magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 0 : 1 13:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.24, 19:10
    BAK—BTC 1:0.

    Ha a labdarúgásnál totalizatőr lenne, a BTC nagyon sok kellemetlenséggel lepné meg híveit. A legnagyobb outseider volna, a ki csak valaha versenypályán szere­pelt. De úgy látszik, a BTC csapata valami örömet talál abban, ha hétről-hétre a legellentésebb eredményeket produkálja. Mert mégis csak rejtélyes, hogy oly kiválóanyaggal rendelkező csapat, mint a BTC egy héten belül kétszer egymásután, egy- és ugyanabban a felállítás­ban két egyenlő értékű eredményt ne tudjon elérni.A formaváltozás magyarázata pedig nagyon egyszerű.Szinte boszantó volt ugyanis vasárnap nézni a Dobó—Késmárki-pár játékát, a kik, ha az ellenfél konczentrált védelme folytán előre jutni nem tudtak, hátrafelé paszszolgatva próbálták magukról a fedező védőjátékosokat lerázni, a helyett, hogy csapatjuk másik szélét hozták volna hirtelen frontba. Ezen nagy taktikai hibán kívül még a balszerencse is erősen a BTC mellé szegődött, a mit csakis fáradhatatlan és önfeláldozó játékkal lehetett volna legyőzni.
    Az erősen feljavult BAK egyébként nagyon kelle­mesen lepte meg hiveit kitűnő formájával. Megérdemeltea. győzelmet, mert kitartó, lelkes játékot produkált, amelynek eredménye csak elismerés és győzelem lehet.Védelme fáradhatatlan, csatársora pedig a kiváló formá­ban lévő Károly által támogatva nyugodt és észszerű passzjátéka révén igazán elsőrangú játékot mutatott.
    A BTC múlt heti diadalmas összeállítású csapata ellen a BAK az első perczkben nélkülözi Ludvigot, a kit megérkeztéig Kucsera helyettesit. A 3-ik perczben Ludvig beáll és az addig frontban lévő BTC-t a kék-feketék saját térfelükbe verik vissza. Károly gyönyörű lövését csak nehezen védi Bihari. A 7-ik perczben a BTC is lábrakap és ugyancsak veszélyes helyzeteket teremthetne a BAK kapuja előtt, ha a jobbszárny önzetlenül végezné feladatát. A BAK lassan kombináló, lapos passzjátékát átveszi a BTC is és ezzel lemond arról az előnyéről, mely gyors váltakozó szélső támadásai révén eddigi győzel­meinek rugója volt. Mig a BAK azonban az egész mezőnyre kiterjeszti a lapos adogató játékot, addig a BTC csak a jobb­oldalon produkálja azt, a mi a BAK védelem konczentrálását vonja maga után. Az első félidő mezőnyjátékkal telik el és egyik félnek sem hoz eredményt.
    A második félidőben a BTC erősebb iramot diktálna,de Mészáros oly kényelmesen játszik, hogy teljesen játé­kon kívül kell hagyni. Állandó támadás a BAK kapu előtt. A 6. perczben Ludvig kézzel védi Pótz lövését. A biró tizenegyes büntetőrugást ítél. Dobó azonban fur­csán csavart lövéssel a kapufának lövi a labdát és ezzel szinte kiengedte a győzelmet. A BTC-ben megbomlik a rend, a csatárok egyéni támadásokkal próbálkoznak,de a nyugodtan dolgozó BAK-védelem nemcsak hogy minden veszélyt elhárít kapujától, hanem a 20-ik percz­ben a Kertész által üresen hagyott Gállos révén , a kinek pompás czenterét Okos a bal sarokba plaszirozza, a mér­kőzés egyetlen goalját is eléri. Hiába igyekeznek a BTC azután a kiegyenlítés megszerzésére, a BAK a védelemre fekteti a fősulyt és sikerül is a veretlen BTC-t megadásra kényszeríteni. A BTC csapatából csak Kőszegi és Rauchmaul fáradhatatlan játéka érdemel említést. A BAK-ban főként a két hátvéd briiliáns játéka érdemel elismerést.Kitűnő volt Krausz és rendkívül agilis a fedezetsor. Sugár István példásan bíráskodott.

    1913 október 21.