magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.03.15, 20:06 (szerk.: 2017.03.15, 20:07)
    A régi idők emlékét varázsolta elő az Üllöi-úti sporttelep képe. Csaknem tízezer főnyi nézősereg gyülekezett itt össze, hogy tanúja legyen az évad első budapesti nemzetközi mérkőzésnek és a FTC játékának. Ekkora tömeg a háború folyamán nem jelent meg a FTC sporttelepén, kivéve a magyar-osztrák mérkőzést, a mikor azonban az érdeklődés nem klubcsapatoknak szólott. A FTC íme visszajutott a közönség kegyeibe s most már rajta múlik csak, hogy hírnevét újra megfényesítse. A nemzetközi meccs kellemes meglepetésre a magyar sport győzelmét hozta. A BAK 2:1 arányban legyőzte a WAC-ot, Bécsnek ez idő szerint legjobb csapatát s a váratlan és megérdemelt siker osztatlan örömet keltett. Ugyancsak 2:1 arányban záródott a FTC—UTE bajnoki mérkőzése is — a Ferencvárosnak javára.

    FTC—UTE 2:1 (l:0). Üllői-úti versenypálya.

    A jó formában levő FTC-nek kemény küzdelmébe került a győzelem megszerzése. A Kazártól kiválóan védett újpesti kapu nem forgott többször veszedelemben, mint a zöld-fehérek kapuja. Az UTE csatázói azonban egyéni akciókkal igyekeztek eredményt kicsikarni, míg az FTC a belső csatázó-trió (Tóth—Pataki—Köves) megértő, tervszerű támadásai révén jutott góljaihoz. A mindvégig heves iramú játék a második félidő elején túlzott erőszakoskodásba csapott át, de a bíró elejét vette a mérkőzés eldurvulásának. A FTC góljait Köves és Virág lőtték, az UTE tizenegyesből Vogel I. révén jutott egyetlen góljához. Bíró: Gerő Ferenc.


    Budapesti Hírlap, 1918. szeptember 10.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.15, 19:57 (szerk.: 2017.03.15, 19:59)
    Az FTC az UTE-val játszik az Üllői-úti pályán. A reváns jellegű mérkőzés heves lefolyású lesz, annál is inkább, mert mind a két csapat tip-top formában van s a győzelmi esélyek csaknem egyformák


    Pesti Napló, 1918. szeptember 08.

    A bajnoki vetélkedések során az FTK csak elkeseredett küzdelem árán tudta 2:1 (1:0) arányban legyőzni az UTE-ét, melynek csapata teljesen egyenrangú ellenfél volt.


    Pesti Napló, 1918. szeptember 10.
     
  3. avatar: heimo
    2015.04.28, 20:14 (szerk.: 2018.10.24, 13:08)
    1918.szeptember 8.
    FTC – UTE 2:1 (1:0)
    Üllői-uti pálya. Bíró: Gerő Ferenc.

    Rendkívül heves, változatos lefolyású mérkőzés, amelyben a szerencsésebb csapatnak jutott a győzelem. Az első félidő az FTC némi fölényét mutatja, mindkét kapu gyakran van veszedelemben, de az FTC-nél a két hátvéd, az UTE csapatánál pedig Kaiser ártalmatlanná teszi a csatárok valamennyi akcióját.

    Már a második percben, megszerzi az FTC az első gólt. Pataki leadásából Köves továbbította a labdát a hálóba. A gól után az FTC támadásban marad és csatárai erősen ostromolják a Kazár által nagyszerűen védett hálót. Az UTE támadásai is gyakoriak, de a kapu előtt határozatlanok a csatárok. A félidő végéig az UTE van frontban.

    A második félidő öldöklő iramban kezdődik: az UTE támad erősen, sok veszélyes helyzetet teremt, az FTC védelme azonban résen van. A játékot sűrűn akasztja meg a bíró s hogy megakadályozza a küzdelem elfajulásását egy FTC és egy UTE játékost kiállít a bíró.
    Ettől kezdve abszolut fair és sima a mérkőzés. Virág rugja szabadrugásból az FTC második gólját, míg az UTE egyetlen gólját Vogel I. szerzi meg tizenegyesből. A mérkőzés végén az UTE erősen küzd a kiegyenlítésért s eközben Molnár III. biztos gólhelyzetből kapu mellé lő.
    Az FTC csapata egy kissé elbizakodott játékot mutatott, Szamossy kevés dolgát jól végezte. A Wiener – Kiss hátvédpár derekasan dolgozott. A fedezetsor legjobb embere Medgyesi volt. Wilhelm sokat és feleslegesen cselezett, Virág csak a második félidőben produkált jót.
    A csatársorban a Tóth-Pataki-Köves triász emelkedett ki. Nemes önző volt. Bódist keveset foglalkoztatták. Az UTE csapatnak legjobb embere Kazár volt. A két Vogal közül Vogal III. volt a jobb. A fedezetsor gyenge volt, csupán Fürst mutatott elfogadhatót.
    A csatársor egyéni akciókkal kísérletezett, a mi sehogy sem sikerült. Rosner jobbszélső és Schaller játszott jól. Priboj rossz labdákat kapott a gyenge fedezetsortól, különben is erősen fogták az ellenfél részéről.

    Sporthírlap, 1918. szeptember 09.