magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 14:15 (szerk.: 2022.02.08, 15:15)
    FTC — TTC 1:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 5000 néző
    Biró Gerő Ferenc

    A bajnokság élén álló FTC nagy zavarban lehet. Erre vall az a folytonos kísérletezés, amely­nek hétről-hétre tanui lehetünk. Ma is fölforgatott csapattal állott ki s a legszerencsétlenebb megol­dásnak az bizonyult, hogy Nemest tették meg centerhalfnak. Tipikus csatárjátékot produkált, olyant azonban, amellyel még mint csatár sem tudott volna használni. Önző volt nevezetesen és folyton driblizétt. Ilyen körülmények között nem is volt csuda, hogy a csatársor nem jutván rendes labdához, abszolut tehetetlen és meddő volt Va­lósággal fájdalmas, látnivaló volt az egykor ellen­állhatatlan FTC csatársor gyámoltalan vergődése. Ha Pataky játéka kissé meg nem vigasztalt volna, szomorusággal töltöttek volna el mindenkit a lá­tottak. Különös módon gyengén játszott Tóth. Ha az FTC sürgősen talpra nem állítja csatársorát, rövidesen le kell bukni a vezető helyről.

    Az FTC nélkülözte Payert, Medgyesit és Bódist, mig a TTC teljes összeállitásában szerepelt. Bár Procenkó kiállításával már az első félidőben cson­kává lett a TTC, mégis egyenlő erejű ellenfele volt az FTC-nek. Es utóbbi ugyan lényegesen többet támadott, a TTC lefutásai azonban mindig veszedelmesek voltak.

    Több esetben csak Blum hátvéd kitűnő játéka tudta a veszélyt elhárítani- A TTC általában jó benyomást keltett. A csapat legjobb része a véde­lem. A győzelmet jelentő gólt az első félidő köze­pén Fried balhátvéd hibájából Dendisz szerezte meg.

    Sporthirlap, 1919. március 17.