szezonban ez volt a legnagyobb gólarányu veresége, mely egyben az FTC-nek is leg­nagyobb idei győzelme. És ezt a csodát egyetlen ifjúsági játékosnak, a kis Kelemennek beállítása okozta, aki még az abszolut rossz Bódis mellett is a legjobb embere tudott lenni a ferencvárosi csa­társornak. Ötletes, technikás és amellett kitünően lövő játékos, aki Tóthot és Patakyt jól kiegészíti. Reméljük, Hogy az ő sikere megtöri az ősi ferenc­városi konzervativizmust és teret enged a csapat­ban a tehetséges fiataloknak.'Rajta kívül a csatár­sorban Tóth és Pataky is elemében volt. Megfelelően támogatta őket a tartalékos halfsor, amelynek legjobb dicsérete az, hogy Wilheim és Hermann hiánya nem volt érezhető. A védelem a szokott jóvolt.

    Az UTE csapatát nagyon meglepte ellenfelénekn frissessége, amelyet az előző meccsek után nem várt. Ettől eltekintve is azonban az UTE ismét egyikét játszotta ki azoknak a rossz formáknak, amelyeket alig lehet megmagyarázni. Különösen rossz volt ismét a halfsor, amelyben Milosovics betegen játszott; ennélfogva csak statisztált. Baubachra pedig a végtelen unalom és kedvetlenség ütötte rá bélyegét, A csatársor ambícióval és lel­kesen játszott, még akkor is, mikor ellenfelük már három góllal vezetett, de a csatársoron ismét az erélytelenség lett urrá, ami az eredményesség megölője. Egyedül Kósa akciói emelkedtek ki az öt csatár közül. A védelem megtette a magáét; Knoll egyik gólt sem védhette; Vogel II. hibát­lanul dolgozott, Vogel III. pedig csak az első gól­ról tehetett.

    A játék végig érdekes és az egyik fél három gólkülönbséges győzelme ellenére is változatos volt. Az első félidő elején mezőnyjáték folyik, a 30. percben Kelemen felhasználva Vogl III. és Knoll félreértését, a köztük levő labdát a gólba helyezi. Az UTE ellentámadásokat vezet, de Kósa fejesei és Schaller lövései a kapu mellett végződ­nek.

    A második félidő elején FTC erős tempót dik­tál s erősen támad; aminek eredményeképpen kornerből Bódis a 15. percben, majd Tóth—Pataky összjátélca után ismét Kelemen a 25. percben két gólt szerez.]A félidő utolsó negyedórája az UTE-é, mely erősen támadja az FTC-kaput, de eredmény­telenül.

    Sporthirlap, 1919. december 22.
     
  2. avatar: heimo
    2016.04.22, 17:47 (szerk.: 2016.04.22, 17:48)
    Ugyancsak hatalmas meglepetést jelent a Ferencvárosiak fölényes győzelme a saját pályáján játszó UTE ellen, annál is inkább, mert a zöld-fehérek több tartalékot voltak kénytelenek szerepeltetni.

    Pesti Napló, 1919. december 23.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.22, 17:42 (szerk.: 2016.04.22, 17:48)
    Váratlan eredménnyel végződött a FTC—UTE találkozója is, amennyiben a FTC tartalék játékosban bővelkedő csapata 3:0 (1:0) arányban győzedelmeskedett a saját pálya előnyeit élvező újpestieken. A ferencvárosi csatázósortól régen láttunk a vasárnapihoz hasonló megértő s egységes játékot. Az ifjúsági Kelemen szerepeltetése sikerült ötletnek bizonyult. Az UTE egykedvűen, ambíció nélkül játszott s még akkor sem ocsúdott föl aléltságából, amikor ellenfele már három góllal vezetett. Az első gólt Bódis, a másodikat és harmadikat Kelemen lőtte.

    Budapesti Hírlap, 1919. december 23.