magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MÁV Gépgyár 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.02, 20:15
    FTC-Máv. GSK 6:1 (2:1).

    - Üllői uti pálya. 1000 néző. — Bíró Nyul.
    Az átzáott talaju és hótól csuszós pályán megtartott mérkőzésre mindkét csapat több tartalékkal állott fel. Az FTC nélkülözte csa­társorából a Nemes—Tóth—Pataki triót, kiknek helyére azonban megfelelő képességű tartalékokat állithatott Dendisz, kos és Schönfeld sze­mélyében, A mély talajon mindkét csapat természetesen nehézkesen mozgott. A Máv. az első félidőben szépen tartotta magát az FTC meg­ujuló támadásaival szemben, sőt a félidő végen egy gólt is ért el, a mely után lelkes játékkal tiz perccel a befejezés előtti időig el tudta hárítani kapujától az ellenfél csatárainak veszé­lyes támadásait.
    FTC kezd azonnal támadólag lép fel és rövid játék után a 8 ik percben Okos a vezető gólt lövi. Kezdés után ismét az FTC van frontban és a 15-ik percben Schönfeld lövéséből éri el a második gólt.
    Időnkint a Máv. csatársora is kísérletezik támadásokkal, de Payer jó játékán, no meg a belső csatárok gyengesége meghiusit minden akciót. A félidő vége felé éri el a Máv.egyetlen gólját Oszvald révén. Az FTC fölényes játéká­val végződik a félidő.
    A második félidő képét már sűrűbben tarkítják a Máv. támadásai, amelyeket nagyobbrészt a jobbszélső vezet, a Máv. lelkes játékba kezd és többizben fenyegetik lerohanásaikkal az FTC kapu át. Az FTC csatárok is számos kínálkozó jó alkalmat hagynak kihasználatlanul. A 35 ik percben Köves lövi be FTC harmadik gólját, a mely után a Máv. visszaesik és feladja a to­vábbi küzdelmet. Az FTC csatárai ezt ügyesen kihasználva Schönfeld. Gállos, majd ismét Schönfeld révén további három gólt érnek el. Az FTC csapatában Payer, Okos, de kivált­képp Medgyesi végeztek nagyszerű munkát, mig a Máv. csapatának ismét Rometh közép­fedezet volt a főerőssége. Mellette Oszvald és Dunner érdemel dicséretet.­


    Sporthirlap, 1918 december 2.