magyarfutball.hu

III. Kerület - Ferenczvárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 21:06 (szerk.: 2022.02.19, 10:56)
    FTC — III. ker TVE 0:0

    Határ-utcai pálya, 3500 néző
    Biró: Vértes Imre

    A zsufolásig meglelt ujlaki pályán tartott mér­kőzésre mindkét csapat több tartalékkal állott ki. Különösen az FTC nélkülözte erősen hiányzó elsőcsapatbeli játékosait, akik közül Szamosi, Wiener,Nemes, Patakinak méltó helyettesítése csak rész­ben sikerült. A kaput Szamosi helyett a BTC-ből átigazolt Bihari védte, de különösebb dolga nem akadt. Biztató erőnek ígérkezett a debütáló Takács,aki teljes birtokában van régi jó képességének. Kiss megbízható partnernek bizonyult. A fedezetsorban Szabó játéka magaslott ki, akit a két szélsőfedezet hasznosan támogatott. A csatársorban egyedül Tóth játéka emelkedett ki. A többi csa­tár munkája olyan volt, mintha ma először ját­szottak volna csapatban. Rendszertelen csapkodás, léleknélküli, minden kombinációt nélkülöző rugdalódzás, amely még csak árnya sem volt a régi ferencvárosi csatársor fényes stílusának. Kovács tul kényelmes, Okos és Bódis több igyekezettel

    mint tudással vettek részt a küzdelemben. A III. ker. csapatában különösenen a védelem excellált. Garai kevés dolgát jól végezte. Kitűnő volt Harrer aki pompás kapcsolásaival és hatalmas felszabaditó rugásaival egyik legjobb játékát produkálta. A fedezetsor és a csapat legjobb embere Breuer középfedezet volt, mig a két szélső half : Tótis és Kleber kevésbé felelt meg.

    A csatársor vetekedett az FTC csatársorával a tehetetlenségben. Schrott a balszélen keveset produkált. Stark jól oszt labdát, de a kapu elé érve adós marad a lövésekkel. Hegyi sokat és ér­téktelenül szaladgál. Egyedül Szabó játékában csillant fel néha-néha egy kombináció vagy némi ötletesség; Hönich a jobbszélen néhány szép hely­zetet teremtett.

    A mérkőzés folyamán mindkét csapat többnyire óvatos játékot folytatott. A fedezetsorok a véde­lembe hátrahuzódva különös gondot fordítottak arra, hogy a hátvédjük tiszta labdákhoz jussanak. Ezért gyakori eset volt, hogy néha perceken ke­resztül a hátvédek rugdaltak egymásnak a labdát és, hogy a fedezetsorok visszahuzódása folytán, a csatároknak sűrűn kellett labdákért hátramen­niök.

    Az első félidőben az FTC-nek néhány kedvező alkalma kínálkozik, többnyire Tóth beadásából. A Vivók támadásait Hönich vezeti, de az FTC vé­delmének éberségén minden akciójuk megsem­misül.

    Szünet után élénk és változatos a játék képe. A félidő közepén Hermann megsérülve kiáll, és ekkor a Vivók némi fölénybe kerülnek. Öt perc multán Hermann visszatér és igy kiegyenlítődnek ismét az erőviszonyok. A játék utolsó percében a Vivók támadnak, eredménytelenül.

    Sporthirlap, 1919. október 27.