magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - III. Kerület 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.06, 19:32 (szerk.: 2022.02.07, 11:12)
    FTC — III. ker, TVE 2:1 (1:1)

    Üllöi-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    A várakozásnak megfelelően igen érdekes és változatos lefolyásu játék keretében találkozott a két csapat, a küzdélműk a mutatott formákat leghívebben vissza tükrőztetően az FTC minimális gólaránya győzelmével végződött.

    Szamosinak nem volt komolyabb dolga. Payer megingathatatlan oszlopként állott a térben, s nem egyszer egymaga tartotta fel a Vívók tel­jes csatársorát. Partnere Wiener bizonytalanul dolgozott. A fedezetsorban csak Wilhei nyujtott elfogadhatót, míg Virág és a Medgyesyt helyettesite Móra gyengén szerepelt. A csatár­sor a mezőnyben szép összjátékkal dolgozott de a kapu előtt tulságosan fukarkodott a lövé­sekkel. emes—G nsl jobboldal volt a jobbik szárny, bár mindketten sokat rontottak önzésükkel Pataki játékán erősen meglátszott a hosszu betegségének nyomai. Tóth meglehető­sen kényelmes volt, mig Iványos szürkén ját­szott.

    A vivók játéka első és utolsó negyedórájá­ban kiválót produkáltak, de csatársoruk játéka hijján volt a kellő tervszerűségnek, egyéni ak­ciókra támaszkodott. Ujlaki egy-két labdát jól fogott, de a második gólt feltétlenül ki kellett volna védenie. Stark és Híres jól látták el fel­adatukat, mig a fedezetsorban Futó játéka magaslott ki fejjel, bár Breuer is jól funkcionált. A csatársorban egyedül Szabó Jenő stílusos játéka elégített ki.

    Az első gólt a Vivók érik el a 14. percben oly módon, hogy Ludvig szép beadását Sterba védhetetlenül befejeli: A 27. percben Nemes le­futásából Tóth révén egyenlít ki az FTC. A második félidő 5. percében Iványos korneréból Pataki gyönyörű fejest küld a kapura s a meg­lepett Ujlaki már csak a kapuvonalon belül tudja a labdát elfogni.

    Sporthirlap, 1918. december 16.