magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 0 : 8 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.19, 19:39
    FTC—NSC 8:0.
    (Üllői-uti pálya.) A mérkőzés képe s maga az ered­mény sem szerzett meglepetést, mert a Nemzeti Sport-Club csapata, mint az előrelátható volt, nem bizonyult a teljes összeállításban szereplő bajnokcsapat méltó ellen­felének,
    A NSC ezúttal sem tudta kiállítani azt a legény­ségét, a melylyel legalább megközelíthette volna nagy-tudásu ellenfele klasszisát. E mellett a csapatot a mér­kőzés elején ért akczideus annyira lehandicapelte, hogya zöld-fehérek óriási fölénynyel, szinte játszva verték a bajnoki lista utolsóelőtti helyezettjét.
    Mig az FTC éppen ezen a mérkőzésen teljes csapatát szerepeltentte, addig a NSC ismét a beteg Hlavay I. nélkül de a pénteki tanácsülésen a Postatakarékpénztáriaktól átigazolt Faragó Bélával megerősítve állt ki. Az FTC-i eez volt talán összes eddigi s az idei még leendő bajnoki mérkőzései közül a legkönnyebb. Az NSC alig tudott számbavekető ellenállást kifejteni, a mi nem is annyira a védelem, mint inkább a csatársor munkáján látszott meg. Rendszertelenebb, kapkodóbb csatárjátékot, a mely minden egységességet, czéltudatosságot és határozottságot nélkülöz, egyetlen elsőosztályu csapatunk sem produkál.Pedig egyénileg elég jó erőkből áll a támadósor, de meg­látszik játékán, hogy a vasárnapi összeállítás csak kísér­letezés, még pedig rosszul sikerült kisérletezésszámbomegy. A csatársor legjobb embere, Hlavay II. a bal­szélről a jobboldalra került, a hol azonban nem tudta kifejteni képességeit. Kovács pedig, a másik jeles kvali­tású csatár Feldmann megsérülése után a hátvédsorbavonult vissza és általános meglepetést keltett nagyszerű védőjátékával, a mivel szinte egyedül tartotta fel az FTC szakadatlan támadásait. Az egykor oly kitűnő reprezentatív Feldmann mindig kiújuló betegsége miatt csak statisztált, illetve a második félidőben nem is ját­szott. A fedezetsor gyenge, és a védelem is messze vanattól a formától, a mely elegendő lehetne a csapatnaka kieséstől való megmentéséhez. Az NSC most már csak egyben reménykedhetik s ez Hlavay I. felgyógyulása,illetve a csapatban való újbóli szereplése. Ha ez rövid időn belül nem következik be, az NSC — véleményünk szerint — menthetetlenül visszaesik a másodosztályba.
    Az FTC-ben újból játszott Payer és Weinber, mind a kettő igen jól. Váratlanul gyengén szerepeltek azonbana múlt heti crack-ek, Pataki és Rumbold. A csapat különben jóval a múlt heti formán alul játszott; igaz ugyan, hogy ellenfelének gyenge játéka nem is nagyon ambiczionálhatta. A csapat legjobb embere Tóth volt.a ki különösen nagyon iparkodott, hogy minél többször juttassa a labdát anyacsapatá-nak a hálójába.. Ez annál is könnyebben sikerül neki, mert klubtársai feltűnően favorizálták s a kapu előtt lehetőleg minden labdát hozzá j ttattak.
    A játék menete teljesen egyhangú volt. Az első húsz perczben mar négyszer volt a labda az NSC kapujaban ; három goalt Tóth, egyet Schlosser rúgott. Szünetig Schlosser még egy goalt szerzett csapatának. (Félidő 5 : 0).
    A második negyvenöt perezben Tóth további két,Schlosser pedig még egy goalt rúg. Biró: Fehéry Ákos.

    Az Újság 1913 február 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.12, 00:11 (szerk.: 2021.06.12, 18:33)
    Az első goalt Pataki beadásából Tóth lőtte. Később Rumbold előretöréséből ugyancsak Tóth szerzi meg a második goait. A harmadikat és ötö­diket Schlosser, a negyedik goalt Tóth csinálta.
    A II. félidőben Borbás kitűnő beadásából Schlosser két goallal növelte az eredményt, majd pompás Borbás—Schlosser összjáték után Tóth nyolcra szaporította a goalok számát. Két meg­említést kívánó mozzanat következett ezután. Az egyik: A két centerhalf: Kovács és Bródi csúnyán összekapott, mire a biró mindkettőt kiállította. A másik: Tóthot elfoultolták, a megítélt 11-est Ungár a kapu főlé lőtte.

    Sporthírlap, 1913. február 24.