magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Ferenczvárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 19:20 (szerk.: 2022.02.27, 11:04)
    FTC - TTC 1:1 (1:1)

    Üllői-uti pálya, 4000 nézö
    Biró: Schiller Gyula

    A két csapat április 1-re kisorsolt bajnoki meccsét csütörtökön játszotta le s küzdelmük nagy meglepetésre eldöntetlenül végződött. A TTC, amely már a MAFC ellen is javuló formát mutatott, nagy lelkesedéssel és ambícióval fe­küdt bele a játékba s nemcsak egyenrangú ellen­fele volt a zöld-fehéreknek, de egy kis szerencsé­vel meg is nyerhette volna a mérkőzést. -A teréz­városiaknak . mindenesetre több gólhelyzetük volt, mint az FTC-nek. A TTC kapuját ezuttal ismét Kopácsi védte. Néhányszor szépen men­tett. Megbízhatóan dolgozott a Hegyi—Fried hátvédpár is, mig a fedezetsor szürkén, de agilisán dolgozott. A csatársorban a két szélső, Maly és Neumann volt veszélyes, mig a többiek gyengébbeknek mutatkoztak.

    Az FTC kapujában Szamossi állott; a gólt több ügyességgel védhette volna, egvéb komoly dolga nem volt. A két hátvéd, Takács és Hungler, tiszta helyzetben jó! funkcionáltak, de ezuttal néha helyezkedési hibákat követtek el. A fedezet­sor csak az első félidőben elégített ki; egyedül Blum tetszett mindvégig. A csatársorban Héger és Wiener II. személyében uj szélsők mutatkoz­tak be, egyelőre nem több sikerrel, mint elődeik. A csapatba most is Pataki és Tóth tudott lendü­letet vinni. Tóth azonban a második félidő első perceiben lesántult s ezután csupán statisztált.

    A vezető gólt a TTC éri el a játék 8. percében Neumann beadásából, miután Procenko zavarta Szamossit s közben a labda utat talált a hálóba. Az FTC a 26. percben a két hátvéd között kiszök­tetett Pataki plaszirozott labdájával egyenlít ki.

    Sporthirlap, 1920. március 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.06, 23:33 (szerk.: 2021.06.08, 16:31)
    A vezető goal-t az első félidő hetedik percében a TTC szerzi meg Neumann révén. Húsz perc múlva a különben nagyszerűen játszó Fried sulyos hibáját Pataky ügyesen kihasználva a kiegyenlítő goalt rúgja.

    Pesti Napló 1920 március 26.

    A mérkőzés időpontja március 25. volt.