magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 5 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2017.08.21, 08:00
  I. osztályú bajnokság
  Ferencvárosi Torna Club - Újpesti Torna Egyesület 5:1 (4:1)

  Körülbelül háromezer ember nézte végig e két csapat küzdelmét, amelyben a Weisz és Koródy helyén tartalékkal szereplő FTC könnyen végzett ellenfelével. Játéka ugyan nélkülözte ezúttal azt a fölényes stílust, melyet a múlt heti mérkőzések után tőle joggal várhattunk volna, de ennek jórészt a síkos pálya volt az oka.

  Az UTE váratlanul igen jól tartotta magát. Játékosai óriási agilitással dolgoztak, s hogy jobb eredményt elérni nem tudtak, azt részint balszerencséjük, részint a bírónak érthetetlen ítélkezései akadályozták meg. Legjobb emberük Molnár III. volt, akinek szélsebes lerohanása a balszélen nem egyszer kritikus helyzetet teremtettek az FTC goal előtt.

  Kezdés után az FTC azonnal támadólag lép fel, és Schlosser egy váratlan lövése, mely a kapus keze alatt gurul be, a vezető goalhoz juttatja. A második goalt szintén Schlosser lövi, ugyancsak a kapus hibájából. Közben szép goalhelyzetei vannak a fiatalabbik Blumnak, de sikerül ezt mindig elhibáznia. A harmadik goal bírói tévedés! Egy a korner vonalon túl lévő labdát, melyet az outbíró is játékon kívülinek jelzett, Borbás becenterez és Schlosser goalba lövi. Hiába tiltakozik az UTE, Vámos Soma érvényesíti a goalt. Ezután két tizenegyes jön, egyiket az UTE, másikat a FTC értékesíti.

  Helycsere után lanyha játék, amelyben a FTC egy goalt ér el. Rossz bíró volt Vámos Soma. Az offsideok hatalmas tömegét nézte el, a foultokról pedig úgy látszik különös nézetei vannak.

  Pesti Hírlap, 1912. december 10.
   
 2. avatar: heimo
  2017.08.20, 21:35
  kép
  Pesti Hírlap
   
 3. avatar: heimo
  2017.08.20, 21:28
  FTC - UTE 5:1 (4:1)
  Üllői út, 4.000 néző. Bíró: Vámos Soma.

  Utolsó előtti bajnoki mérkőzését is nagy goalaránnyal nyerte meg a bajnokcsapat, melynek játéka inkább az első félidőben elégített ki teljesen. Weisz helyett Blum II. játszott, a jobbszélen pedig Tóth. Az újpestiek a második félidő legnagyobb részében egyenrangú ellenfélnek bizonyultak. Ferenczváros a játék elején igen goalképes volt. Schlosser rövid egymásutánban 3 goalt szerez csapatának, majd 11-esből Payer lövi a negyediket. UTE egyetlen gólját 11-esből éri el. Kazár az első félidőben feltűnő gyengén védett. A második félidőben az UTE megembereli magát, egymásután több szép támadást intéz ellenfele kapujára. A támadásokat főleg Molnár III. vezette és csak a belső csatárok erélytelenségén múlott, hogy goalt elérni nem tudtak. A félidő egyetlen goalját vehemens és szép játék után Tóth szöktetéséből Blum II. szerzi meg csapatának. A bajnokcsapatban ismét a csatársor remekelt, első félidőben különösen a baloldal, de a másodikban egyformán mindkét szárny. A védelemből a két hátvéd játéka magaslott ki. Az UTE-ból az első félidőben Molnár III. és Vogl mutattak elfogadhatót, míg a játék második félidejében az UTE teljes csapatát kell dicsérnünk önfeláldozó játékáért.

  Sport-Világ, 1912. december 09.
   
 4. avatar: heimo
  2017.08.20, 21:17
  Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 5:1 (4:1). Üllői-út.

  Olyan kitűnő formában vannak a F. T. K. játékosai, hogy bármiképpen is állítják föl a csatázósort nem veszít sem összejátszás, sem lövőképesség dolgában. Tegnap távolmaradt Veisz Ferenc, a ki rendszerint a gólhelyzetek egész sorához juttatja társait, a F. T. K. csatázósora mégis oly eredményes volt, mint máskor. Veisz helyén mint jobbszélső Tóth szerepelt, jobbösszekötő pedig Blum II. volt. A F. T. K. klasszisokkal volt jobb ellenfelénél, a mely, hogy mégis aránylag kedvező eredménnyel szabadult, annak tulajdonítható, hogy a ferencvárosiak beérték az első félidőben szerzett előnnyel, a melyhez a második félidőben csak egy gólt szereztek.

