magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Ferenczvárosi TC 1 : 4 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 12:12
    FTC—TTC 4:1.
    Kétezerötszáz néző előtt folyt le a fenti mérkőzés. Az FTC három tartalékkal játszó csapatának meglepő gyenge játéka majdnem hogy győzelemre segítette a lelkesen játszó TTC-t és csak balszerencséjükön múlott, hogy az egész évben győzedelmeskedő FTC-t meg nem akasz­tották győzelmi sorozatában. Ha a TTC az egész szezon­ban a vasárnapihoz hasonló lelkesedéssel és önfeláldozás­sal játszott volna, akkor aligha került volna a bajnoki lista utolsó helyére. Mintha csak az egész évben elköve­tett hibáikat akarták volna helyrehozni, oiy emberfeletti munkát végeztek mindannyian.
    Az FÍC csapata, mely nem számított ily heves ellenállásra, teljesen megzavarodik és csak Payer—Rumbold erélyes játékán múlik, hogy a TTC mindjárt az első perczekben goalt nem ért el. Hiába igyekszik az FTC Potya és Schlosser révén támadást intézni, a TTC elszánt fedezetsoránál tovább nem jutnak és ha Fritz mesteri védése és a TTC csatárok hihetetlen balszerencséje nem befolyásolnák a játékot, az első félidő a TTC győzelmével zárult volna. Csak az utolsó perczben jut az FTC komoly támadáshoz Szeitler révén, a ki lefut, labdáját czenterezi, és a labda a kapu elé érve, erős ívben a mit sem sejtő kapus feje fölött a goalba esik.
    Félidő 1 : 0 az FTC javára.
    A második félidőben az FTC erős játékba kezd, de a TTC védelem sorra veri vissza támadásait, sőt Maly nem egyszer teszi próbára a Blum—Payer-szárny védel­met, A hatodik perczben Maly veszélyes lefutását Blum csak kézzel tudja megakadályozni, miért a bíró büntető rúgást Ítél, a mit Fekete süvítő lövéssel értékesít.
    Az FTC minden erejét összeszedi, hogy eredmény­hez jusson. A 30-ik perczben a TTC kapusa Tóth labdáját elnézi és ezzel az FTC-t második goaljához juttatja. A TTC-t lehangolja a kapott goal, a mit az FTC nagyon ügyesen kihasznál, mert a 39 és 41-ik perczben Tóth illetve Schlosser révén négyre szaporítja goaljait.
    Biró: Langfelder Ferenez.

    Az Újság 1913 június 17.