magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.09, 17:08
    »33«-as FC— FTC 2:1 (2:1)

    Urnapján a Hungária-uti pályán folyt le a két csapat bajnoki mérkőzése. Bíró: Sebők Ármin.
    Az FTC Payer és Nemes nélkül, a »33«-asok Zsák nélkül állottak fel, Zsák helyettese, Fodor remek stílusban dolgozott. Az FTC ismét lanyha és erélytelen volt, támadásaiban pedig semmi tervszerűség. A játék nem tartozott a nivósabbak közé, mégis voltak érdekfeszitő mozzanatai, igy különösen az utolsó tiz perc, amikor az uj erőre kapott »33«-asok vehemens támadásokkal lepték meg a sorsukba immár belenyugodott FTC-istákat és majd hogy egy harmadik gólt is szereztek. A győztes csapat­ban kimagaslott Zloch és Vancsai nagyszerű játéka. A két kitűnő half nyerte meg a budaiaknak a mérkőzést-, habár Grüner, a cen­terbe vont csárdás és néha-néha Boros II is jó munkát végzett. Emeli a »33«-asok győzelmé­nek értékét, hogy a második félidőben jófor­mán csak tíz emberrel játszottak, mert a lesántult Farkas csak statisztált, sőt negyei óráig Boros II. sem volt a mezőnyben.
    Az FTC-nél Kiss, Wilhelm, Medgyessy, de főként Virág végzett kitünő munkát, mig a csatárok közül csak Tóth tűnt ki, ő azonban nem állta az iramot. Wiener formán kívül van és Szamosi is kissé bizonytalan volt,
    A »33« FC váratlanul már a negyedik perc­ben jut vezető góljához, amikor Szamosi a fekete-fehérek javára, megítélt szabadrúgásból lőtt labdát kezéből kiejti, mire Scheid1 jobb­szélső a kapuba továbbitja. A második gólt is szabadrugás előzi meg, amelyet Boross II. rug védhetetlenül az ellenkező sarokba (26. p.)- Váltakozó támadások közben Tóth az utolsó percben negyven méterről gólt rug, amelyet az előtte álló hátvédjei miatt Fodor nem véd­hetett.
    Szünet után inkább az FTC van frontban, rendszertelen támadásait: azonban a »33« FC védelme szereli le, ugy hogy Fodornak mind­össze kétszer van alkalma védeni.


    Sporthirlap, 1918 június 3.