  A meccs elején nagy erővel vetette magát a támadásba a F. T. K. s már a huszadik percben 3:0-ra állott a játék. Mind a három gólt Schlosser lőtte. Most egy kis pihenőre adta magát á F. T. K. lélegzethez jutott az U. T. E. s egy sikerült támadását Payer kézzel szerelte le. Tizenegyes járt érte s az U. T. E. Vogl révén megszerezte belőle a gólját. Kisvártatva az U. T. E. ellen ítélt a bíró tizenegyest, ebből meg Payer csinált gólt.

  A második félidőben lanyhán folyt a játék s a F. T. K. csak a negyvenkettedik percben tartotta szükségesnek újabb góllal tapsra kényszeríteni a közönséget. Blum II. szép leadásából Pataki juttatta a labdát a Kazár által jól védett újpesti kapuba. Biró Vámos Soma volt.

  Budapesti Hírlap, 1912. december 10.
   
 5. avatar: heimo
  2016.04.24, 09:40 (szerk.: 2016.06.22, 13:39)
  A hideg idő dacára 4—5 ezer ember kereste fel az Üllői-uti pályát. Fél egy órakor, amikor a MAK mérkőzött a NSK-val, még alig pár száz főnyi közönség volt jelen. Ez azonban folytonosan nőtt és fél kettőkor, az igazi football közönség, amelynek se hó, se fagy, de talán még az özönvíz sem képez akadályt, már ezer számban volt jelen. Kipirult arcok, dobogó lábak adták vissza a téli hangulatot.

  A bajnok-csapat, a FTK 5:1 arányú győzelmet aratott az Újpesti TE ellen. A népszigeti csapat az első félidőben igen ijedten játszott s sehogyse tudott rendes játékra leülepedni. Két tartalék hátvédje feltűnően kapkodott s ennek megfelelően nagy hibákat követett el, amit Schlosser három goal alakjában hamarosan készpénzre váltott fel. A FTK negyedik, illetve az UTE első goalja egy-egy tizenegyesből származott, ami bátran el is maradhatott volna. Ez a félidő a FTK abszolút fölényének jegyében folyt le. A második félidőben az UTE erősen összeszedte magát. Elszántan feküdt a küzdelembe, minden ember kettő helyet is dolgozott s ha munkájának gyümölcse nem is érlelődött goallá, azt elérté, hogy szép mozgalmas játékot produkált s így a FTK goaljait csak egygyel tudta szaporítani. Az UTE csatársora határozottan jó kvalitású erőkből áll, akik ha Rumbold és Payerrel nem is tudtak megbirkózni, kevésbbé jó védelem ellen feltétlenül eredményesen operálnának. Jól passzolnak s emellett igen gyorsak. Különösen a balszárny veszélyes. A fedezetsor már nem áll ilyen nívón, de azért munkájuk elég hasznos. A két hátvéd nem tartozik a csapathoz, s ennek megfelelően nem is ütik meg már, illetve még az első osztályú nívót

  FTK—UTE 5:1 (4:1.)

  Az Üllöi-uti pályán eldöntésre került FTK—UTE mérkőzés mindenben a várakozásnak megfelelően zajlott le, bár az UTE ezúttal eléggé jó játékot produkált. Nagy ferencvárosi főlénynyel kezdődik a mérkőzés s rövid egymásutánban Schlosser három goalt rúg. Ezután az UTE is át-átrándul ellenfele túlsó felére. Egy UTE támadás alkalmával Payer tizenegyest vét, amiből az UTE megszerzi egyetlen goalját. Három perccel utóbb a FTK jut tizenegyeshez, amit Payer goallá értékesít. Újrakezdés után az UTE keményebben s erősebben dolgozik, úgy hogy a FTK csatársora csak egyetlen goalt tudott elérni, amelyet Pataky lőtt a félidő 42-ik percében.
  Bíró: Vámos (szükség bírói)

  Pesti Napló, 1912. december 10.