magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.01, 17:35
    FTC—TTC 2:0 (1:0).

    Üllői-ut. Bíró Nyul Dezső.
    Az FTC bár sikerült kivívnia a győzelmet, meglepően gyenge játékot produkált, olyannyira, hegy Payer helyett csak valamivel kisebb ké­pességü hátvédnek kellett volna játszania s a TTC csatársorának csak valamivel lendületes bben kellett volna támadnia, készen lehetett volna a szezon egyik legnagyobb méglepetése.
    Ás FTC-ben csupán a védelemről mondha­tunk némi jót. Az egész mezönyben mess e ki­magaslott Payer játéka. Rugásai, kapcsolásai erőteljes, de emberkimélő belemenései a legjobb magyar back jel ő ét biztosítják a r szére. Wiener az első félidö 40-ik percében megsérült s cs k a második félidőben tért vissza. A fején szenvedett sebe miatt azonban nem tudott kellő erőt vinni a játékába. Szamosinak nem volt sok dolga. A fedezetsor teljesen csődöt mondott. Az ellenfél csatársorának megakasztáában mig csak megfelelt, de amikor saját csatársoré ak támogatásáról volt szó, akkor láthatatlanok voltak.
    A ‘Weiss—Okos—Ganzl—Tóth—-Bódis össze­állítású csatársortól jóval többet vártunk:. A jobbszélen Nemes önző játékos létére is sokkal többet tudott volna csinálni mint Weisz, aki abszolut gyönge volt. Erősen érzett Pataki hiánya, mert ezzel megbomlott az egységes já­ték, az összekötőkkel. Bódis gyors, rutinos játékos, volt egy pár szép beadása, de a belső csa­tárok nem tudták kihasználni. Kerékkötője volt a befejező akciók sikerességének az FTC magas passzokon alapuló játék stilusa miután a magas labdákat a játékosok a csuszós jeges talajon nem tudták elfogni. Az egész csatársort a gólképtelenség jellemezte. Különösen a máso­dik félidőben számtalan gólhelyzet ment veszen­dőbe. A TTC-ben a védelem és a fedezetsor teljesi- tett elismerésre méltó játékot. Kopácsi sok nehéz labdát védett,. Portörő az utolsó ercig lel­kesen dol ozott, a fedezetek pedig, ha kellett, a kaput védt k, de helyükön voltak, ha frontba kellett vinni a csatársort, amelyből Maly jobbszélsö igen sok vesz lyes támadáet vezetett.
    A mérközés rendkivül hangos volt. A közön­ség a bíró ítél\'ezéssit hatalmas zajjal fogadta, s annyira mentek a nézők bizalm atlanságukbann, hogy már a pus ta sípjelre is hatalmas pfujo- gásba törtek ki. Az idegeskedés a második félidő 25 perc ben botrányra is ve etett. Az állóhely kö önségének selejtesebb eleme ugyanis berontott a pályára s a bírót hólabdákkal do- bálni kezdte.
    Az FTC kezd, de a támadást a TTC veszi át. Hosszu ideig változatos mezőnyjáték folyik.
    A 30. nercben Ganzl beadását Bódis 2 méter­ről belövi. A 32. percben. Weisz lövését Kopácsi a kapuban fogja, Bár a labda egész terjedelmével a kapuban volt, a biró a gólt nem adja meg. A 40. percben Wiener oly szerencs tlenül esett e’, hogy kényytelen volt kiállani. Helyét Tóth foglalja el.
    A második félidő 25. perc\'ben Ganzl (FTC) lövését Kopácsi (TTC) kiejti és a kipattanó labdát ugyanő (Ganzl) belövi. A 30. pe cben a birónak általánnos ellenszenvvel fogadott itélkezései után a közönség fe yelmezetlen része a bírót tett’eg b\'ntalmazni akarta, de a játéko­soknak sikerült öket szép szóval rávenni a visszat résre. A 44. percben az FTC javára megitéTt ll-est Payer kapu mellé lövi.


    Sporthirlap, 1918 december 9.